Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


egy_ember
5.0/5

Az ​Erdős Virág az egy nő. Kedves, okos, figyelmes. Megsimogat, és elmagyarázza neked a dolgokat. Mélyen a szemedbe néz, amikor olvasod. Gyengéden két keze közé fogja a fejedet – meleg a tenyere -, és hipp-hopp elroppantja a nyakcsigolyádat.


Allen_Ark
4.5/5

Erdős ​Virág oldalait olvasva elbizonytalanodtam, hogy Lenni (tényleg) jó , de hogy jobb, mint előtte, az biztos.

Valahol próza és vers között félúton, bár persze nem tudom, hogy mi a vers, prózának meg mindent tekintek, ami írás. Címkékkel nehéz lesz felruházni, kevésnek bizonyulnak a közhelyek, még ha a posztmodern értéken túli jelzőt ráaggatnám. Profán, hit nélküli szövegek, amelyek mélyen emberiek, érzőek, optimisták és varázslatosak. Nem tündi-bündi, épp ellenkezőleg. Mellbe vágó az a könnyedség, ahogy egyes szám első személyben, minden személyesség nélkül, csacsogva meséli a történeteket, repkedő, pillangó szövegek, miközben ólomnehéz világ húzza le őket. Szemrebbenés nélkül jön a halál, fájdalom, undor, nyers szexualitás, vér, mocsok, sátántangó. Ilyen feszülő ellentétet talán a Halotti versben olvastam utoljára. Mintha egy egészen kicsiny kislány, naivan és őszintén, minden megbotránkozás és felvont szemöldök nélkül mesélné, hogy tegnap megerőszakolták, eltörték az ujját, és borsó főzelék volt a menzán. Eközben dróton felakadt, letörött szárnyú angyalok, széttépett hajléktalan, vagy egy tucatnyi megalázott nő. Itt nincsenek viszonyítási pontok, itt nem lehet mihez mérni, ezért az olvasó, azaz én magához mér. Valahol itt teremt értéket: nem viszonyít helyettem, de nem is hagy helyett, hogy én ne értékeljek. A Nane ennek az esszenciája. Többet mond el a világunk brutalitásáról, mint Morvai Krisztina, mikor még a nőket védte. (Hogy az mennyire nem érdekelt senkit, míg egy-két öblös politikai semmi, máris a figyelem középpontjába rántotta. Elkanyarodtam.) Gyermeki angyalok, véres karddal a kezükben, mosolygó, babaarcú gyilkosok, és a legnyomasztóbb, hogy ez akár természetes is lehet. Ez a könnyedség, ez valahogy kiemeli a borzalmat a mély magyar szar pátoszából, és ismét láthatóvá teszi. Nem erőlködöm a titok megfejtésével, inkább tessék olvasni, olvasni, olvasni. Rövidek, így akár többször is!


pat
4.5/5

Igazándiből ​csak azért vettem elő, hogy felvigyem a kiadási adatokat. Aztán kinyílt. Aztán megláttam, hogy “Olyan hosszú haja van, hogy majdnem ki se fér”. Aztán elolvastam az Ufókat, meg a Balzsam 2000-et, mert ezek a kedvenceim. Aztán a többit, ha már.
Remélem, hogy a hülyeség nem fertőz.


Erdős ​Virágról először a kedvesség és a báj jutott eszembe – ameddig el nem kezdtem tőle olvasni… A Lenni jó után pedig inkább az elvontság, és groteszk képek ugranak be. Sokszor kikerekedett a szemem olvasás közben, furcsállottam dolgokat, de valahogy mégsem bírtam letenni, vittek tovább a sorok. Annyi biztos, hogy ez az olvasmány kizökkent az aktuális állapotodból.


Rita_Sándor
3.5/5

Volt ​benne valami félelmetes, amitől nem tudtam letenni. Néha ez az iszony, néha a borzadás, néha a kíváncsiság, néha az izgalom, néha pedig a kérdőjelek, hogy ez most épp mi is.


Pixelhiba
3.5/5

Olvastam ​már furcsa dolgokat, amik aztán megtetszettek, de ezt csak egyre elkerekedettebb szemekkel olvastam, hogy ez mégis mi? Nem olvastam még mást Erdős Virágtól, így nem tudom azt írni, hogy ő nem az én íróm, de hogy ez nem az én könyvem, az 100%, annak ellenére is, hogy voltak benne részek, amik viszonylag tetszettek.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók