Kézikönyv ínyencségre törekvőknek és haladó ínyenceknek!
Jóllehet a jó bor magában is élvezetes dolog, de a megfelelően hozzáillesztett étellel még sokkal nagyobb örömök forrása. Igaz ez fordítottan is. Bármilyen jó étel élményét sokszorosára fokozhatja a hozzá jól választott ideális bortárs. Sajnos még mindig kevesen vannak tisztában ennek jelentőségével, s így önmagukat fosztják meg fontos élvezetektől.
Jelen mű szerzője életének jelentős részét tette fel arra, hogy lámpást tartson a gasztronómia szellemének az eléggé zavaros Útvesztőkben, s hogy nemi világosságot gyújtson az érdeklődők elméjében. Mert a minőségi életre való áttérés egy bizonyos pontján egyszer csak eljön az az áldott pillanat, amikor felmerül a fontos, nagy KÉRDÉS:
“mit igyunk ehhez a…??? "
Erre / ezekre a kérdésekre igyekszik e mű válaszokat adni, segíteni, súgni, sugalmazni.
Mit is igyunk a hízott májpástétomhoz, az erdélyi töltött káposztához, az üde kaviárhoz és az erdei gyümölcsök társasagában megjelenő szarvas gerinchez, a borjúsülthöz és a lecsóhoz, a pizzához és a bolognai spagettihez, a vadas marhához és a libatepertőhöz, a görög salátához és a harcsapaprikáshoz, a japán sushihoz és az indiai kormához, a különféle sajtokhoz és édességekhez…, hogy csak néhány példát felvillantsunk.
Mert a Kérdés elóöb-utóbb mégis feltevődik, majd lassan magától értetődővé lesz.
A szerző művével eme ihletett pillanat eljöttét szeretné siettetni és minden erejével segíteni.
Kapcsolódó könyvek
Szoó Judit - Kilófaló házi csodák
Az első három Kilófaló kötet után kérdezhetjük, mi jöhet még? Sütemények, gyors édességek, eltevés, befőzés, karácsonyi asztal, van még folytatás? Még szép, főleg, ha ismerjük Szoó Judit konyhai fortélyait. Most a boltban kapható ínyencségek keltették fel a figyelmét. Hisz finomak, tehát jó lenne megenni őket, de nem lehet, mert ha a kilóktól nem is kell félni, a tartósítószer sem egészséges. Gondolt hát egyet, és a régi, megszokott ízeket, melyekhez eddig csak a vásárló körútjainkon juthattunk hozzá, addig-addig variálta, amíg a konyhába nem varázsolta. Nézzük hát az eredményt: löncshús, sajt, krémtúró, hurka-kolbász, csokik, pillecukor, töpörtyűs pogácsa, császármorzsa...
Vigyázat, a könyv olvasása éhséget okoz! Kilófaló ételek esetén viszont élvezettel ehetünk, mert sem a kalóriáktól, sem a szénhidrátoktól nem kell tartanunk!
"Három gyerekes anyaként sok-sok időt töltöttem süteménysütéssel, de férjem cukorbetegsége megtorpantott. Ekkor bukkantam a könyveidre. Örömmel írhatom, hogy nem csak a fogyni vágyók megmentője vagy! Az ételek elkészítésekor szigorúan ellenőriztem a vércukorszintet, és az eredmény magáért beszélt: 2dl kávé pici tejjel és 2 szelet kilófaló piskóta nyírfacukros krémmel, növényi tejszínnel nem emelte a vércukrot 1 óra múlva sem 5,5 fölé! Ezután is ellenőrizni fogom a vércukorszintre gyakorolt hatását a férjemen, orvos vagyok, így félhivatalos is lesz a dolog. A 2-es típusú időskori cukorbetegség legfőbb oka a fehércukor és a fehérliszt fogyasztása, amelyekről ilyenkor már nehéz lemondani, a receptjeidnek köszönhetően viszont oldódik az ételektől való félelem.
Nagyon örülök, Dr. Magvasi Zsuzsanna"
George Orwell - 1984
Hogy Orwellnek ez a kevéssel a II. világháború vége után született regénye milyen "veszélyes" mű, már abból a tényből is látszik, hogy Magyarországon a rendszerváltásig kizárólag szamizdat formában volt hozzáférhető, s első legális kiadását csak 1989-ben vehették kézbe a hazai olvasók. A XX. század totalitárius államai és a hidegháború paranoiája ihlette műből egy olyan jövőkép rajzolódik ki, melyben a mindenható Párt folyamatosan újraírja a történelmet, és a hagyományos angol nyelv lerombolásával, illetve a "káros" gondolatok megszületését lehetetlenné tevő újbeszél kidolgozásával a polgárok gondolkodását is korlátok közé szorítja. A szerző nevét világszerte ismertté tevő disztópia számos mondata vagy mozzanata az egyetemes kultúra részévé vált, Big Brother alakja pedig még a show-bizniszben is felbukkant...
J. R. R. Tolkien - A hobbit
Ha megmozgatják a fantáziádat az oda és vissza történő utazások, amelyek kivezetnek a kényelmes nyugati világból, a Vadon szegélyén túlra, és érdekel egy egyszerű (némi bölcsességgel, némi bátorsággal és jelentős szerencsével megáldott) hős, akkor ez a könyv tetszeni fog, mivel épp egy ilyen út és utazó leírása található benne. A történet a Tündérország kora és az emberek uralma közti réges-régi időkben játszódik, mikor még állott a híres Bakacsinerdő, és a hegyek veszéllyel voltak tele. Az egyszerű kalandozó útját követve útközben megtudhatsz (ahogy ő is megtudott) - ha még nem ismernéd mindezeket a dolgokat - egyet s mást a trollokról, koboldokról, törpökről és tündékről, s bepillantást nyerhetsz egy elhanyagolt, de lényeges időszak történelmébe és eseményeibe. Mert Zsákos Bilbó úr számos jelentős személynél járt; beszélt a sárkánnyal, a hatalmas Smauggal; és akaratán kívül jelen volt az Öt Sereg Csatájánál. Ez annál is inkább figyelemre méltó, mivel ő egy hobbit. A hobbitok fölött a történelem és a legendák mind ez idáig átsiklottak, talán mert rendszerint többre tartják a kényelmet, mint az izgalmakat. Ez a személyes visszaemlékezések alapján készült beszámoló, amely Zsákos úr egyébként csendes életének egy izgalmas évét írja le, azonban képet adhat erről a becses népről, akik (úgy mondják) manapság megfogyatkoztak. Mert nem szeretik a zajt.
Ken Follett - A katedrális
A világszerte népszerű Ken Follett legsikeresebb regénye. A cselekmény a középkorban, a XII. századi Angliában játszódik. A könyv oldalain középkori világ kel életre, mely színes, mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit, a hideg kőpadlókon zajló forró ölelkezéseket, kínzást, gyilkosságot és a szerzetesi élet keserveit. A cselekmény egy katedrális építése körül bonyolódik, melyért Benedek-rendi szerezetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén; körülöttük vér, ármány és szerelem.
Joanne Harris - Csokoládés barack
A Csokoládé és a Csokoládécipő után a trilógia várva várt harmadik kötete!
Vianne Rocher-t egy másvilágról érkezett levél Lansquenet-be, a dél-franciaországi kisvárosba vezeti, ahol nyolc éve csokoládéboltot nyitott.
Minden képzeletet felülmúl, amit ott talál: fekete fátylas nők, fűszerek illata, borsmenta tea és a Saint-Jerôme templom karcsú, csontszínű tornya – egy ezüst félholddal a tetején…Nem csak az észak-afrikai bevándorlók hoztak nagy változásokat a kis közösség életébe. Reynaud atya, Vianne hajdani riválisa kegyvesztett lett és veszélyben az élete. Lehet, hogy csak Vianne képes megmenteni?
„Joanne Harris illatokban és ízekben gazdag, lebilincselő szerelmi története egy elragadó világba kalauzolja az olvasót.” – Sunday Times
„A Csokoládéhoz hasonlóan, ez a könyv is igazi csemege. Minden oldalát átitatják az illatok, színek és ízek anélkül, hogy túlcsordulna. A szavak elragadóak, a varázslat természetes és magától értetődő, hiszen a varázslat vagy a vallás nem más, mint az emberi lélek megértésének képessége. A Csokoládé és fátyol Harris csodálatos visszatérése.” – Literary Review
Nyáry Krisztián - Így szerettek ők
Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához.
40 történet Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.
Havas Dóra - Lila füge szakácskönyv
Az egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog a Lila Füge - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, melyek még sehol nem voltak olvashatók. A szerző utánozhatatlan, és oly népszerű stílusában megírt recepteket a blogtól megszokott, kiemelkedően magas színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.
Gundel Károly - Kis magyar szakácskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Nigella Lawson - Egész évben nyári ízek
Akik ismerik már Nigellát a Spektrum televízióból, most sem csalódnak, mint ahogy azok sem fognak, akik csak most ismerkednek vele és fantasztikus receptjeivel. A képernyőn látható fogásokon kívül az olvasó további száz étel-, és italkülönlegességet talál a kötetben. A könyv zsúfolásig teli nyári receptekkel, melyeket az év során bármikor az asztalra varázsolhatunk. Ínycsiklandozó remekművek a kelet - mediterrán vidékek egzotikus illatú fogásaitól az érzékien dús spanyol és olasz ételeken, a boldogságlevesen, a ropogós báránybordán, a jubileumi arany csirkén keresztül egészen az angol nyári délutánok hagyományos epres-tejszínhabos mesevilágáig. És hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, frissítő - bódító italcsodák, valamint fagylaltkülönlegességek és szívet - lelket melengető sütemények és torták széles választéka tárul elénk. A kulcsszó az egyszerűség, a frissesség, a főzés, evés boldog öröme.
Nigella Lawson - Hogyan váljunk házi istennőkké
Nigella legújabb könyve segítségével visszahozza mindannyiunk életébe a régi idők konyhájának meghitt, családias hangulatát. A kötet a süteményekről -és általában véve a sütésről- szól ugyan, ám mégsem tekinthető hagyományos értelemben vett szakácskönyvnek. Bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösség egy tálcányi muffint, vagy akár egy szülinapi tortát megsütni. Azután pedig micsoda siker és öröm koronázza erőfeszítéseinket!
Ismeretlen szerző - Ellenállhatatlan édességek - Generációk kedvenc tortái és süteményei
Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti. Így a benne található számtalan egyszerű, olcsó és finom sütemény a magyar hétköznapokat is megédesítheti.
Jon Thorn - Michael Segal - Kávé
Ez a kávéról szóló szakértői kézikönyv a kávé szerelmeseinek nyújt útmutatót a latték, a kapucsinók és eszpresszókávék világában való eligazodáshoz. A kiválóan felépített és gazdagon illusztrált kézikönyv kitér a kávé kiválasztásának és elkészítésének minden mozzanatára: a legjobb frissen pörkölt arabica kávébabok lelőhelyeitől a saját ízlésünknek leginkább megfelelő kávéfőzet megválasztásáig.
A könyvben világos útmutatást kapunk a különböző típusú kávébabok keverékeinek művészi összeállításáihoz és javaslatokat a legjobb kávéfőző berendezések kiválasztásához.
Bemutatjuk a kávétermelő országokat, minden fontos kávétermesztő területről részletesinformációt adunk, ismertetjük a világ különböző pontjain termesztett kávék különleges, egyedi tulajdonságait.
Megtanítjuk a helyes kávékóstolást, illetve a tökéletes eszpresszókávé és kapucsinó készítését.
Joanne Harris - Fran Warde - A francia konyha
Anouchka, Madame Douazan, Simone nagynéni... Tévedés ne essék, ők nem Joanne Harris valamelyik regényének szereplői, hanem a francia konyha ínyencségeinek megihletői. Mint Framboise, az Ötnegyed narancs hősnője, Joanne Harris - francia gyökereivel együtt - is megőrizte a nemzedékről nemzedékre öröklődő családi recepteket, és szerencsére közkinccsé tette őket A francia konyha című szakácskönyvben. A raguk, sültek, saláták, torták és desszertek ellenállhatatlanul csábító gyűjteményéből semmi sem maradt ki, még a nagymama hagyományos kalácsa, vagy az olyan klasszikus francia finomságok sem, mint a marinált kagyló vagy a párolt hátszín. Az író, aki szeret főzni, és az egykori főszakács, aki szeret írni róla, együtt "főzte ki" ezt a különleges receptes könyvet. A francia konyha igazi családi hagyaték.
Annie Hawes - Extra szűz
Két angol lány - testvérpár - egyszer csak úgy érzi, torkig van magánélete bonyodalmaival, a téli Londonnal, a pocsolyákkal, a köddel, s egy apróhirdetés nyomán, mondhatni egy hirtelen ötlettől vezérelve, elszegődik tíz hétre segédkertésznek Ligúriába. Langymeleg Riviéra, csillogó tenger barnára sült, ellenállhatatlan széptevők, vad éjszakai élet - ez az, amit várnak. Amit kapnak: festői, ám zárkózott, maradi szellemű, elöregedett falu...
Egyik este azonban valami elképesztő történik: az olajligetek közt, magasan a Földközi-tenger fölött, egy kis kőház elgazosodott kertjében szabadtéri vacsora és üzleti megbeszélés furcsa keveréke zajlik a lobogó tűz mellett. A beszélgetés az öreg házra és a hozzá tartozó olajfaligetre terelődik. S miközben eszegetik a rozmaringnyárson sült illatozó kolbászt, kortyolgatják a helyi bort - talán egy kicsit szorgalmasabban a kelleténél - a holdfényben körbesétálnak az omladozó házon meg a kerten... és beleszeretnek.
Bár eszük ágában sincs az olasz Riviérára költözni, de amikor a sors szeszélye folytán - egy ócska, használt kocsi áráért - az övék lesz a régi, romos kőház, a két talpraesett nagyvárosi nőből egykettőre ügyefogyott ligúriai signorina válik. Új szomszédaik egyre csak csodálkoznak, hogy is tudtak ezek a külföldi nőszemélyek mostanáig úgy megélni, hogy nem képesek rátalálni a vadspárgára, vagy megkülönböztetni az ehető gombákat a rosszaktól, s ráadásul arról sincs fogalmuk, hogy néhány tucatnyi olajfájuk miként biztosíthatja éves olajkészletüket, vagy hogyan kell jó bort készíteni szederindák fojtogatta szőlőtőkéik termésből. Szerencsére kéznél vannak Diano san Pietro tősgyökeres lakói, kik megtanítják őket az összes régimódi tudományra, ami errefelé nélkülözhetetlen a boldogsághoz.
És a sok mosolyogtató kaland után végül a Nagy Ő is bekopogtat az ajtón...
Lauren Floodgate - 500 csokoládés finomság
A csokoládés finomságok gyűjteménye 500 ínycsiklandó, egyszerű és könnyen követhető csokoládés receptet rejt. Olyannyira ötletgazdag az alapvető technikák, eszközök, hozzávalók és a tetszetős tálalás terén, hogy ezenkívül más csokoládés könyvre valószínűleg már nem is lesz szükségünk.
Ulrike Schöber - Álomutak
A selyemút, a Szent Jakab-út, a Grande Route - mindössze három a számos jól ismert, nem mindennapi út közül, melyek érdemesek arra, hogy bejárjuk őket. E fantasztikus fotókkal illusztrált kötet felejthetetlen utazásra hív a kontinenseken: Európától Ázsián át Afrikáig, sőt Ausztrália és Óceánia távoli vidékeire is.
Valamennyi álomút, a legfontosabb állomásaikkal együtt, lényegre törő leírások és gyönyörű képanyag kíséretében kapott helyet e könyvben. Engedjünk a csábításnak!
Ismeretlen szerző - 500 ínyenc utazás a világ körül
Az "Életre szóló kalandok - 500 ínyenc utazás a világ körül" című kötetet azoknak ajánljuk, akik egy-egy távoli országról álmodozva az ötcsillagos éttermek mellett a nyüzsgő piacokra, a parasztporták konyháira, az ódon fogadók, családi sörfőzdék és szelíd szőlőskertek látványára vagy a szivárvány színeiben pompázó egzotikus fűszerek illatára is kíváncsiak - könyvünk segítségükre lesz abban, hogy valóra válthassák álmaikat.
Élvezzük a letűnt aranykor pompás - noha nem éppen diétázóknak való- finomságait Budapest és Bécs századfordulós kávéházaiban! New York utcai standjai kóser hot doggal és egyéb legendás harapnivalókkal várják a vándort. A világ legkedveltebb csemegéit a származási helyükön érdemes megkóstolnunk: az igazi pizzát Nápoly sikátoraiban keressük, a borkészítés csodáját Champagne lankáin, a dél-afrikai Western Cape vagy az argentínai Mendoza tartomány szőlőbirtokain kell átélnünk. Akár a kényes ízlésű gourmand-ok közé tartozunk, akiknek igényeit csak korunk leghíresebb séfjeinek alkotásai elégíthetik ki, akár a friss gyümölcsök és sajtok egyszerű örömei állnak közel a szívünkhöz, a kötetben található információk mindenképpen hasznosnak bizonyulnak majd.
Kötetünk kilenc, pompás színes fotókkal illusztrált fejezete számos meglepetést tartogat, és minden gyakorlati segítséget megad ahhoz, hogy az álomutazás ne maradjon örökre álom. Hamisítatlan angol tejszínhabos eperre vágyunk? Kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen ízű a világ legfrissebb szasimija a tokiói halpiacon, vagy hogy miként sütik a karácsonyi vásár idején a csípős fűszerekkel megbolondított húsokat a perui Cuzco főterén? Netán Koppenhágában válogatnánk a barna kenyérből készült szendvicsek ámulatra méltó választékából?
A kötetből megtudhatjuk, mikor és hova érdemes utaznunk, hogy felejthetetlen élményekben lehessen részünk. A tízes listák segítségével - melyek a szilveszteri buliktól a világ legjobb élelmiszerboltjaiig a legkülönfélébb témákban nyújtanak eligazítást - megtudhatjuk, hova kell mennünk ahhoz, hogy mindenből a legjobbat kapjuk.
Lapozzunk bele a könyvbe, és győződjünk meg róla, hogy az élet igenis habos torta... sőt szarvasgomba, kagyló, kacsa pekingi módra, német kolbász, skót single malt whisky és belga csokoládé!
Szoó Judit - Kilófaló sütemények
Fogyókúra idején és cukorbetegek számára is fogyasztható, sütemények. Egy sikerrel lefogyott háziasszony története, tippjei.
Ezeket a süteményeket nem csak büntetlenül ehetjük, de még finomak is. Sőt, a saját konyhánkban, otthon, egyedül különösebb beruházások nélkül el is készíthetjük. Elképesztő, nem? Nem!
Szoó Juditnak köszönhetően – aki a fogyókúrázása közben megunta, hogy egyhangú ételeket és még sivárabb édességeket fogyaszthat – a kezünkbe vehetünk egy olyan könyvet, amely könnyedén segít a finomságok után áhítozóknak, akik az egészségükre és a súlyukra is figyelnek.
Mindezt a mindennapi konyhának és a hagyományainknak megfelelő édességekkel teszi. Ily módon lelkiismeret furdalás nélkül ehetünk Rigó Jancsit, beiglit, madártejet, Feketerdő-tortát, pizzát...
Szoó Judit arra is figyelt, hogy a sütemények könnyen elérhető alapanyagokból, egyszerűen elkészíthetők legyenek: a mindenki által ismert ízvilágok kerülhessenek az asztalra. A recepteket dietetikus szakember ellenőrizte és véleményezte. A kiadó pedig szeretett volna egy mindennap használható könyvet készíteni, így külön felhívjuk a figyelmet a könyv lapjaira: toll- és tintabarátok – rájuk jegyzetelni nem csak szabad, de hasznos is! Jó étvágyat és egészséget kívánunk!
„Isteni a krémes, tegnap alig tudtam fegyelmezni magam. Megettem még kettőt, mikor elmentetek, utána azt ebédeltem, és csak a normális határon belül emelkedett a vércukrom. Szóval, több szempontból is nagyszerűt alkottál.
Nagyon köszönöm még egyszer! Mégsem voltam teljesen irigy, és megkínáltam a kolléganőmet, Zsuzsát is, aki teljesen elájult. Köszi szépen!
Puszi: Vígh Kata”
Joanna Farrow - Főzőiskola - Konyhai technikák lépésről lépésre
Hogyan legyünk mesterszakácsok a saját konyhánkban?
Ha valaha is úgy vélte, hogy a szakácskönyvek vagy a tévés szakácsok receptjei túlságosan bonyolultak, most megváltozhat a véleménye. A Főzőiskola könnyen követhető leírásai lépésről lépésre végigvezetik mindazokon a konyhai eljárásokon, amelyek ismeretében nagyszerű szakács válhat Önből. Megmutatja, hogyan váljon profivá a konyhában minden téren, a besamelmártás készítésétől a halfilézésen vagy a zselatin felhasználásán át a tésztagyúrásig, a tortalapok vagy a kenyér sütéséig. Akár meglévő ismereteit akarja kiegészíteni, akár teljesen új technikákat szeretne elsajátítani, a részletes leírások és az egyes lépéseket illusztráló fényképek biztosítják, hogy a piskóta elkészítését ugyanolyan egyszerűnek fogja találni, mint a paradicsom hámozását. A könyv több mint 250 olyan eljárást mutat be, amelyek segítségével lenyűgözheti barátait és családtagjait gasztronómiai teljesítményével.
Szoó Judit - Kilófaló finomságok
Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és vacsorának való receptjét is tartalmazza a Kilófaló sorozat második kötete. Szoó Judit konyhájában továbbra is teljes gőzzel folyik a munka, mert a 28 kilós fogyásnak köszönhetően megtanulta tartani az elért súlyát úgy, hogy közben továbbra se kelljen lemondania semmi jóról. Sőt, egy-egy ünnep vagy családi összejövetel alkalmával ő is megenged magának néhány a fogyókúrával nehezen összeegyeztethető fogást, így időről időre újabb egy-két kiló leadásával kell szembenéznie. Mindezt már örömmel, félelmek és aggodalmak nélkül könnyűszerrel teszi. Eközben újabb ételeket talál és próbál ki, a süteményektől, édességektől pedig végképp nem fosztja meg magát. Sok új praktikára, a nehézségek átvészelését segítő megoldásra is rájött. Mindezt ebben a kötetben osztja meg velünk. De a nagy-nagy meglepetés a citromos pite, a kuglóf, a Charlotte-torta vagy a csicsóka legkülönfélébb felhasználási módjai mellett mégis a mostanra kikísérletezett lisztkeverék, aminek a receptjét könyvünk alapján már mindenki használhatja.