Ajax-loader

Több ​száz orenburgi rákban meghalt, több száz leszázalékolva várja sorsát. Mi történt Bogorodcsányban?
Katonai, nukleáris atomkísérlet vagy az 1975-ös csernobili reaktor-meghibásodás nyomait hozták magukkal? És mi történt Tengizben, ha a betegség tünetei az orenburgiakéval kísértetiesen azonosak? Miért vett fel az Országos Munka és Üzemegészségügyi Intézet milliókat a fővállalkozótól? Csak nem a hallgatásért?
A tengizi beruházás finanszírozásáért az Állami Fejlesztési Intézet felel. Hogyan lehet, hogy az ÁFI vezérigazgatója tagja a fővállalkozó Vegyépszer Rt. igazgatótanácsának?
Ki az, aki tudni akarja az igazságot? Az Országos Árhivatal ellenőrét, miután a milliárdokba mérhető bértúlfizetésekre, visszaélésekre fényt derít, kitiltják Tengizből. Kik kötötték meg az érdekegyensúly nélküli szerződéseket? Mitől 180 forint egy rubel kitermelése? S mit taksál a szovjetek felé egy dollár?
A szovjeteknek dollármilliókért vásárolt gépek, berendezések, a gigantomániás, szovjetbarátok őrült pazarlásai sodorták anyagi végveszélybe az országot?
A fővállalkozók, alvállalkozók mindkét esetben majdnem mindig azonosak.
És azonosak a főnökök is: olyanok, aki a druzsba erősítésére állami pénzen vadászházat építtettek Guszjalyinban az elvtársaknak.
Hányszor hány hosszú távú beruházási hitelt nyújtottunk a Szovjetuniónak, s mit kaptunk törlesztésként cserébe? Véletlen műve-e, hogy a nemzetközi munkamegosztásban mindig épp nekünk jutott a legveszélyesebb hely, a legdrágábban kivitelezhető munka? Lehet, hogy a szovjetunióbeli magyar beruházások – távvezetékek, gyárak, atomerőmű – költségeit boncolgatva nyomára bukkannánk nemzeti adósságunk tetemes részének?
Azok, akik erre választ adhatnának, még ma is felelős posztokon ülnek.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.