Ajax-loader

A ​szerző előszava:
„Ez a könyv a szerelemről szól, mint sok más női író könyve. A nőket szenvedélyesen foglalkoztatja a szerelem, elmerülnek benne is – és keresésében is. A szerelem a nők vesszőparipája, sokkal inkább az ő ügyük, mint a férfiaké. Ez a könyv nyomatékosan hangsúlyozza e vesszőparipa létjogosultságát, valamint a két nem közötti pszichológiai és biológiai különbségeket.
A rádióban van egy naponta jelentkező műsorom, amelyen az ország különböző részeiből különféle típusú nőkkel beszélgetek; vannak köztük falusiak és városiak, eltérő jövedelműek, különböző az iskolai végzettségük, körülbelül tizennyolc és hatvan év között van az életkoruk, bár a többség huszonéves, harmincas és fiatal negyvenes. Legtöbbjüknek van munkája vagy hivatása. Foglalkozásuk nagyon sokféle, a gyári munkásnőtől a középkori történelmet kutató bölcsészdoktorig, de nem azért telefonálnak, hogy a munkájukkal kapcsolatban tegyenek föl kérdéseket. Azért telefonálnak, hogy a férfiakról faggassanak.
Azoknak a nőknek, akikkel beszélgetek, általában nem okoz gondot, hogy férfi partnert találjanak, de igenis gondot okoz nekik a férjhez menés és a férjnél maradás. Azt szeretnék, ha elmondanám nekik, hogy mit csináljanak ezügyben. Csakhogy a férjhez menéshez nem is annyira csinálnia kell a nőnek valamit, hanem inkább csak lennie, méghozzá a férfihoz való kötődés szempontjából megfelelő lelkiállapotban.
Ez a bizonyos lelkiállapot kizárólagosan női jellegzetesség, a nőiség valamiféle sajátos létezésmódja. De a modern nő feladta és elnyomta ezt a létezésmódot, s most bátorítani kell őt, hogy szerezze vissza elveszített nőiességét és különösen személyiségének – ahogyan én nevezem – az Anya, a Madonna és a Kurtizán oldalait. Ez a szemléletváltás ijesztő és nehéz lehet a mai nő számára, minthogy már régen Amazon nővé változott, ami teljesen idegen az ő lágyabb természetétől. Ennek az Amazon nőnek, teljesítményorientált személyként, meg kell tanulnia összeegyeztetni ezt az újabban felszedett identitást a szerelem iránti igényekkel.
Az e könyvben szereplő történetek jó részét magánpraxisomban kezelt páciensek esettörténeteiből állítottam össze; más példák viszont abból a sok-sok történetből kristályosodtak ki, amelyeket éjszakánként a rádióban mondtak el a betelefonálók. Minden történeten módosítottam valamit, hogy megőrizzem azok névtelenségét, akik oly nagylelkűen megosztották velem legszemélyesebb gondolataikat és érzéseiket.
dr. Toni Grant”

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.