Ajax-loader

Senki ​sem tudja előre, hogy nyugdíjas éveiben mivel fogja tölteni rengeteg szabad idejét. legalábbis a többség nem. Somos istván sem tudta. Aztán húsz évvel ezelőtt valaki megkérdezte tőle: “Nem ismered ezt és ezt a játékvezetőt?” Nem ismerte, de a kérdés felbosszantotta. És attól a naptól kezdve gyűjtögette az életrajzi adatokat a világ leghíresebb játékvezetőiről. A FIFA és az UEFA lelkesen támogatták munkáját, és ma ott tart, hogy egyedülálló gyűjteménye van az öt világrész mintegy 400 legismertebb FIFA-bírójának pályafutásáról. A különböző világlapok ma már kifejezetten igénylik írásait.
Harminc éven keresztül játékvezető volt. Aranysíppal búcsúztatták, s aztán egy kérdés felbosszantotta. Ez a rövid története annak a hatalmas lexikális anyagnak, amellyel Somos István ma rendelkezik.
Senki sem tudja előre, hogy nyugdíjas éveiben mivel fogja tölteni rengeteg szabad idejét. Somos István gyűjtögetni kezdte a labdarúgó-játékvezetők adatait, fényképeit, a sporttémájú hanglemezeket, nemzeti szövetségek emblémáit, s ma ott tart, hogy nélküle, írásai felvilágosításai nélkül nincs világbajnokság, olimpiai labdarúgótorna, Bajnokcsapatok Európa Kupája, s ki tudja még, hány és hány nemzetközi mérkőzés. Sok-sok esemény főszereplője ő is a háttérben, mert a szurkolókat mindig érdekli és érdekelni is fogja, hogy kedvenc csapatuk mérkőzését ki vezeti.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók