Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Liberálisoknak ​alapmű, az antiliberálisoknak kell menekülni előle, mint ördögnek a tömjénfüsttől. Inkább filozófia, mint pszichológia, vannak benne logikai bakugrások is, de olyan eszmék mellett tesz hitet, melyekért az életemet is áldoznám (de mosogatni akkor sem fogok).


Morpheus
5.0/5

Azzal ​akartam kezdeni, hogy mindenkinek ajánlom olvasásra, de belátom, hogy ezt kijelenteni nagy butaság lenne. Mert nem ajánlhatom azoknak, akik valamilyen lutheránus vagy kálvinista egyház tagjai, nem ajánlhatom azoknak, akik szadomazochista, szimbiotikus (pár vagy szülő-gyerek) kapcsolatban élnek (amiről azt hiszik, hogy szeretet), nem ajánlhatom azoknak, akik teljesen elmerültek a konformitásba, feladva személyiségüket, nem ajánlhatom azoknak, akik hatalommániásak vagy hatalomfüggők, nem ajánlhatom azoknak, akik kétségbeesetten a múltba menekülnének, nem ajánlhatom a (politikai) szélsőségekben gondolkodóknak sem.
Akkor mégis ki maradt, akinek viszont el kell olvasnia? Hát nem sokan. Egyrészt azoknak ajánlom, akik ragaszkodnának a személyiségükhöz, de belecsúsztak valamiféle neurózisba, pszichés betegségbe, de szeretnének abból úgy kimászni, hogy ne kelljen feladniuk önmagukat. És ajánlom azoknak, akik szabadon, szeretetben, spontánul, teremtő-alkotó-kreatív tevékenységekkel foglalkozva akarják az életüket leélni, és ezért hajlandóak mindent megtenni, ami szükséges. Ha kell tanulni, ha kell, megváltozni, ha kell, akkor gondolkodni, ha kell, akkor dönteni. És közben nem engedni, hogy hülyévé, automatává, munkamániás termelő-fogyasztó hazugsággépé váljon. És ez nem könnyű. Sőt. De mindenkinek sok sikert kívánok hozzá, aki ezt az utat választja.
Ennek a könyvnek méltó helye lesz a Zarathusztra mellett!
Fromm mellett még ajánlom Yalom és Frankl munkásságát is!


Chöpp
-/5

Vissza ​kellett vinni a könyvtárba.


olivee
5.0/5

Nagyon ​érdekes könyv volt, bár kicsit nehezen olvasható, így lassabban haladtam az olvasásával. De éppen a nehézsége miatt, mindenképpen újra elolvasom majd. Sok mindenben segített, hogy megértsem az országunkban most zajló folyamatokat.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

29.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók