Ajax-loader

A ​világhírű pszichológus-pedagógus szerző műve több országban valóságos mozgalmat indított el: szülőkét, akik nem hagyják, hogy korunk konzumkultúrája bedarálja őket, és egy élhetőbb, tartalmasabb, szebb gyermekkort kívánnak lányaiknak és fiaiknak biztosítani.

Ez a könyv arról szól, miként csökkenthetjük gyermekeink életében a fékevesztett tempót, a stresszt, a képernyők uralmát, a tárgyak, tevékenységek és tagolatlan információk sokaságát, melyek anélkül árasztják el és teszik függővé őket, hogy igazi örömet nyújtanának nekik. (Sőt: közvetlenül járulnak hozzá ahhoz, hogy napjainkban egyre több a különböző pszichológiai „címkével” ellátott – hiperaktív, figyelemzavaros, magatartászavaros – gyerek.)

A könyvben leírt egyszerűsítési rendszer minden családban megvalósítható, feltéve, hogy megvan a szándék és az elkötelezettség. A lépéseket nem teendőjegyzéknek, hanem menünek kell tekinteni, melyből az olvasó választhatja ki a saját családjában megvalósítható és fenntartható pontokat.

A szerző nem „könnyen, gyorsan” típusú instant megoldásokat kínál, hanem egy szemléletmódot: a gyermekkor tiszteletét. Ettől azonban nemcsak gyermekünk fog megkönnyebbülni, de mi magunk is felszabadítónak találjuk majd az egyszerűsítéssel nyert bensőségesebb, melegebb családi légkört és szülői hitelességünk növekedését.

„Kívánom, hogy minél több szülőhöz jussanak el a könyv mindennapi életben hasznosítható ötletei. Nem fognak csalódni – egy más minőségű családi életet jósolok mindenkinek, aki kipróbálja. Én már megtettem: azóta nagyokat lélegzem, a családommal együtt.”
László Zsuzsa
oktatásszociológus

Értékelések
4.7/5 - 3 értékelés alapján

emese gy.
4.0/5

Hasznos olvasmány; virtuálisan nem egyszer hátbaveregettem magam, amikor önigazolásra leltem például a médiafogyasztási szokásaink esetében, és jópár ötletet is adott a további egyszerűsítéshez, minimalista gyerekneveléshez. Viszont ha kevesebb szóval, ennyi felesleges ismétlés nélkül tudtam volna elolvasni Payne írását, szikrányi elégedetlenség sem volna bennem… (folytatás a blogon):
http://minimoly.blog.hu/2017/06/18/felnotteknek_kim_john_payne_egyszerubb_gyermekkor

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

http://minimoly.blog.hu/2017/06/18/felnotteknek_kim_john_payne_egyszerubb_gyermekkorÖsszességében tetszett mert arról szól amit ígér


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.7/5

Statisztika

91.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók