Ajax-loader

2005 ​tavaszán jelent meg a Tokaji borcsaták című riport, amely dokumentumokra hivatkozva állította, hogy az Orbán Viktor feleségének érdekeltségi körébe tartozó Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. taggyűlésén az akkor hivatalban lévő miniszterelnök személyesen is részt vett, és többek között az állami támogatásokra vonatkozóan érdemi észrevételeket tett: “Ne mi nyerjük a legtöbbet!”

A volt miniszterelnök több nyilatkozatában elismerte, hogy tett ilyen kijelentést, ezeket azonban nem taggyűlésen tette, és bár az ügy igazi sértettje ő volt, nem perelt. Perelt viszont a kft., és azt kérte megállapítani, hogy a három megnevezett naptári napon a társaság taggyűlést nem tartott, így ilyen taggyűlésekről jegyzőkönyv sem készülhetett.
Első fokon az Élet és Irodalom megnyerte a pert. Másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla ellenkező ítéletet hozott, a Legfelsőbb Bíróság pedig a felülvizsgálati kérelmet anélkül, hogy azt bírói tanács mérlegelhette volna, egyesbírói végzéssel elutasította. A pert tehát a kft. megnyerte.
A nyolc hónapig tartó pereskedés során senki sem vitatta azt, hogy a riportsorozatban közölt kijelentések elhangzottak, nem volt a per tárgya, hogy Orbán Viktor a megbeszéléseken jelen volt vagy sem; az sem, hogy mint aktív miniszterelnök tanácsokat adott felesége üzleti partnereinek vagy sem, mindössze annyit kértek a felperesek, hogy a bíróság állapítsa meg: a jelzett napokon nem tartottak taggyűlést. Az erről készült iratokról azt kérték megállapítani, hogy azok nem taggyűlési jegyzőkönyvek.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.