Ajax-loader

Amikor ​Oedipa Maas értesül róla, hogy valamikori szeretője, egy ingatlankirály, Pierce Inverarity a végrendeletében őt nevezte ki hagyatéki végrehajtójának, elhagyja férjét, és nekilát kibogozni a nagy és gubancos örökséget. Ez a korántsem csak kegyeleti aktus egy titkos – és a jelek szerint a XVI.század óta működő – kommunikációs rendszer, a Tristero nyomára vezeti Oedipát, aki most már ennek a rejtélyét kutatva utazik keresztül-kasul Kalifornián. A középkori lovagok kereséstörténetét idéző hányattatása során furcsábbnál furcsább helyeken találkozik a rendszer jelképével, egy elnémított postakürttel, és jó néhány hóbortos ember is útjába akad. Magánnyomozása végül elvezeti a talány megoldásának küszöbére, de nem tovább: a Tristero őrzi titkát, és akárcsak a postakürtöt, elnémítja “A 49-es tétel kiállítását” is.

Értékelések
3.5/5 - 1 értékelés alapján

A szöveg tele van nyelvi játékkal, ami eredetiben persze sokkal élvezhetőbb lenne (üzemszintű angol nyelvtudással), de van végjegyzetelt kiadás, ami azért értelmezhetővé teszi az egészet. Az értelmezhető ugyan kicsit erős kifejezés, mert háttérinformációk nélkül értetlenül áll a gyanutlan olvasó (mint én), hogy mi is ez, és hová akar eljutni vele az író. Ezzel kapcsolatban a nagyon halvány sejtésekig sikerült csak eljutnom.

Az irodalmi posztmodernnel való ismerkedéshez kevésbé merész ötlet belekezdeni, mint mondjuk a Súlyszivárványba (azt nem is bírtam végig), szóval kedvcsinálónak talán jó lehet, noha bevallom, nekem nem csinált nagy kedvet a posztmodernhez.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
3.5/5

Statisztika

28.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók