Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Lunemorte
5.0/5

Vegyük ​kezünkbe [[https://moly.hu/konyvek/david-attenborough-az-elo-bolygo]] könyvét és induljunk el képzeletben egy világkörüli utazásra, ahol [[https://moly.hu/alkotok/david-attenborough]] a kalauzunk. Távcsőt se felejts el magadnál tartani, de kivételesen az sem baj, ha épp nincs, ugyanis a tájakat, állatokat egész nagyban fogod látni #még ha csak a könyv lapjain keresztül is#…Gyerekeknek, serdülőknek, de igazából mindenkinek ajánlom, aki egy kis pihenésre és álmodozásra vágyik!


Angele
5.0/5

Attenborough ​minden könyve olyan, mintha regényt olvasnál. Érdekes és izgalmas. Mindenkinek ajánlom, Gyereknek, fiatalnak, öregnek egyaránt.


Tudod, ​hogy mi az a rózsaszín hó? Vagy hogy milyen bonyolult vegyi háborút folytatnak a lárvák az őket megenni próbáló hangyák ellen? Hogy milyen gondos anya a bölcsőszájú hal? Hogy a mélytengeri állatok baktériumlámpással világítanak? Hogy nem csak az ember tenyészt haszonállatokat, hanem a hangya is? Hogy hogyan vadászik a sebes sodrású patakmederben a vizirigó? Hogy hogyan alkalmazkodott az ember a szélsőséges éghajlati körülményekhez? Vagy az állatok a nagyvárosokhoz?
Megannyi kérdés, amire választ kapunk ebből a csodálatos könyvből, amely nem kisebb feladatra vállalkozott, mint néhány száz oldalon bemutatni az élővilág fantasztikus változatosságát és alkalmazkodóképességét, a leghidegebb sarkköri jégmezőktől a perzselő sivatagokig és az óceánok mélyéig. Mégis sikerült egy átfogó képet adni róla. Közérthető, olvasmányos, de ha valakit komolyabban érdekel valamelyik rész, van latin neves tárgymutató is, utána lehet nézni a különböző megemlített állat- és növényfajoknak.
Valódi élmény ezt a könyvet olvasni és a csodálatos fényképeket nézegetni. Ott a helye minden természet és élővilág iránt érdeklődő polcán.


Hiranneth
5.0/5

Amikor ​kicsi voltam, általában kétféle típusú filmet néztem a tévében. A Walt Disney meséket, és David Attenborough sorozatait. Imádtam őket. Lehet, hogy ezért is lettem később biológus, ki tudja? De azokat a nyugis délutánokat hozta vissza, amikor még tágra nyílt szemekkel csodálkoztam rá a világ tájaira. Ezért duplán volt számomra élmény ezt a könyvet olvasni. Egyrészt emlékeket idézett, másrészt pedig érdekes információkat tudtam meg, még úgyis, hogy elvileg 3 éve ilyenekről tanulok :D.


krlany
5.0/5

Zseniális. ​Emiatt is akartam anno világjáró természettudós lenni. Nem a könyv hibája, hogy nem jött össze.;)


Gyerekkorom ​egyik kedvenc könyve volt, máig szívesen lapozgatom, olvasom.


Amargant
5.0/5

Imádtam ​ezt a könyvet és az író minden sorozatát néztem kiskoromban a tv-ben (van ami még meg is van VHS-en :)). Attenborough miatt akartam nagyon sokáig biológus-állatorvos lenni, és nem az ő hibája,hogy nem lettem az. Szerintem az oktatásban is sokkal jobban használható lenne ez a könyve, mint akármelyik tankönyv :)


szogignem
4.0/5

Mindig ​nagyszerű!


Erdész
3.5/5

Hiába ​na! Szerettem volna olyan lenni mint Ő! Szerettem volna eljutni olyan helyekre, mint amiket leírt! :)


Elsen
5.0/5

Kár ​hogy biológiából az általános iskolában, vagy a gimnáziumban nincs kötelező olvasmány.
Ez a könyv közelebb hozza a természet csodáit a hétköznapokhoz. Elvarázsol, magával ragad egy oly távoli, mégis karnyújtásnyira levő bolygóra. Közeli mivel itt élünk, s mégis oly távoli, hiszen annyi mindent nem ismerünk még belőle. Viszont e könyv által legalább egy kicsiny része elérhetővé válik számunkra, még ha csupán a képzeletünk segítségével is. Kihagyhatatlan…


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

21.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók