Ajax-loader

A ​Szent Hegy (Áthosz) áldott hely az egész egyház számára. Szerzetesek élnek ott, akik gyakorolják a Jézus-imát, és igyekeznek aszkétikus életet élni, amim tulajdonképpen Szentírás szerinti élet. Ezáltal a szerzetesek az egyház hagyományának a hordozóivá válnak. Egy ilyen szerzetes-aszkétával beszélget a könyv szerzője. A könyv Görögországban klasszikusnak számít, s ott már kilenc kiadást ért meg. 10 nyelvre lefordították, többek között angolra, arabra, franciára, spanyolra oroszra.
A könyv szerzője – aki a könyv írásakor egy görögországi szerzetesközösség elöljárója (archimandritája, főapátja) volt, ma pedig püspök – hiszi, hogy a kereszténység nem filozófia vagy ideológia, hanem terápiás tudomány és gyakorlat, amely az ember személyiségének legbensőbb részét gondozza.
Aki figyelmesen olvassa és használja a könyvet, igazat fog adni a szerzőnek. S arra is rá fog érezni, hogy a Jézus-ima (Uram, Jézus Krisztus, Isten Fia, könyörülj rajtam!) valódi értéket képvisel és továbbít. A Jézus-imáról – hála Istennek – jelent már meg néhány könyv, de állíthatjuk, hogy ez a könyv igazán közel van a forráshoz. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a második, egyúttal javított kiadást tartja kezében az Olvasó. Kívánjuk, hogy minél többen minél többet tudjanak meríteni abból. Talán éppen a könyv segítségével!

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók