Mindent átfogó kézikönyv az ismert és a kevésbé ismert fűszerekről és hagyományos fűszerkeverékekről, konyhai felhasználásukról. Színes, képes útmutató 50 fűszerhez az összes megjelenési formájukban, 35 hagyományos fűszerkeverék, köztük curryporok, masalák, fűszerpaszták, édes és grill fűszerkeverékek képes receptje.Minden címszó részletesen leírja a fűszer aromáját, zamatát és külsejét, orvosi, háztartási és konyhai felhasználását. 100 klasszikus és modern recept a világ minden tájáról – képes útmutató lépésről lépésre az elkészítésükhöz és a kész fogás pompás fotója.Illusztrált útmutató aromás olajok, például gyömbéres, fokhagymás és mogyoróhagymás valamint citromfű- és limelevélolaj , ízesített ecetek, például chilis ecet és sokféle fűszeres ital, valamint fűszerekből készülő illatos ajándékok és dekorációk készítéséhez.Az egyetlen könyv, amelyre szüksége van ahhoz, hogy felismerje, elkészítse és használja a fűszereket.
Kapcsolódó könyvek
Bereznay Tamás - Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második kötetét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című könyv sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez – de legalábbis a népszerűséghez – minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, a pár perc alatt elkészülő süteményektől a komoly munkát megkívánó desszertekig, a méteres kalácstól a levendulafagylalton át a túrógombócig közel száz édesség receptjét tartalmazza. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint.
Gordon Ramsay - Ramsay legjobb menüi
Ez a kötet 52 menü fantasztikus gyűjteménye. Az év minden hetére választhatunk egy-egy ételsort! Sőt, ha kombináljuk az egyes fogásokat, 140 000 különböző menüből szemezgethetünk.
- A három részre vágott oldalaknak köszönhetően könnyedén variálhatjuk az egyes recepteket, újabb és újabb menüsorokat hozva létre.
- Szezonális menük és különleges nemzetközi ételsorok. Az olasz, a francia, a spanyol, a mediterrán, a brit, a kínai, a thai, a délkelet-ázsiai, az indiai, a marokkói, a mexikói és a közel-keleti konyha legjobb fogásai.
Ismeretlen szerző - Fűszerek és gyógynövények nagykönyve
Fedezze fel a növények titkait! Ebből a füveskönyvekhez méltóan gyönyörűen illusztrált könyvből megtudhatjuk, hogyan használhatók a vadon szedett vagy termesztett növények egészség- és szépségápolásra, dekorációs célokra, a háztartásban, például kártevők elűzésére vagy a szoba levegőjének tisztán tartására, és persze nem utolsó sorban olvashatunk arról is, milyen változatosan szerepelhetnek a fűszerek és gyógynövények ételeinkben. A könyvben népi bölcsességek, ősi ismeretek ötvöződnek a korszerű tudományos tanácsokkal. A termesztéstől a változatos felhasználásukig, ebben az olvasmányos és képanyagban gazdag kötetben megismerhetjük a legfontosabb növényeket. Az aloétól a zsurlóig, az ismertebb alkalmazásokon túl felsorakoznak olyan fűszer- és gyógynövények is, mint a méltatlanul elfeledett borágó, kankalin, porcsin vagy a turbolya. Ismerje meg a fűszerek és gyógynövények csodás képességeit és fedezze fel, hogyan teheti könnyebbé saját életét úgy, hogy közben időt és pénzt spórol meg. Szépítse meg mindennapjait, kényeztesse magát és tegye hosszú távon is tartóssá egészségét a növényekben rejlő lehetőségek kihasználásával!
Mautner Zsófia - Chili & Vanília
Csili és vanília.
A könyv címét legalább egymillió ember ismeri: ennyi volt a szerző, Mautner Zsófia blogjának rekord-látogatottsága. Így lett a chiliesvanilia.hu Magyarország legnépszerűbb gasztroblogja, azaz olyan internetes naplója, ahol a szerző rendszeresen beszámol kulináris élményeiről: recepteket ír, éttermi beszámolókat ad, cseveg és információt cserél a gasztronómia tárgyában. Szakácskönyve régóta várt olvasmány, de sokkal több lett, mint receptgyűjtemény: izgalmas utazás, kultúrkörkép és élménybeszámoló, rengeteg gyönyörű fotóval. Szerzője, Mautner Zsófia sokat utazott és világot járt egykori diplomata, aki szenvedélyesen szeret enni és főzni. Könyvében Isztambul, Marokkó, Brüsszel, Párizs, Szardínia, Portugália, Spanyolország, New York és Budapest ízei elevenednek meg, színes leírásokkal, remek, kipróbált és sokszor tesztelt receptekkel és csodaszép fotókkal.
A leírásokat praktikus receptkereső egészíti ki, és segítséget kapunk egy-egy különlegesebb fűszer vagy hozzávaló beszerzésében is.
Ismeretlen szerző - Ellenállhatatlan édességek - Generációk kedvenc tortái és süteményei
Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti. Így a benne található számtalan egyszerű, olcsó és finom sütemény a magyar hétköznapokat is megédesítheti.
Ismeretlen szerző - Sütés-főzés nagykönyve
A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes embert, csupán tökéletes odafigyelést kíván. Na és persze egy jól használható szakácskönyvet, mely nemcsak recep teket kínál, hanem el is igazít a bevásárlásban, a konyhai munkálatokban, a tálalásban. Könyvünk valódi ötlettár azoknak, akik már belefáradtak a mindennapos főzésbe, az évek-évtizedek óta változatlan ételek elkészítésébe és hasznos háztartási idegenvezető azoknak, akik tanácstalanul néznek körbe az első saját konyhájukban. Ha kíváncsian belelapozunk, valóban vezet: több mint húsz fejezeten át, 400 étel különlegességet kínálva.
Horváth Ilona - Horváth Ilona válogatott receptjei
Horváth Ilona híres szakácskönyvéből generációk tanultak sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve őrzött példánya. Az alapműből most először jelenik meg színes változat. Válogatásunk tartalmazza a szerző legnépszerűbb receptjeit, valamint az alapvető konyhatechnikai tudnivalókat és praktikus fortélyokat. Bizalommal ajánljuk minden kezdő konyhatündérnek, és a gyakorlott háziasszonyoknak, szakácskodni szerető uraknak is.
Jamie Oliver - ...és egyszerűen csak főzz!
Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent szakácskönyvével beköltöznek konyhánkba a The Naked Chef (magyar változatban Egyszerűen főzni) című tévésorozat vidám percei.
Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Miközben fenségesen friss és szívdöglesztő ételek készítéséről dalol, mesél a barátokkal, családi körben eltöltött remek asztali együttlétekről is.
Hitvallása, hogy a finom, könnyű ételeket a legjobb alapanyagokból, a legkisebb felhajtással kell készíteni. Az ...és egyszerűen csak főzz! című szakácskönyv a fantasztikus saláták, tészták, húsok, halak, kenyértrükkök és desszertek tárháza. A könyv "Kényelmes kaják" fejezetében például bemutatja, hogyan készíthetjük el a tökéletes currymártást, ha úgy döntünk, otthon vacsorázunk, de megismerkedhetünk itt néhány régebbi Jamie-kedvenc átdolgozott változatával is – kipróbálhatjuk a Guinnessben főtt marhahúspástétomot, vagy kényeztethetjük magunkat pazar Jamie-palacsintákkal! A Hamari falatok receptjeinek segítségével a munkából későn hazatérve is összeüthetünk egy igazán egyszerű, ínycsiklandó vacsit. A Kölyökklub fejezet a gyerekeket csalogatja a finom falatok világába, arra buzdítva őket, kalandozzanak szüleikkel bátran a könyv ízvesztőiben – lapítsanak paradicsomot, loccsantsanak olívaolajat, magvaljanak olajbogyót, készítsenek röpke percek alatt kenyeret. Imádni fogják.
Élvezd az életet, kóstold meg… a boldogságot!
Jamie Oliver - Jamie belevág
Könnyed variációk spanyol, olasz, svéd, marokkói, görög, és francia nemzeti ételekre.
Különleges receptek - könnyedén!
Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettől vezérelve befizettem egy marokkói repülőútra és eltöltöttem néhány rövid, de csodálatos napot Marrakechben. A marokkói ízek, a látni-, hallani- és szagolnivalók úgy hatottak rám, mintha friss levegőt szippantottam volna. Izgatottan, új ötletekkel megrakodva tértem haza. Az ösztöneim azt súgták, hogy több ilyen utazásra van szükségem... Nekivágtam hát a világnak. Saját változatomban adom közre az egyes országok legjellegzetesebb fogásait: a gazdag spanyol paellát, az egzotikus marokkói tagine-t, a zamatos görög salátát, a csodás svéd húsgombócot és az ellenállhatatlanul csábos francia édességeket.
Jamie Oliver - Olasz kaják
Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta hát Itáliát, és mindenütt igyekezett ellesni az olasz konyhaművészet fogásait, hogy a legjobb, legegyszerűbb és legélvezetesebb olasz szakácskönyvet nyújthassa át neked. Az Olasz kaják ennek az utazásnak a gyümölcse - és tobzódik az ízekben. A rizottótól a sülteken át a spagettifélékig és salátákig több mint 120 vadonatúj receptet tartalmaz, a könyv felépítése pedig a jellegzetes trattoria étlapját idézi: előételek, első fogások, saláták, főételek, köretek és édességek sorakoznak benne. Szicíliától Toszkánáig az olasz vidékeket bejárva Jamie összegyűjtötte az évszázadokon át nemzedékről nemzedékre hagyományozott és bevált családi recepteket. Mert nemcsak a csodálatos ízeket osztja meg veled, hanem az olasz családok szívet melengető légkörét és vendégszeretetét is, azt a nem múló szenvedélyt, amely az ételek elkészítésénél és közös elfogyasztásánál egyaránt érvényesül. A remek fotóival hamisítatlan olasz légkört árasztó szakácskönyv az ízek, az élet élvezetéről szól. És mindehhez még csak Olaszországba sem kell utazni, mert Jamie receptjeivel ezt te itthon is megteremtheted!
Jamie Oliver - Jamie főzőiskolája
Isten hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni - téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól. VÁGJUNK BELE!
Ismeretlen szerző - Larousse - Saláták
Akár egyszerűbb, akár bonyolultabb - a saláta mindig jól esik. Válasszunk kedvünk és az alkalom szerint a több, mint 60 vegetáriánus, húsos, halas és gyümölcsös könnyen elkészíthető receptekből.
Horváth Ilona - Sütemények és desszertek
Krémesek, fánkok, torták, kiflik, habok, palacsinták, és még sorolhatnánk, milyen kimeríthetetlen a desszertek tárháza. Horváth Ilona több generációt megélt, s máig népszerű receptjei a valódi magyar konyha hagyományos ízeit csempészik az Ön otthonába. S hogy a desszertek elkészítése a lehető legkönnyebb legyen, könyvünkben a főbb lépéseket fázisfotókon mutatjuk be.
Heston Blumenthal - A tökéletesség nyomában
Heston Blumenthal, a világ egyik legelismertebb séfje, hírnevét éttermében, a neves The Fat Duckban alapozta meg olyan eredeti - és sok számára talán bizarr - fogások megalkotásával, mint például a csigakása, a nitrogénnel hűtött rántotta és a sültszalonnás-tojásos fagylalt. Ezt követően Heston elhatározta, hogy ideje visszatérni az alapokhoz: kreatív tehetségét a legismertebb, de gyakran rosszul elkészített ételek újbóli felfedezésére összpontosította.
Körbeutazta a világot nyolc olyan étel "tökéletes" változata után kutatva, melyek az európai konyha kulináris örökségének alapjait képviselik:
-sült csirke sült burgonyával,
-pizza,
-sült kolbász tört burgonyával,
-steak,
-bolognai spagetti
-fish & chips (rántott hal sült burgonyával),
-Fekete-erdő torta,
-szirupos tortafagylalt.
A "tökéletességről" megoszlanak a vélemények, ezért Heston szakértőkkel és szakácsokkal folytatott beszélgetéseit, valamint saját kulináris és tudományos kísérleteit is felhasználva nekilát kideríteni, mi teszi e közismert étkeket ilyen elfogadottá. Felkutatja minden étel eredetét, segít megtalálni a legjobb hozzávalókat, és természetesen azt is kideríti, hogyan -és miért így- tudjuk e fogásokat a legtökéletesebben elkészíteni. Menet közben értékes főzési tanácsokkal szolgál; mindent megtudhatunk attól kezdve, hogy a sütéshez hogyan szeleteljük megfelelően a burgonyát, miként válasszuk ki a legalkalmasabb marhahúst, milyen titkos összetevői vannak a tökéletes bolognai spagettinek, egészen addig, hogy miként lehet megragadni egy "fish & chips" bolt lényegét egy parfümös üvegben, valamint hogy hogyan tudunk házilag buborékos csokoládét készíteni porszívó segítségével.
"A tökéletesség nyomában" tanulmányozza az étel életünkben és emlékeinkben betöltött szerepét és egyben különleges, ösztönző és magával ragadó módon ismerteti a már említett klasszikus fogásokat.
Hugh Fearnley-Whittingstall - River Cottage minden napra
"Ebben a könyvben ismét megpróbálok minél többeket boldogabbá tenni. Ezért aztán leírom, milyen ételeket eszem nap mint nap otthon, mi a viszonyunk a kenyérrel, a hússal, a hallal, a gyümölcsökkel és a zöldségekkel; három éhes iskolás gyerek mellett hogyan zsonglőrködünk a reggelivel, és dolgozó szülőkként mit eszünk a hétköznapokon ebédre. Azt is elmesélem, hogy miért készítünk rengeteg ételt (köztük néhány abszolút kedvencünket) előző napi maradékokból. Megpróbálom bemutatni, a családi főzések alkalmával hogyan helyezhetünk nagyobb hangsúlyt a zöldségekre és gyümölcsökre, és miként hozhatjuk ki a legtöbbet a legértékesebb alapanyagokból, például a húsból és a halból. Néhány hasznos ötlettel rávilágítok, hogy az otthoni vendéglátás kevésbé ijesztő, olcsóbb és alapvetően örömtelibb is lehet. Az olvasók elé tárom a recepteket, amelyeket a családomnak főzök, és azokat is, amiket - amikor igazán szerencsés vagyok - ők készítenek nekem."
Hugh Fearnley-Whittingstall díjnyertes író, médiaszemélyiség; a szezonális termények fogyasztása és a lelkiismeretes állattenyésztés rendíthetetlen harcosa. Tizenöt éve készít és vezet műsorokat a brit Channel Four televíziós csatornán, ez a hatodik River Cottage-könyve. Korábbi munkái közül a The River Cottage Cookbook cíművel elnyerte a Glenfiddich-díjat. A The River Cottage Meat Book és a The River Cottage Fish Book egyaránt megkapta az André Simon-kitüntetést, a The River Cottage Family Cookbookot pedig a Gasztronómiai Írók Szövetsége az év szakácskönyvének választotta. A Guardianben hetente olvasható receptrovatot vezet. Hugh családjával Devonban él, egy kőhajításnyira a River Cottage HQ-tól, ahol ő és csapata tanít, valamint különféle rendezvényeiken fejezik ki a helyi, szezonális alapanyagokból készített ételek iránti szeretetüket.
Christine Ingram - Zöldségek enciklopédiája
A Zöldségek enciklopédiája a zöldségek fajtáit és vállfajait bemutató kézikönyv és egyben ízletes receptek csodálatos gyűjteménye. Ma már a zöldségek mesés skálájából és az egyes fajták különféle vállfajai közül választhatunk. A zöldségek eredményes felhasználásához ez a könyv minden segítséget megad. Az egyes fejezetek bemutatják a hagymaféléket, a gyökérzöldségeket, a hajtásokat és szárzöldségeket, a leveles és rügyes, a hüvelyes és szemes zöldségeket, a tökféléket, a gyümölcs és a saláta zöldségeket, és a gombákat. A könyv első részében mindegyik zöldségféle azonnal megismerhető fényképekről, a kísérő szöveg pedig azt részletezi, hogyan készítsük elő, használjuk fel és készítsük el az egyes fajtákat. Az ezután következő receptek egyrészt a klasszikus zöldséges receptek modern változatai, mint például a Klasszikus francia hagymaleves, vagy a Burgonya dophin módra, másrészt új ízek kombinációját nyújtják, mint pl. a Mozzarellával és póréhagymával töltött articsóka vagy a Zelleres és roquefortos tekercs. Egyes receptek köretekről szólnak, mint például a Párolt édeskömény paradicsommal, mások laktató főfogásokkal szolgálnak, mint pl. a Biryani pasztinákból és padlizsánból kesudióval, vagy a Sütőtökös rizottó. Akár leveshez, akár salátához vagy főfogáshoz keresünk receptet, ínycsiklandozó kínálatra találhatunk, amely segítségével új alkotórészéket és az ismerős ízek szokatlan kombinációit próbálhatjuk ki.
Segal Viktor - Színek és ízek
Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legismertebb képviselője. Nagynevű nemzetközi, illetve hazai szállodákban és éttermekben szerzett tapasztalatait első ízben tárja a nagyközönség elé ebben a kötetben. A Színek és ízek Segal Viktor 15 kedvenc alapanyagát mutatja be 75 ínycsiklandó recept formájában szabadon is variálhatók egymással, ráadásul számos leíráshoz bort is ajánl a mesterszakács. Ismerős hozzávalók, szokatlan íztársítások, részletes leírások, látványos fotók és kulisszatitkok egészítik ki a könyvet, melyben a receptek többsége kimondottan hobbiszakácsok számára készült. Segal Viktor egyedi, izgalmas világát Mautner Zsófia öntötte közérthető, kiváló stílusérzékkel megírt formába.
Hargitai György - Az én alapszakácskönyvem
Amikor Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejthette, hogy évtizedeken át ez lesz az, melyből a sütés-főzés tudományát nemzedékek sora tanulja meg. Ám az eltelt fél évszázad alatt sok minden változott konyhán és környékén. Más lett a választék, beszerezhetők az egzotikus gyümölcsök, a tengeri herkentyűk, és sok egyéb is kapható, ami pár évtizede még elképzelhetetlen volt. Már azon sem lepődik meg senki, ha olasz lasagne, kínai édes-savanyú leves vagy éppen zamatos thai rizses csirke az ebéd. De nemcsak a szokásaink és a körülmények változtak, hanem a felfogásunk is: figyelünk, mi kerül a kosarunkba vagy a tányérunkba, tudatosabban étkezünk. Átértékelődött tehát sok minden. Az én alapszakácskönyvem célja, hogy egy pillanatig sem feledve a magyar konyha számtalan kitűnő fogását és követendő hagyományait, az új kihívásoknak is megfeleljen. Így nemcsak a klasszikus hazai ételeket gyűjti össze, hanem sok-sok külföldi, de már itthon is rendszeresen főzött "mennyei" specialitást is. Helyet kapott még benne egy terjedelmes táplálkozási lexikon valamint egy kalóriatáblázat; a recepteket pedig kiegészíti számtalan fortély és egy olyan egyedülálló - a tudatos étkezéshez nélkülözhetetlen -, kis összefoglalás, melyből megtudhatjuk az adott étel kalória-, tápanyag- és koleszterintartalmát.
Ismeretlen szerző - Burgonyás finomságok nagykönyve
- 222 változatos recept minden alkalomra
- Számtalan érdekesség a burgonya történetéről, fajtáiról, elkészítési módjairól
- Hasznos tanácsok a vásárláshoz, tároláshoz, felhasználáshoz
Ismeretlen szerző - Grillezés
„Na végre, itt a nyár" – a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a szabadban lehet, de ha van jó kerti grillsütőnk, érdemes minden alkalmat kihasználni, hiszen a rafinált receptekkel mindenki számára kitűnő szórakozás a grillezés, amelybe a vállalkozó kedvű vendégeket is bevonhatjuk. Ehhez ad segítséget és útmutatást ez a kiadvány.