Ajax-loader

A ​magyar történelem bővelkedik fordulatos, dicsőséges, csak erre a népre jellemző eseményekben. Ugyanezt elmondhatjuk a magyar ételekről és borfajtákról is. Ebből a könyvből az olvasó az étel- és italfajták lenyűgözően gazdag választékát ismerheti meg, a falusi asztalokra kerülő levesektől az arisztokrácia kifinomult grande cuisine-jéig.
Láng György fáradhatatlan kutatómunkával, minden apróságra kiterjedő figyelemmel gyűjtötte össze ezeket az eredeti, kipróbált recepteket. Pontos és részletes utasításai alapján olvasói könnyen és hibátlanul elkészíthetik a könyvben szereplő ételeket.
Láng György a mű bevezető fejezetében érdekfeszítő összefoglalót nyújt a magyar konyha történetéről, visszanyúlva a titokzatos kezdetekig, a mongol törzsek étkezési szokásaiig; majd szórakoztató beszámoló következik a Magyarország különböző területein gyakorolt konyhaművészet és étkezési szokások tíz évszázadáról – a budapesti éttermek és kávéházak leírását éppúgy megtaláljuk a könyvben, mint az alföldi pásztortüzekét. E könyvet forgatva az olvasó megújult tiszteletet érez a múlt egyszerű ételei iránt; ugyanakkor könnyen kísértésbe eshet, hogy megpróbálja saját konyhájában előállítani a századforduló híres magyar cukrászainak legpompásabb torta-remekeit.
Ez a gazdagon illusztrált, szórakoztató, tanulságos, a maga műfajában meghatározó jelentőségű könyv 1971-ben jelent meg első alkalommal, angol nyelven. Azóta több kontinensen, számos alkalommal kiadták.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók