Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Levandra
3.0/5

Fárasztóan ​túlírt történet. Idegesítő volt, hogy mindent legalább ezerszer megbeszéltek, lehet, hogy ez idős emberekre jellemző tulajdonság, de nekem, mint olvasónak sok volt. Egyébként két aranyos nyugdíjas nagyágyú a két főhős, akik sosem lesznek képesek leállni a nyomozással, akár még kedvelhettem is volna őket. Nem szerettem olvasni Hannibál gondolatait és kommunikációját sem. Semmi meglepő nem volt a nyomozás során, tudni lehetett, hol lesznek az íratok, szinte már az olvasó szájába lett rágva. A nyomozásban nem találtam túl sok logikát és a “bűnös” is csak úgy az utolsó pillanatban lett előhúzva a kalapból. Nem tetszett.


Oriente
1.5/5

Pánikszerű ​olvasás volt a júniusi budapesti molyklubra, ahová egy krimi a beugró, és mivel új leszek, nem akartam “üres kézzel” érkezni. Ezt az egy Agatha Christie-t találtam itthon, amit még nem olvastam: egy Tommy és Tuppence történetet, ami meglátásom szerint sajnos az egyik leggyengébb Agatha Christie, ami valaha született – holott amúgy az írónő nagy rajongója vagyok.

A nyugdíjas éveikben járó, új házba költöző Beresford házaspár szüntelen locsogása és gyermeteg, évődő piszkálódásai kifejezetten idegesítőek, a ködös utalgatásokból álló, kidolgozatlan kémtörténet pedig sehogy nem áll össze a könyv végére sem. Összeesküvés-elméletek, elvarratlan szálak, klisés félmegoldások, együgyű párbeszédek. Ráadásul kicsit olyannak éreztem, mint amikor egy népszerű TV-sorozatban csinálnak egy olcsó epizódot, és “visszaemlékezés” címszó alatt egyszerűen összevágják a már felvett jeleneteket.

Nagy csalódás volt, jobb lett volna, ha ez a kézirat egy poros fiók mélyén merül örök feledésbe… :(


KillerCat
4.0/5

Zavaros,kusza ​és csapongó volt,de a végére azért összeállt a történet. Egyelőre sem Tuppence,sem Tommy nem lett kedvenc.


Skeletrino
4.5/5

Néhányszor ​hallottam már egy – egy íróval kapcsolatban azt hogy, “ha egy könyvét olvastad, mindet olvastad”. Ezt persze lehet pozitívan és negatívan is értelmezni, de én úgy gondolom, ha Agatha Christie-t vesszük, mindenképp …. értsük úgy, ahogy szeretnénk. :) Mindenesetre én nem hasonlítom a krimijeit más írókéihoz, csakis a sajátjait egymáshoz, mert ő egy külön kategória. Számomra a Tommy és Tuppence sorozat abszolút kedvenc, sajnálom hogy csupán öt könyvből áll. Elképesztően szórakoztatóak, tulajdonképpen az egész “nyomozósdi” amit levágnak attól jó, hogy ők ketten megtöltik élettel, vidámsággal. Ebben a részben külön pont jár a kutyás részekért, jókat nevettem.
Szóval most jöhet Poirot meg Miss Marple, de el nem tudom képzelni, hogy felülmúlják ezt a párost.


Alapvetően ​nekem szimpatikus Tommy és Tuppence kettőse, de ez a könyv… hát, nem is tudom… olyan semmilyen. Nem unatkoztam (többnyire), de néha nem nagyon tudtam, milyen rendezvényen is vagyok. Zavaros, kusza, itt-ott túlságosan kiszámítható, semmitmondó. És ezzel, azt hiszem, le is írtam a lényeget. Hannibál aranyos volt, de tényleg így kellett bele? {{Egy beszélő kutya? Most komolyan?}}
A gyilkos meg mégis honnan csöppent elő? Egyáltalán miből kellett volna az olvasónak rájönnie, ki is ő valójában? Bizonyos dolgok százszor le vannak írva, más meg még csak meg sincs magyarázva. Nem tetszett. Csak arra volt “jó”, hogy elspoilerezze a korábbi T és T köteteket. Szerintem ha valaki két hét múlva megkérdezné, ki a gyilkos ebben a kötetben, nem tudnám. Körülbelül ennyire maradandó.


Habók
4.0/5

Olyan, ​mint a többi Tommy és Tuppance könyv. Jó a történet is, de igazán a házaspár évődéseit élvezem. (Ők is molyok. Rengeteg könyvük van, és kevés könyvespolcuk…)


Timberwolfes
3.0/5

Utolsó ​krimi könyvem AC-től. Reméltem T&T párosa méltó befejezése lesz a krimi életműnek, de sajnos ez is csak egy a tucat kevésbé kidolgozott művéből. Tuppance-ék karakterét én inkább hagytam volna békében nyugodni nem rángattam volna elő őket még egy utolsó nagy kalandra. Ezúttal saját új házuk beköltözésekor voltak képesek valami bűntényt felfedezni és persze addig nem nyughattak míg veszélybe nem kerültek… Tuppance.t remélem ezek után bezárják a házba és többet nem engedik emberek közé. Tommyra akkor nyugodt és békés öregkor várhat. Sajnos maga a könyv nem emelkedett ki a már amúgy is lapossá süllyedt nyomozópáros történetei közül, sőt talán kicsit még keszekuszább és csapongóbb lett mint a korábbi részek.


Hollóhát
2.5/5

Sajnos ​tényleg gyengébb volt, mint a sorozat többi tagja. Ugyan megvannak benne a Christi-től megszokott elemek halovány árnyékai, de az egész túl következetlen és zavaros ahhoz, hogy igazán jó élményt nyújtson. Valahogy reménykedtem benne, hogy Tommy és Tuppence egy ennél emlékezetesebb záró kötetet kap.


Az ​olvasott értékelések alapján rosszabbra számítottam. De én szeretem ezt a párost, akik véletlenül mindig belekeverednek valamibe (főleg Tuppence..) és vénségükre még inkább szimpatikusak lettem nekem. 70 éves néni szánkázik lefelé a domboldalon egy ezeréves hitalovon?! Máris mosolyt csalt az arcomra! :)
És megint csak szimatolnak, kérdezgetnek, amíg elő nem kerül valami a sötét múltból, ahonnan egy fiatalon meghalt lelkes kalandregény-olvasó üzent nekik titkos módszerével.
Egyedül a végkifejlet hagyott kívánnivalót maga után, számítottam még valami csavarra, kissé egyszerű lett így a megoldás.


Bixlowina
5.0/5

Őszintén ​azt hittem hogy Agatha Christie-nek a könyveinek csak Poirot és Miss Marplet létezik mint főszereplő. De üdítő volt meg tudni hogy nem így van, és még Jóbban meg lepődtem menyire tetszenek a számomra új főszereplők. Tuppencet nagyon meg szeretem már azzal le vett a lábamról hogy könyvmoly, főleg hogy még személyisége és ahogy viszonyul a rejtélyekhez is, csak még Jóbban megszeretem.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
1.0/5

Statisztika

31.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók