Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


mokus33
4.5/5

Rájöttem, ​hogy néha elő kell vennem újra egy-egy Robin Cook krimit, mert ebben általában nem kell csalódnom. Régebben rengeteget olvastam tőle, most már ritkábban kerül a kezembe, ezen mindenképp változtatni szeretnék. A sorozat első darabjaival ez a kötet nem ér fel, mert picit álmatag az egész, csak a végén pörög fel igazán a cselekmény, addig viszont a főszereplők futnak unalmas köröket is. A magyarázat kissé összecsapottra sikerült, valamint Laurie és Jack túl nehezen jutott el a megoldáshoz, azt szoktam meg tőlük, hogy gyorsabb az észjárásuk és nem állnak bután egy-egy mozzanat előtt, talán emiatt volt kevésbé lüktető ez a krimi.
A szerelmi szál sem nyert meg magának, mindketten szimpatikusabbak és élettel telibbek voltak, míg nem alkottak egy párost, ez a romantikus nyűglődés a regény kárára vált szerintem, vagy csak az írónak nem az erőssége a romantika, mindenesetre nem sikerült túl jól. Tudjuk, hogy ő másban igazán erős, az pedig a krimi és az orvostudomány összekapcsolása, abban ez a regény is hozta a megszokott színvonalat.
Ja igen, még egy negatívum: a címnek semmi köze a történethez.


Panni777
5.0/5

Megint ​egy jó krimi Robin Cook tollából. A tökéletesnek tűnő gyilkosság félő volt, hogy kifog a nyomozópárosunkon, hiszen semmilyen nyomot nem hagyott maga után a gyilkos. Tetszik Robin Cook könyveiben az, hogy a gyilkos szempontjából is olvashatjuk a történetet és – bár az indítékot nem értjük meg úgysem – látjuk, hogy hogyan dönt. Ijesztő belegondolni, hogy a kórházakban gyilkosok járhatnak és ha még képzettek is, azt tesznek a kiszolgáltatott betegekkel, amit akarnak. Több példa is van a történelemben egészségügyi területen dolgozó sorozatgyilkosokra, de hála az egyre fejlődő analitikai területeknek, talán már könnyebben szűrhető az, ha valaki gyilkosság áldozata lett.


bokrichard
5.0/5

Szerintem ​a sorozat és talán a teljes életmű egyik legjobb könyve. Semmi nem volt túladagolva {{ csak a kálium, ami őszintén szólva a kedvenc gyilkossági eszközöm :) }}. A bűntény zseniálisan volt felépítve- valóban már az amerikai biztosítók se a régiek, Jack és Laurie kapcsolata meg igazi hullámvasutazásba indult, tele feszültséggel és drámával. A cím valóban rendkívül megtévesztő, talán az eredeti cím a Marker jobb lett volna, sokkal értelmesebb lett volna, de ennél nagyobb baj egy könyvvel se legyen.


amanda888
4.5/5

Jó ​volt ismét Robin Cook-ot olvasni, minimum egy évtizede nem vettem már a kezembe. Anno tetszett a Jack&Laurie páros, ezért döntöttem úgy, hogy folytatom a sorozatot. Most egy elég érdekes helyzetbe kerültek {{összeházasodni, vagy sem, gyermekáldás}}, ráadásul a sorozatos halálesetekkel kapcsolatban is egyedül maradt a véleményével Laurie. Ennek a könyvnek egyértelműen ő volt a központi figurája, Jack most inkább csak asszisztált, illetve a végén azért egy komolyabb szerephez is jutott. A könyv végével nem vagyok kibékülve, elég gyorsan le lett zárva a dolog, kicsit talán összecsapottnak is mondanám. Szerintem ezt egy másik könyvben még lehetne folytatni. {{Az kicsit fáj, hogy a bérgyilkos szerepére gy magyar jutott, ráadásul olyan névvel, hogy Rákóczi!}}


anesz
5.0/5

Huh, ​nagyon régen olvastam már Robin Cook könyvet, így élmény volt ismét belerázódni. Ráadásul ez nagyon izgalmas volt, pörögtek az események. A főszereplők szakmai és magánélete jófajta egyensúlyban volt, persze voltak hibáik, de ez természetes.
A hajrában volt néhány logikátlanság (pl. ha tudom, hogy gyilkos mászkál a kórházban, miért hagyom ott a kedvesemet olyan órában, amikor gyilkolni szokott teljesen védtelenül, és megyek át a város másik végébe nyomokat keresni???), de a nagy izgalomban, ez megbocsátható.
Viszont a cím teljesen értelmezhetetlen, nem kapcsolódik a sztorihoz.


Szencsike
5.0/5

A ​címválasztást értem a legkevésbé, de ezt leszámítva nagyon remek könyvet olvashattam. Ahogy kibontakozik a szemünk előtt ez az összeesküvés az hihetetlen. Igaz már az első oldalakon ki lett mondva, hogy mire is kell gyanakodni, de nem gond ez sem. Őszintén bevallom nem tartom elképzelhetetlennek, hogy létezhet egy ilyen probléma. Ha az ember nem gyanakszik eléggé, azt hiszem egy-két ilyen haláleset fel sem tűnne… Örülök, hogy Jack&Laurieból van még több, mert nagyon jó párost alkotnak.


Dark
4.0/5

Érdekes ​volt. Végig valamiféle deja vu érzésem volt, de nem jöttem rá, hogy melyik korábban olvasott Cook-regényre hasonlít nagyon. A történet önmagában véve egész jó, haladós is. Igaz, a végén már a hajamat téptem, hogy hogyhogy nem jönnek rá, hogy “ki” és “hogyan”… Főleg a “hogyan” fel nem ismerése bosszantott nagyon.
A magyar címnek ráadásul köze sincs a regényhez. Az eredeti Marker címmel van értelme, a Fertőzés pedig félrevezető.


mefi69
4.5/5

SPOILER ​VESZÉLY!
Én nem is értem, hogy ennek a könyvnek, miért ez lett a magyar címe, semmi, de semmi köze a történethez, mondhatni a szó maga nem is szerepel a terjedelmesnek mondható műben. Ez a fordító titka marad.
És végre, végre egy igazán jó Robin Cook könyv. A szereplők végre hitelesek voltak, és szerethetők, mondjuk utóbb láttam, hogy nem is először “használta” őket a szerző. Agatha Christie történetein pallérozott agyamnak az gyilkosságok indoka gyorsan kitalálható volt, egy elejtett szó elég volt (meg az eredeti angol cím), de így is nagyon élvezetes volt.
Tetszett : 1. Jasmine ábrázolása, mert a szociopaták összes jellemvonását mutatta. 2. A boncolási esetek, bár meglehetősen szenzációhajhászás volt, hogy semmi sem az volt, mint aminek elsőre látszott. 3. A témaválasztás. Cook igen jó orvos etikai kérdésekkel foglalkozik, kár, hogy csak kapirgálja őket. (Megjegyzés: azért egy ilyen genetikai vizsgálat borzalmasan drága, szűrő jelleggel biztos nem lehetne alkalmazni, mert nem lenne költséghatékony)
Aztán ami fura volt. 1. El sem tudom képzelni, hogy milyen dózisú káliummal dolgoznak az amerikaiak, ha már egy ampulla is halálos adag. 2. A főszereplők, Jack és Laurie a védekezésről nincsenek kellőképpen felvilágosítva, ami kész röhej, tekintetbe véve, hogy orvosok. 3. Nem hiszem, hogy egy 43 éves nőnek, aki már évek óta gyerekre áhítozik, és a produktív korszakának vége felé végre teherbe esik, megfordul a fejében az abortusz, legyen akármilyen rossz a személyes helyzete.
És amit utáltam. Hangoskönyv formájában élveztem a könyvet, vagyis élveztem volna, de a felolvasó angol kiejtése pocsék volt (nem hittem, hogy az enyémnél van rosszabb), a szereplőket hol magyarul, hol angolul szólította, de ezek mégis eltörpültek amellett, hogy a felolvasás egésze alatt az orrváladékát szívogatta vissza, és ezzel finoman fejeztem ki magam. Undorító volt. Egyedül tényleg csak az izgalmas történet miatt tartottam ki. Kikérem a vakok és gyengénlátók nevében is, szégyenteljes, hogy ezt így, ilyenformában terjesztették.


Anheszenamon
5.0/5

Végig ​izgalmas volt, fenntartotta a figyelmemet. A két főszereplő pedig Laurie Montgomery és Jack Stepleton régi ismerősként köszön vissza. Nálam 5*-os volt, minden szempontból.
http://ritaolvas.blogspot.com/2009/11/robin-cook-fertozes.html


Nem ​értem a szerencsétlen címet – se elöl, se hátul nem passzol. Pedig a könyv különben nem rossz fordítás. Az angol cím Marker, de ez magyarul nem Fertôzés. Az egész regényben egy szó sincs fertôzésrôl. Különben nem rossz könyv, de hát – mint Robin Cooktól szokásos – eléggé ugyanaz, mint a többi. Az orvosi részletekért érdemes elolvasni


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók