Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nos, ​nem azt kaptam amire számitottam. Imádom a horror filmeket, igy a durva részek nem zavartak. Ami zavart, az iro irásmodja. Szerintem nagyon vontatott volt az egész. Söt az eleje, dög unalom volt, félbe is akartam hagyni, de kiváncsi voltam. Nem egy hagyományos romantikus vámpirkönyv, de ez nem is zavart. Nem volt rossz, de azt hiszem az iro más könyveivel nem fogok kisérletezni.


Rémálom
5.0/5

Nem ​igazán tudtam, hogy mit fogok kapni, mikor kinyitottam ezt a könyvet, olyan szélsőséges kritikák vannak róla. Vagy unalmas, vagy nagyon jó, én pedig egy átlagos horrorra számítottam, valami olyasmire, amiből menő filmet lehet csinálni, és mennyire mást kaptam.
A Hívj be! olyan könyv, amit nem ajánlanék mindenkinek, és nem viccből van rajta a 18-as karika.*
Teljesen együtt éreztem Oskarral és egy kicsit most irigykedem rá, hogy nekem miért nem jött az életembe egy ilyen “angyal,” mint neki. Tetszett, hogy több nézőpont van (még mókus is!), ettől lett filmszerű, és ettől is lett az egész még komorabb, mert minden szereplő életébe betekintést nyertünk, és ezzel rájöhetünk, hogy igenis mindenkinek megvannak a maga problémái. (Aki szerint ez nem reális ábrázolás, azt megkérném, hogy nézzen körbe jobban, vagy örüljön, hogy neki milyen jó az élete.)
Nincs nagy cselekménye az való igaz, inkább a hangulatra megy rá és az megvan neki.

*Ha 18 éven aluli vagy, gondold meg kétszer, hogy kinyitod-e ezt a könyvet, mert:
- Hiába hiszed magadról, hogy te már olvastál 18-as könyvet (néztél filmet), elég érett vagy, az nem elég.
- Hiába olvastál már Anita Blake-et és abban sincs semmi olyan dolog, amit ne bírna a gyomrod.
- Hiába olvastál Ellen Hopkinst (míg Hopkins reményt akar adni, és direkt fiataloknak szól, addig ez leginkább kedvgyilkos és FELNŐTT könyv).
- Ez nem a véres jelenetek miatt 18-as és nem azért mert úh, de izgi pornó van benne… mert nem az van benne.
- Akit zavar a: nemi erőszak, pedofilia, droghasználat és társai, az szerintem maradjon távol ettől.


MissFortune
2.5/5

Csalódás. ​
A fülszöveg alapján jó könyvnek ígérkezett. Bíztam benne, hogy az első 50 oldal után beindul a történet, de nem így lett. Unalmas volt, nem túl izgalmas. A skandináv krimik ennél sokkal jobbak, sőt, ez a könyv nem hozza a Könyvmolyképző színvonalát sem.


Nem ​egy klasszikus vámpírtörténet (Lugosi Béla) és nem egy illatosított csillivilli vámpijsjác (Robert Pattison) hanem valami más… nem is a vámpír itt a lényeg, hanem a világ. Külváros, iskolai köcsögségek, gyermeknyomor. Titkok, bűnök, vágyak. Ez a horror-fantasy reálisabb Svédország élményt rajzolt nekem mint akármelyik sztárolt-depresszív skandináv megmondóíró.
Az elején nem véletlenül hoztam filmszínészeket, és szögeztem le hogy ez valami más. Ebből is csináltak filmet, de ne nézzétek meg, a könyv valódi erényeiből szinte semmit nem tud filmre alkalmazni. Olvassátok el a könyvet…


Ibanez
5.0/5

Hűha, ​ezen nagyon meglepődtem… mikor megláttam rajta a vámpír címkét, elfanyalodtam, hogy “jaj, már megint egy vámpíros tucatsztori”… aha, a francokat… Az biztos, hogy ez nem valami tini-vámpíros történet, inkább egy nagyon is drámai, különleges történet, sokszor gusztustalan jelenettel, szókimondó részekkel (bár az “erotikus” részeket lehet kihagytam volna). A váltott cselekményvezetés is nagyon jó, szeretem, mert pergeti az eseményeket, folyamatosan összekapcsolódnak-bekapcsolódnak a szereplők. Nagyon jó az Oscar vonal, végig izgultam, mi lesz ugyan ebből… Jó kis rémtörténet, egyedi megközelítésben egy vámpír-sztori, mai, sötét világunkba helyezve!


Navi
4.5/5

Hát, ​nem az a csillogós vámpíros sztori :)
Még valamikor a megjelenése idején olvastam, s emlékeztem, hogy tetszett.
Most újraolvasva nem azt mondom, hogy tetszett, de nyomot hagyott.
A könyv tökéletes iskolapéldája a modern skandináv irodalomnak. Sötét, borongós, véres, realista. Nem a fantasy-szálon van a lényeg, szerintem simán elmenne anélkül is, hanem a lelki folyamatokon. A diákcsínyeknek nevezett terrorizálás hatása, az olyan mély ragaszkodás, ami tönkretesz, alkoholizmus, pedofília, őrület, csonka családok, pénztelenség. Nagyon sajnáltam Oskart, amit ki kellett bírnia. Szerencsésnek mondható, mert volt, aki segített neki túljutni ezen? Kíváncsi vagyok, mi történt vele a vége után. Képes volt “normális”, átlagos életre?
A legtöbb halott tökéletesen megérdemelte, amit kapott.
Ez a könyv nagyon nem piros pöttyös, inkább 18++, ha lehet ilyet mondani.


Emerencia
4.0/5

Nem ​az a romantikával bőven átitatott, szerelemmel tupírozott vámpírtörténet. És én ennek örültem. Nem volt tökéletes, de olvastatta magát és olyan emberi kapcsolat helyzeteket hozott felszínre, ami nagyon is időszerű.


Zanit
2.0/5

Ez ​valami rettttttenet volt!
Hozzáteszem, én vagyok a hibás, megfogott a könyv borítója, meg hogy világsiker, a fülszöveget nem olvastam el előre. Ez egyáltalán nem az én stílusom. Szívem szerint fél csillagot adnék neki, mert kínszenvedés volt végigolvasni, de biztos jó lehet – a műfaj kedvelőinek.


Chöpp
4.0/5

Valóban ​formabontó alkotás vámpír témában. Nem vicceltem, amikor azt nyilatkoztam róla, hogy morbid kíváncsiságom nagyban elősegíti az olvasást. Nehéz volt letenni, mert minden lap újat adott, nem voltak benne untig ismert sémák. (Aztán nehéz volt újra kézbe venni is.) Életszerű éppen ezért kegyetlen volt, mint maga a való világ. Mocskos, vértől fröcsögő, aberrált, alkesz, bűzlő, ugyanakkor szűzi, tiszta, ártatlan és érinthetetlen. Nem véletlenül neveztetik “vámpírpunk”-nak.
A kegyetlensége miatt levontam egy pontot, de tartalmi és formai kivetnivalóm egy deka sem volt. Olvassa el, aki tudja és bírja.


Fummie
4.0/5

Oké, ​először is kezdjük azzal, miért tartott a kiírás szerint másfél évig elolvasni ezt a könyvet. Igazából kb két hét volt, míg elolvastam. Másfél éve elkezdtem, de unalmasnak és vonatottnak találtam, ezért félbe hagytam, de csak szüneteltettem. Én nem hagyok félbe könyvet, olyan opció nálam nincs. Aztán nemrég mégis elkezdtem inkább elölről, pedig emlékeztem rá, mi történik. Talán most értem meg erre a történetre. Tetszett.
Sok benne a kegyetlenkedés és a naturalizmus, meglepett, de kicsit még az én ízlésemnek is sok volt. Persze enélkül nem lett volna olyan jó, mert ez így reális. Elhiszem, hogy ez tényleg megtörtént. Egészen másra számítottam, amikor először elkezdtem olvasni, sőt másodszorra is, de nem azt kaptam, amit vártam, és nem bánom.
Tényleg iszonyú komor, nem félelmetes és hátborzongató, inkább lelkileg iszonyú megterhelő. Nem a véres dolgok leírása miatt, hanem ahogy a szereplők éreznek, ahogy a bennük lejátszódó érzelmeket átadja az író. Ne olvassa, aki nem elég érett hozzá, mert nem is fogja értékelni. Ez nem egy átlagos vámpír-regény, hanem valami sokkal durvább annál.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

94.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók