A színes képekkel teli kötet kilenc fejezetében vadonatúj receptekkel ismerkedhet meg az olvasó. A receptek egytől egyig a szelektív étkezés elveire épülnek. Minden fejezet elején egy-egy oldalpár található az élelmiszerekre vonatkozó információkkal, alapreceptekkel, villámreceptekkel, érdekes kombinációs lehetőségekkel, valamint számtalan más ötlettel. A kötet bőven ellátja információkkal a kezdőket és a haladókat is a csoportosítást illetően, a könyv végén pedig külön kislexikon segít az eligazodásban.
Kapcsolódó könyvek
Nigella Lawson - Egész évben nyári ízek
Akik ismerik már Nigellát a Spektrum televízióból, most sem csalódnak, mint ahogy azok sem fognak, akik csak most ismerkednek vele és fantasztikus receptjeivel. A képernyőn látható fogásokon kívül az olvasó további száz étel-, és italkülönlegességet talál a kötetben. A könyv zsúfolásig teli nyári receptekkel, melyeket az év során bármikor az asztalra varázsolhatunk. Ínycsiklandozó remekművek a kelet - mediterrán vidékek egzotikus illatú fogásaitól az érzékien dús spanyol és olasz ételeken, a boldogságlevesen, a ropogós báránybordán, a jubileumi arany csirkén keresztül egészen az angol nyári délutánok hagyományos epres-tejszínhabos mesevilágáig. És hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, frissítő - bódító italcsodák, valamint fagylaltkülönlegességek és szívet - lelket melengető sütemények és torták széles választéka tárul elénk. A kulcsszó az egyszerűség, a frissesség, a főzés, evés boldog öröme.
Ismeretlen szerző - 101 csípős és fűszeres étel
Már belefáradtunk abba, hogy unos-untalan ugyanazokat az ételeket együk? Változatosabbá és ízgazdagabbá szeretnénk tenni a mindennapi étkezéseinket? A 101 csípős és fűszeres étel című szakácskönyv megmutatja, miként érhetjük ezt el. A zamatos és egzotikus recepteknek ezt a mesés gyűjteményét - amelyben többek között olyan ínyencségek szerepelnek, mint a zamatos, szójás sertéshús, a fésűskagyló chilis paradicsommártásban és a sült gyömbérpuding - a BBC Good Food Magazine csapata válogatta össze.
Mario Busso - Carlo Vischi - Francia sajtok
Franciaországot mindig is a sajtok szülőhazájának tekintették, hiszen ízlésnek és ízlelésnek megfelelő sajtok bőséges választékát kínálja. A Francia sajtok című könyv negyven világhírű sajt felfedezésére kísér el minket, a roqueforttól a camembert-ig, a Beauforttól a Brocciuig, a Brie-től a Picodonig. A gyönyörű tájakat, falvakat és a tipikus francia sajtokat bemutató fotók segítségével hét útvonal mentén járjuk be Franciaországot egészen Korzikáig - Bretagne, Champagne, Elzász, Bourgogne, Savioia, Provance, Aquitania és a Pireneusok vidékén át. Minden sajtról rövid leírást találunk: mi a története, honnan ered, hogyan készítik, és milyen élményt ad érzékszerveinknek. Ezenkívül minden sajtot olasz szakácsok receptjeibe foglaltuk, és a legjobb borokat párosítottuk hozzájuk. A könyvben a sajtgyártás különböző fázisaival, az alvasztás, oltás, sózás, sajtolás és érlelés folyamataival, de a felvágás és a tálalás fortélyaival is megismerkedhetünk.
Ismeretlen szerző - Tészták
Nagy képes szakácskönyv a tésztaételeket kedvelők számára; a házi tésztakészítés fortélyaival és különböző módjaival; hagyományos és reformreceptekkel a levesbetétektől a tésztás elő- és főételeken át a tésztasalátákig; receptenkénti utalással az ételek kalória-, zsír- és fehérjetartalmára.
Ismeretlen szerző - Előételek
Rákkoktél: éveken át a legnépszerűbb és gyakran az egyetlen előétel volt az étlapokon. Szerencsére változnak az idők, és a konyhákban teret hódítanak a nemzetközi ízek. Ehhez járul hozzá ez a szakácskönyv is, olyan fantáziadús előételekkel a világ minden tájáról, mint a bulgursaláta grillezett paprikával, vagy a csirke jakitori. Milyenek lehetnek a pármai sonkába tekert kenyérrudacskák, vagy a ropogós zöldségek provance-i szardellamártással, esetleg az ízletes hummusz? Melyikkel kezdjük? Jöjjön a főétel, vagy csempésszünk a menübe még egy előételt?
Adam Richman - Így faltam fel Amerikát!
A Spektrum TV-n futó "Fald fel Amerikát" c. sorozat népszerű műsorvezetőjének egyedi hangvételű könyve már magyarul is! Adam Richman, a világ legszórakoztatóbb "húsimádója" végre saját könyvében is megosztja rajongóival a legmeghökkentőbb éttermi élményeit, és elárulja azt is, hogy milyen viszontagságok között született meg a világ egyik legnézettebb tévésorozata, a Fald fel Amerikát!. Meglepetésként minden fejezet után egy eredeti "Fald fel Amerikát-receptet" is kapunk Adamtől!
Vincze Sára - Csábító házi sütemények 6.
Szívből ajánljuk a Csábító házi sütemények sorozat kedvelőinek legújabb kötetünket, mely a korábbi sok-sok recept után újra finomabbnál finomabb édes és sós süteményeket mutat be, gyönyörű fotókkal illusztrálva. Forgassa örömmel az eddigi legizgalmasabb és leglátványosabb kötetet!
Petra Teetz - Ecetek és olajok
Kultikus cseppek - Ecet és olaj minden háztartásban megtalálható - van, aki csak egy-egy fajtát tart kéznél, más pedig különféle fajtákat sorakoztat fel a konyha polcain. Kevesen tudják, hogy e két hétköznapi folyadék mennyire értékes. Egyes ecet- és olajfajták márönmagukban különlegesek, együtt pedig tökéletes párost alkotnak.
Mary Berry - Torták, sütemények, csemegék
Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető. A leírások lépésről lépésre haladnak - önbizalmat kölcsönözve a kishitűeknek is, hogy merjenek nekivágni a házi cukrászat eleddig ismeretlen ösvényeinek. Az e könyvben felkínált édességeknek van egy nem megvetendő sajátosságuk: nemcsak luxuskalóriákat, hanem értékes tápanyagokat, vitaminokat is tartalmaznak. Csak csodálhatjuk az angol konyhát, amely saját hagyományos csemegéihez ilyen sikerrel idomította a kontinens és Amerika kedvenceit.
Próbálja ki a recepteket és meglátja, sikere lesz.
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 krumplis étel 33 színes ételfotóval
Amikor Kolumbusz nyomdokába útra keltek az aranyra éhes spanyol és portugál konkvisztádorok Dél-Amerika, az "El Dorado" felé, természetesen nem sejthették, hogy az Andok égbe nyúló hegyei között az aranynál is értékesebb kincset lelnek: a "papá"-t, a "földi almát", amely majd embermilliókat fog megmenteni az éhhaláltól. Nyolcezer éves perui sziklareliefek árulkodnak történelem előtti létezéséről és bizonyítják, hogy az "indios" nagyon is jól tudták: istenek ajándéka a csúnyácska alma. A Spanyolországba érkezett első krumplipéldányok osztatlan sikertelenséget arattak. A gumó alaktalan volt, leprás végtagokra emlékeztetett, az íze kesernyésnek tetszett (nem mindenki tudta, hogy meg kell sütni-főzni), a kihajtott növénynél láttak már szebbet, virágai jelentéktelenek, sőt mérgezőek voltak. Követek, futárok, diplomaták, sőt kalózok szanaszét hordták ugyan Európában és az Újvilágban a krumplit, de mégis 2-300 év kellett ahhoz, hogy pápai áldással, fejedelmi parancsra és némi furfanggal valóban elindulhasson világ körüli hódító útjára. Történt ugyanis, hogy a francia Antoine-Auguste Parmentier, foglalkozására nézve vegyész, patikus és tudós, Nagy Frigyes porosz fejedelem fogságába esett a hétéves háború idején (1756-63). A háború és egyéb sorscsapások folytán akkora volt az éhínség, hogy a foglyoknak csak a legalantasabbnak tartott élelemből jutott. Ez volt a krumpli szerencséje (meg a miénk). Parmentier ezután annak szentelte az életét, hogy a krumplit "népélelemként" elterjessze. Igaz, hogy XVI. Lajos egy kicsit besegített neki, de az érdem mégis a furfangos patikusé: Párizs határában egy darabka földet beültettetett krumplival, nagy hűhóval vizesárkot ásatott köré, és napközben katonákkal őriztette, mintha ki tudja, micsoda kincs rejlene a föld mélyén. A környékbeliek pedig alig várták, hogy beesteledjen - ellopkodták és a saját földjükbe ültették a krumplit...
Stephen Blauer - Lékönyv
A friss gyümölcsök és zöldségek levét már az ókori népek is kedvvel fogyasztották.Kellemes ,változatos ízük élvezetén kívül egészségük fenntartására,erejük helyreállítására és a betegségek leküzdésére is használták.Napjainkra a szintetrikus alapanyagú szörpök vették át a helyüket.Pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára ma is nélkülözhetetlenek.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Varga Gábor - Reform desszertek
Varga Gábor legutóbbi, Desszert szerelem című könyve azért vált rövid idő alatt az olvasók kedvencévé, mert a precíz leírások és a fázisfotók azok számára is megkönnyítették a különféle finomságok elkészítését, akik korábban kevésbé voltak járatosak a kelt, az égetett vagy éppen a kevert tészták, és az édességek világában.
Ebben a kötetében a hazai cukrász világ immár emblematikus figurája az egészségtudatos sütemények, desszertek és péksütemények felé veszi az irányt. Hét fejezetben, több mint 70 recepten keresztül mutatja be, hogy a hagyományos sütemények helyett létezik egészséges, és finom alternatíva mindenkinek!
Méghozzá úgy, hogy az egyaránt megfeleljen az 21. századi, egészségtudatos ember igényeinek, és azoknak is, akiknek valamilyen betegség vagy ételérzékenység okán fokozottan oda kell figyelniük arra, milyen alapanyagokkal dolgoznak a konyhában. A finomságok között vannak egyszerű rágcsálnivalók, de percek alatt elkészíthető meglepően elegáns desszertek is.
Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek
A sorozat ezen kötete számtalan ínycsiklandó, szárnyas ételt kínál, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.
Jenny Fanshaw - Annette Forrest - Villámkonyha
Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelőtt az elfoglalt embereknek szól – azoknak, akik bár kedvelik a látványosan elkészített ételeket, azt is értékelik, ha az előkészítés és a főzés nem vesz el túlzottan sok időt a mindennapokból. Több mint 300 recept közül válogathatunk, mégpedig a világ legnépszerűbb konyháinak különlegességeiből: olasz, mexikói, kínai finomságot is bátran megkívánhatunk. A kötet lépésről lépésre vezet az előkészítés minden szakaszában, az elkészítési idő pedig egyetlen esetben sem haladja meg a 30 percet.
Raphaele Vidaling - Kóstold meg és vegyél el!
A kötetben több mint 50 modern és ötletes receptet talál, csábítási trükkökkel fűszerezve. A könyvben szereplő minden étel valóban elkészült, mesterséges színezőanyagok és lakkok nélkül, és majdnem mindegyiket természetes fényben, egy átlagos lakásban fényképezték le. Ezek mindenki által elkészíthető receptek, a nagy séfek költeményeivel nem versenghetnek, de nem is a leghétköznapibbak: az ehető anyagok és a találékonyság házasságából születtek, félúton a kémia és a költészet között.
Rosenstein Tibor - Rosenstein szakácskönyv
Ez a szakácskönyv három generáció receptjeit tartalmazza. Magam a hagyományos vendéglátásban érzem otthon magam, a hagyományos ételeket és ízeket képviselem. Persze tudom, haladni kell a korral, felnőtt egy új vendéggeneráció, akik egyre kíváncsibbak és igényesebbek. Ezért aztán a modernizációt, a friss irányokat már Robi fiamra bízom. Arra azonban közösen ügyelünk, hogy minden ételünk íze akárhonnan jöjjön is az ötlete rosensteines legyen. Kettőnk legkedvesebb ételei mellett bepillantást nyújtunk a privát hétköznapjainkba, és közreadunk egy csokorra valót azokból a receptekből is, amiket immár egyre gyakrabban készítünk el odahaza a lányokkal együtt. Mert akárcsak én egykor, már ők is sokszor ott sürgölődnek a konyhában a fazék körül, és kérdezik tőlem, hogy "Papa, ma mit fogunk főzni?".
Fogadják tőlünk jó szívvel ezt a receptgyűjteményt, teljen benne legalább annyi örömük, mint amilyen örömmel mi ezt a könyvet összeállítottuk. Tartsák a konyhában jó helyen a polcon, forgassák sokszor és főzzenek belőle jóízűeket, amikor csak tehetik!
Rosenstein Tibor
Ismeretlen szerző - Sütés
Ez a szakácskönyv nélkülözhetetlen mindazoknak, akik imádják a finom ételeket, de nem kedvelik a bonyolult recepteket. Ráadásul valamennyi fogás elkészítését fotók mutatják be lépésről lépésre, így hibázni sem lehet. A receptek között találunk süteményeket és tortákat, édes és ízletes péksüteményeket, kekszeket és különféle kenyérfajtákat, de különleges alkalmakra vagy csupán a napi kávészünet idejére készíthető hagyományos családi kedvenceket és modern újdonságokat is. Mindegyik recept egyszerű, és - hála a lépésről lépésre kalauzoló fotóknak - a tapasztalatlan kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlható.
Ismeretlen szerző - Szendvicskrémek
A házilag készített szendvicskrémek üdítő változatosságot jelentenek a megszokott és készen vásárolt kenyérrevalók között.
Dr. Oetker ötletes receptekben mutatja meg, milyen egyszerűen készíthetünk változatos szendvicskrémeket. Fontos szempont még - legyen "remekművünk" akár vegetáriánus, húsos, pikáns, csípős vagy édes -, hogy mindig tudjuk, mit kenünk a kenyérre.
A legkedvesebb receptünket készítsük el kétszeres mennyiségben, hogy az egyik adagot saját készítésű ízletes ajándékként - napjaink divatját követve - barátainknak és ismerőseinknek adhassuk.
Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak, és azokat úgy írták le, hogy mi is könnyen elkészíthessük.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Desszertek
A pompás desszert nemcsak az étkezés "megkoronázása", de művészet is. Viszont elkészítésénél nem kell művésznek lenni. Ebben a könyvben több mint 80 olyan álomszerű desszert receptjét találja az olvasó, amelyek szinte elolvadnak a szájban. Finom krémek, pompás pudingok és tejszínes krémcsodák, gyümölcsös desszertkompozíciók, álomszép zselék, könnyű sörbetek, jégbombák és apró finomságok, akár klasszikusak, akár modernek, ezek a desszertek mindig élvezetet jelentenek.