Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Noro
5.0/5

Fékvitorlákat ​bevonni, forgókereket beszögelni, irány tatbaloldal felől a második mesterséges nap!
Sok űropera próbálta már átvenni a régi nagy tengeri csaták hangulatát. De Schroeder sorozata alighanem az első, amelyben mindez logikusan és életszerűen jelenik meg. Ő ugyanis egy olyan világot épített fel, amelyben van értelme az űrkalózkodásnak, a közvetlen közelről leadott sortüzeknek, sőt, még a csáklyázásnak is. Képzeljünk csak el egy bolygónyi nagyságú, üreges gömböt, amelyben nincs gravitáció, de van levegő. Ahol nem működik a radar és a számítógép, de a fizika elvei alapján a forgó objektumokon nehézségi erőt érzékel az ember. És ahol számtalan apró mesterséges nap – fúziós reaktor – működik, melyek birtoklása a legnagyobb hatalom.
Vizuálisan az egész talán a gőzpunk és a hard űropera kombinációja lehetne – ha eltekintünk attól az aprócska peremfeltételtől, hogy nincs benne sem űr, sem gőz :)
A gömbön kívüli világról egyelőre nem sokat tudunk meg, de a célzások alapján alighanem nagyobb szerepe lesz a folytatásokban.
A világ erősségeit remekül kiaknázó történet természetesen egy látványos, pörgő lendületű “tengeri” kaland, amelyben egy apró hadiflotta egy titkos fegyver keresésére indul. Méghozzá egy kincses térképet követve. Ami azonban meglepett, az a főszereplők nagyon is jól sikerült kidolgozása. Hayden megkeseredett túlélőből előbb csapatjátékossá, majd a világ jövőjére is gondoló, életszerű hőssé válik. Ellenpontja, a végletekig cinikus manipulátor Venera Fanning ugyan kevesebbet változik, de fokozatosan felfedi magát az olvasó előtt, és észre sem vesszük, mikor kezd igazán érdekelni az ő sorsa is.
Egészen kíváncsi lettem a folytatásra. Azt hiszem, megpróbálok még egy részt besuvasztani az év végére.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók