Ajax-loader

A ​szerző a háborús években végezte a színi iskolát színész-rendező szakon.
A Fővárosi Operett Színházban Karády, Honthy, Sárdy partnere volt. Rendezőként színpadra állította Latabárral a Nyitott ablakot, Tolnayval az Ipafai lakodalmat. 1948-ban a színháztudományok doktora lett. 1949-ben egyszerre játszotta rendezéseit az Operett, a Royal Revüszínház (Karádyval) és a Vidám Park színpada (Rózsahegyivel, Déri Sárival). Az államosítás után az Operett új igazgatónője politikai ürüggyel nem szerződtette.
Latabár Kálmán karolta fel, megbízta együttese szervezésével, rendezésével, éveken át volt a nagy komikus partnere. 1956 októbere Debrecenben érte őket. Fellegi a határ felé indult. Öt nyelven beszélt.
Olaszországban megnyerte a legjelentősebb európai “dupla vagy semmi” játékot – a magyar történelemről. Egy csapásra ismert lett a Tom Fellegy név: mintegy 120 filmben játszott kisebb nagyobb szerepeket, köztük volt a Ben Hur és a Kleopátra is.
Emlékezéseinek könyve csupa kedves humor, akárcsak korábbi sikeres önéletrajzi kötete, a Háromezer kilométer spagetti, amely 1956-tól számolt be filmszínészi találkozásairól Lorennel, Lolobrigidával, Liz Taylorral, Sinatrával.
Ma is Rómában él.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók