Ajax-loader

“A ​könyv, amelyet az Olvasó most a kezében tart, Magyarország megyéit és városait mutatja be… hazánk sokszínű, szép tájainak társadalmi-gazdasági vonásait…, amelyekből… kiolvashatók: az országot építő magyar munkásosztály, szövetkezeti parasztság és az értelmiség közös alkotó munkájának gazdag eredményei, a szocialista rendszer három évtizedének egyértelmű, meggyőző sikerei…” – írja előszavában Németh Károly elvtárs, s végigolvasva e könyvet valóban az az első gondolatunk, hogy nincs hazánknak olyan területe, települése, amely 1945 tavaszán ne született volna újjá, s ne indult volna el a felemelkedés útján, s ne ért volna el ezen az úton kiemelkedő sikereket. Pedig minden fejezet, minden részlet többet foglalkozik a feladatokkal, a még megoldatlan problémákkal, mint az eredményekkel.
Megszoktuk, hogy a “világszínvonalhoz”, a legjobb eredményekhez mérjük magunkat, s magas igényekkel,kritikusan ítéljük meg munkánkat. Az elmúlt harminc esztendő szabad alkotó munkájának éppen az az egyik legfőbb eredménye, hogy reális alapot teremtettünk új normák s új mércék felállításához.
Könyvünk tudományos alapossággal veszi sorra a gazdasági életünk fő területeit, népgazdaságunk ágazatait, az életszínvonal különböző elemeit – a lakáshelyzettől a kultúráig , feltárja fejlődésünk fő tendenciáit és várható irányait. Mindezt területi szemlélettel és részletességgel végzi el, ezért nemcsak hasznos kézikönyv, amelyből részletes, nélkülözhetetlen ismereteket meríthetünk, de tükör is az Olvasó kezében: ezt tettük, ilyen eredménnyel, s ez vár még ránk, hogy még szebb, még gazdagabb legyen az életünk. Ünnepi számvetésünk “mérlegbeszámolója” is ez a könyv, amely a számok és a tények objektív nyelvén közli eredményeinket, s tárja fel a még megoldatlan feladatokat.
Lakjon, dolgozzon bárhol is az Olvasó, nemcsak saját lakó
és munkahelyének a helyzetét ismeri meg a könyv lapjairól, de módja és lehetősége van a lakó- és munkahelyének országos szerepét, jelentőségét is megismerni, összehasonlításokat tenni: hogyan illeszkedik be szűkebb környezete az ország sokszínű életébe.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók