Ajax-loader

Ez ​a könyv egy szerzetes és egy pszichiáter találkozásainak eredménye. Az egyik a kolostor magányában, a másik a világ lüktetésében él. Egyetlen közös vonásuk az emberi kaland iránti érdeklődésük. A könyvben szembesítik a mai emberrel és a szenvedéssel kapcsolatos gondolataikat.

Beszélgetéseik középpontjában az élet értelmének nehéz és bizonytalan kérdése áll. Szóba kerül az élettel kapcsolatos undor, a rendszeresen feltörő “mire jó?”, amely korunk valóságos betegsége, és aláaknázza az életünket. Beszélnek a férfi és a nő nagy szembesüléséről, és természetesen a boldogság kereséséről is, amely öröktől fogva mozgat minden embert.

Az emberi kalandba beillesztik a hitet és a reményt is, amely az életet izgalmassá és szenvedélyessé teszi. Józan, feszültséggel teli, meglepő könyv.

A 82 esztendős Amédée atya ciszterci szerzetes egy normandiai trappista apátságban, ahol sok fiatallal és házaspárral találkozik. Életereje és humora miatt a környék lakói “turbószerzetesnek” nevezték el. Dominique Megglé 41 éves pszichiáter, nős, 6 gyermek édesapja. A touloni katonai kórházban dolgozik, a Milton H. Erickson Méditerranée Intézet elnöke, a rövid terápiák szakértője.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók