Segal Viktor a fúziós konyha legismertebb képviselője hazánkban. Első szakácskönyve Színek és ízek címmel tavaly jelent meg a Kiadónál, és hatalmas szakmai és közönségsikert aratott.
Segal Viktor második szakácskönyvében újra kísérletezésre hív, ezúttal azonban nem az egyes alapanyagok, hanem különböző (kulináris) alkalmak köré csoportosítja vadonatúj receptjeit. Az egyes fogásokat úgy válogatta össze, hogy azok önmagukban is újszerűek és különlegesek legyenek, igazi lényegüket azonban együtt, egymással kombinálva fedik fel – legyen az alkalom egy családi ebéd, egy kerti sütögetés vagy akár egy hétköznapi vacsora. Az első Segal Viktor – szakácskönyv hagyományait folytató, ám annál még intenzívebb, még színesebb, még látványosabb kötetben a mesterszakács 75 vadonatúj recepttel örvendezteti meg a gasztronómia szerelmeseit.
Értékelések 4.5/5 - 1 értékelés alapján
Kapcsolódó könyvek
Segal Viktor - Piknik
Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb chefje és gasztronómiai tanácsadója ezúttal a nagyközönséget veszi célba. A "Piknik" az élet apró örömeit, az együttlét örömét dicséri, és ehhez kínál egyszerűen, legfeljebb 20 perc alatt elkészíthető hideg és meleg ételeket, italokat. A városi piknikelés, a kirándulás, a grillezés és a balatoni, illetve tengerparti pihenés témája köré rendezett receptek kivétel nélkül egészséges ételeket mutatnak be, a helyi alapanyagok, idényzöldségek és -gyümölcsök használatára buzdítanak. A "Piknik" számos vegetariánus ételt is ajánl, horvátországi fejezetében pedig ötleteket kínál a tenger gyümölcseinek beszerzésére és egyszerű elkészítésére.
Gordon Ramsay - Négy évszak ízekben
Gordon Ramsay, a konyha ördögeként emlegetett háromcsillagos séf új könyvében zseniális szezonális receptjeit gyűjtötte egybe. Nagy-Britannia legfelkapottabb szakácsa megszállottja a kiváló minőségű alapanyagoknak, most is meghökkentő ízeket párosít össze, kifinomult konyhatechnikát alkalmaz, és az elkészült ételcsodákat szemkápráztatóan tálalja. Sikerének kulcsa, hogy minden apró részletre gondosan ügyel, és mindig a tökéletességre törekszik.
Kezdő szakácsok is sikerrel forgathatják e könyvet, mert a szerző külön, fényképekkel illusztrált fejezetben mutatja be az alapkészítményeket és a mesterfogásokat, amelyek ismeretében könnyedén filézhetünk halat, tisztíthatunk articsókát, gyúrhatunk omlós tésztát. Az ételek többsége rendkívül könnyen elkészíthető, de Gordon ráadásként megismertet néhány recepttel, amely az exkluzív éttermek kínálatában is megállja helyét.
A gyakorlati konyhai tanácsok, újszerű ízkombinációk és ínycsiklandó ételek receptjei teszik Gordon Ramsay kötetét letehetetlen kézikönyvvé.
Lucinda Scala Quinn - Etetni bolondulásig
Receptek, túlélési technikák arra az esetre, ha szíved férfijaira (férjed, fiaid, apósod, ki-ki folytathatja, saját családi viszonyainak megfelelően) rátörne az a bizonyos férfi-éhség.
Mert ugyebár a férfiak éhsége cseppet sem hasonlít a miénkre. Mi, nők (többnyire) csendben szenvedünk tőle, ők zajosan, idegesen, türelmetlenül, morcosan, kacagva (de közben véresen komolyan), ám egy biztos: NAGYON. Cserébe viszont minden ízes falatért, főleg, ha még jó sok is, nagyon hálásak. Óh, nem úgy, hogy segítenek, mosogatnak, rendet raknak, terítenek hanem úgy, hogy Kösz Anya (vagy drágám), fincsi volt! Van még egy kis repeta?! Elismerésük egy másik formája elsőre nem ismerhető fel, csak gyakorlott fül számára: Anyu, komolyan ennyi volt az ebéd (vacsora, reggeli)?! - ez férfi nyelven annyit tesz: oké, hogy rajtunk kísérletezel, finom is nagyon, de valami jó, masszív, megszokott kaja nincs is?!
Ez a könyv megtanít a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve arra, hogyan váljék belőled profi háziasszony, családetető anya és mesterszakács. Szórakoztatóan és szellemesen ad át minden tudást, amire a saját bőrén szerzett tapasztalatok alapján, sok év alatt sikerült szert tennie. Könyvei, főzőműsorai nem véletlenül olyan páratlanul népszerűek. Lucinda bizony képes arra, hogy szívből, okosan, töretlen lelkesedéssel etesse háza imádott férfinépét bolondulásig. Sőt, még ennél is többre: férfi-etetési bibliájából a férfi-nevelés bevált módszereit is egytől egyig megosztja az olvasóval
Jamie Oliver - Jamie természetesen
Beleszerettem a kertembe, különösképpen a veteményesbe! Bizony, tényleg megesett, hogy puszit adtam a legszebb, legritkább zöldségeimnek, egyik-másik fát talán meg is ölelgettem, és forró nyári napokon néha fülemet a földre szorítva hallgatom, hogyan nőnek a növények körülöttem.
Ha ezt bűnnek tartod, hát vess tömlöcbe, és dobd el a kulcsot! És mondok még valamit: soha ilyen jókat nem főztem, mint az idén. Káprázatos ötleteim támadtak az új receptek megalkotásában: ihletet merítettem mindenből, ami az utóbbi évben megtermett a kertemben.
Könyvemben több mint 100 új receptet találsz, meg némi ültetési és növényápolási tanácsot, ha esetleg neked is kedved szottyanna ahhoz, hogy egy kicsit bepiszkítsd a kezed! Olyan szakácskönyv ez, amely szerkezetében a négy évszakot veszi alapul: arról tájékoztat, hogy mikor melyik növény áll éppen rendelkezésre a kertben. A négy évszak fejezetei számos alcímmel tagolódnak, ezek a különböző alapanyagokról szólnak, gyorsan elkészíthető, könnyű és finom ételek receptjei sorakoznak bennük. Minden fejezet végéhez csatoltam pár apró, a növények nevelésére vonatkozó tájékoztatást is.
Jamie Oliver - Jamie főzőiskolája
Isten hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni - téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól. VÁGJUNK BELE!
Jamie Oliver - ...és egyszerűen csak főzz!
Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent szakácskönyvével beköltöznek konyhánkba a The Naked Chef (magyar változatban Egyszerűen főzni) című tévésorozat vidám percei.
Jamie számára a főzés egyenlő a boldogsággal. Miközben fenségesen friss és szívdöglesztő ételek készítéséről dalol, mesél a barátokkal, családi körben eltöltött remek asztali együttlétekről is.
Hitvallása, hogy a finom, könnyű ételeket a legjobb alapanyagokból, a legkisebb felhajtással kell készíteni. Az ...és egyszerűen csak főzz! című szakácskönyv a fantasztikus saláták, tészták, húsok, halak, kenyértrükkök és desszertek tárháza. A könyv "Kényelmes kaják" fejezetében például bemutatja, hogyan készíthetjük el a tökéletes currymártást, ha úgy döntünk, otthon vacsorázunk, de megismerkedhetünk itt néhány régebbi Jamie-kedvenc átdolgozott változatával is – kipróbálhatjuk a Guinnessben főtt marhahúspástétomot, vagy kényeztethetjük magunkat pazar Jamie-palacsintákkal! A Hamari falatok receptjeinek segítségével a munkából későn hazatérve is összeüthetünk egy igazán egyszerű, ínycsiklandó vacsit. A Kölyökklub fejezet a gyerekeket csalogatja a finom falatok világába, arra buzdítva őket, kalandozzanak szüleikkel bátran a könyv ízvesztőiben – lapítsanak paradicsomot, loccsantsanak olívaolajat, magvaljanak olajbogyót, készítsenek röpke percek alatt kenyeret. Imádni fogják.
Élvezd az életet, kóstold meg… a boldogságot!
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Mautner Zsófia - Így főzünk mi
Mautner Zsófia (Chili&Vanilia) Magyarországon élő bevándorlókkal beszélgetett és főzött: A beszélgetéseket és a közösen elkészített ételek receptjeit gyűjti össze ez a szakácskönyv.
15 különböző távoli országból érkeztek hazánkba, itt leltek otthonra. Mesélnek múltjukról, magyarországi életükről és arról, hogy konyhájukban hogy keverednek a távolról hozott és az itteni ízek.
Mautner Zsófia így ír a könyv beköszöntőjében:
„Soha, semmilyen munka nem adott még nekem ilyen sokat. Úgy érzem, a kötetben bemutatott minden egyes beszélgetés gazdagabbá tett: tizenöt interjúalanyomtól (egyben főzőpartneremtől) hihetetlen nyitottságot, kedvességet, meleg szívű vendégszeretetet, tudást, és persze számtalan világraszóló receptet kaptam. Némelyik beszélgetés nagyon felkavart. Néha felkészületlenül értek sorsok. Lakásokba, konyhákba és életekbe léptem be néhány órára, hogy aztán múltak, sorsok, örömök és bánatok, nagymamák és dadák emlékei, rokonok és szerelmek történetei bontakozzanak ki a szemem előtt.
Gordon Ramsay - Csak könnyedén
Gordon Ramsay híres könnyed stílusáról, Michelin-csillagos éttermeiről és remek könyveiről, melyekben arról ír, hogyan is főzhetünk éttermi menüt otthon. A Csak könnyedén Gordon új oldalát mutatja be.
Ebben a könyvben azt osztja meg velünk, hogyan készíthetjük el a konyhánkban minden idők legjobb ételeit anélkül, hogy bankot kéne robbantanunk, vagy órákat kellene a konyhában töltenünk. Mindig a legjobb minőségű alapanyagokat használja (de azért nincs túl sokra szüksége belőlük). Briliánsan kihozza az ételek legfinomabb aromáit a legegyszerűbb főzési eljárásokkal.
Több mint 100 receptet állított össze minden lehetséges alkalomra - legyen szó akár reggeliről vagy ebédről, vacsoráról kettesben vagy egy egész vendégsereggel, meghitt családi vagy baráti partikról. A receptek elegánsak, kifinomultak - de egyszerűek is.
A könyv gyönyörű fotói is azt mutatják: lehet nagyon jól, mégis lazán főzni.
Jamie Oliver - Jamie konyhája
"Ez nem valami komoly, "tanuljunk meg főzni" jellegű tankönyv. Inkább arról van szó, hogy igyekszem a magam laza, nyílt hozzáállását megmutatni. Könyvem segítségével átélheted, mit jelent szakácsszakmát tanulni. De ne feledd: nem arról van szó, hogy profi szakáccsá válsz-e, tények, adatok, technikák tárházává. Azt szeretném, ha a saját utadat járnád, és rám úgy gondolnál, mint egy haverra, aki szükség esetén kisegít egy-két tanáccsal. Légy kreatív, és mint mindent, ezt is csináld vidáman!" (Jamie)
Mautner Zsófia - Chili & Vanília
Csili és vanília.
A könyv címét legalább egymillió ember ismeri: ennyi volt a szerző, Mautner Zsófia blogjának rekord-látogatottsága. Így lett a chiliesvanilia.hu Magyarország legnépszerűbb gasztroblogja, azaz olyan internetes naplója, ahol a szerző rendszeresen beszámol kulináris élményeiről: recepteket ír, éttermi beszámolókat ad, cseveg és információt cserél a gasztronómia tárgyában. Szakácskönyve régóta várt olvasmány, de sokkal több lett, mint receptgyűjtemény: izgalmas utazás, kultúrkörkép és élménybeszámoló, rengeteg gyönyörű fotóval. Szerzője, Mautner Zsófia sokat utazott és világot járt egykori diplomata, aki szenvedélyesen szeret enni és főzni. Könyvében Isztambul, Marokkó, Brüsszel, Párizs, Szardínia, Portugália, Spanyolország, New York és Budapest ízei elevenednek meg, színes leírásokkal, remek, kipróbált és sokszor tesztelt receptekkel és csodaszép fotókkal.
A leírásokat praktikus receptkereső egészíti ki, és segítséget kapunk egy-egy különlegesebb fűszer vagy hozzávaló beszerzésében is.
Nigella Lawson - Nigella expressz
Könyvünk mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.
Nigella Lawson - Egész évben nyári ízek
Akik ismerik már Nigellát a Spektrum televízióból, most sem csalódnak, mint ahogy azok sem fognak, akik csak most ismerkednek vele és fantasztikus receptjeivel. A képernyőn látható fogásokon kívül az olvasó további száz étel-, és italkülönlegességet talál a kötetben. A könyv zsúfolásig teli nyári receptekkel, melyeket az év során bármikor az asztalra varázsolhatunk. Ínycsiklandozó remekművek a kelet - mediterrán vidékek egzotikus illatú fogásaitól az érzékien dús spanyol és olasz ételeken, a boldogságlevesen, a ropogós báránybordán, a jubileumi arany csirkén keresztül egészen az angol nyári délutánok hagyományos epres-tejszínhabos mesevilágáig. És hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, frissítő - bódító italcsodák, valamint fagylaltkülönlegességek és szívet - lelket melengető sütemények és torták széles választéka tárul elénk. A kulcsszó az egyszerűség, a frissesség, a főzés, evés boldog öröme.
Jamie Oliver - 30 percesek
Megmutatom, hogyan készíthetsz el egy teljes menüt röpke 30 perc alatt!
Nemcsak egy ételt, hanem egy komplett ebédet vagy vacsorát!
Ha te is annyira szeretsz főzni, mint én, és a fárasztó munkanap végén még éhes szájakról kell gondoskodnod, engedd, hogy megismertessem veled ezt a teljesen új módszert. Könyvemben megmutatom, hogyan lehetséges egy többfogásos étkezést megfőzni annyi idő alatt, amennyit eddig egyetlen ételre fordítottál. Ígérem, szemed-szád eláll, ha meglátod, mire vagy képes 30 perc alatt. Az enyém elállt, az biztos!
Nem arról van szó, hogy engedj a minőségből. A lényeg, hogy szervezd meg a munkát, dolgozz gyorsan, és vess be ügyes mesterfogásokat – így szinte pillanatok alatt észbontóan finom ételeket tudsz az asztalra varázsolni. A _30 percesek_ben olvasható 50 ételsor mindegyikének leírása lényegre törő: semmi hókuszpókusz, csak lendületes, gyors főzés. A menüket úgy állítottam össze, hogy az egyes ételek jól passzoljanak egymáshoz; a receptek könnyen követhetők. A főzésnek ez a módszere arról szól, hogy célirányosan használjunk ki minden percet, érezzük jól magunkat, és a konyha nyerje vissza végre azt a funkcióját, amire kitalálták.
Lehet, hogy most beléd villan: ilyen nincs, de én garantálom, hogy lehetséges. Lapozz bele, hogy lásd, milyen életsorokat fogsz megalkotni. Ha egyszer elkezdesz így főzni, nemcsak hogy imádni fogod: sose főzöl többé a régi módon!
Stahl Judit - Gyors húsos ételek
Stahl Judit ebben a könyvében azokra az elfoglalt háziasszonyokra gondolt, akik húsos ételekkel szeretnék megörvendeztetni családjukat, vendégeiket. Az olasz bundás hús a hagyományos rántott szelet modern, mediterrán bundába burkolt változata, és mivel a panír csak utólag kerül rá, nincs semmi zsírban lubickolás. A krétai nyaralást idéző görög citromos csirke kevés hozzávalóból áll, és napsütötte ízei télen-nyáron élvezhetőek. A pulykacsíkok vörösboros-mazsolás mártással ínycsiklandó példa, miképp lesz csipetnyi francia rafinériával ünnepi fogás a megszokott, hagyományos pulykamellből. Az örmény húsos táska minden bizonnyal nagy sikert arat majd a konyhai kalandozók közt, hiszen az izgalmas, főtt tésztafalatokban fahéjas, diós, korianderes darált hús bújik meg. A receptek ezúttal is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, amelyek mindig garantálják a sikert.
Nigella Lawson - Nigella falatozója
Nigella Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedékének egyik legjobb és legismertebb képviselője, s mindemellett kiváló háziasszony is. Könyveivel sikert aratott hazája határain belül és kívül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatának vezetője, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermekével. Szakácskönyveivel valamint televíziós sorozatával Nigella valóságos fogalommá vált a háziasszonyok körében. A jó étel igen jelentős szerepet tölt be mindennapjainkban, és mára Nigella jelképezi mindazt, ami a főzésben és az étkezésben igazán szép, jó, örömteli és mentes minden fölösleges hókuszpókusztól. Mostani könyve szorosan kapcsolódik az azonos című televíziós sorozathoz. A Nigella falatozója a képernyőről már jól ismert recepteken kívül számos új étel leírásával is megajándékoz bennünket, melyek, legyenek bár a régi kedvencek izgalmas változatai vagy éppen vadonatúj alkotások, mind a szerző és a televíziós sorozat szellemiségét tükrözik: egyszerűek, frissek, eredetiek, és nagyszerűen illenek mai életmódunkhoz. Egy fárasztó munkanap után is egyszerűen összeüthetjük őket, akár a gyerekeket is bevonva a munkába és a szórakozásba, hogy aztán együtt csodálhassuk munkánk ínycsiklandó eredményét, és élvezhessük az evés örömét. Nigella minden vágya, hogy olvasói és nézői osztozzanak vele a főzés és evés nyújtotta örömökben, ennek köszönhetően már a receptek olvasása és a fotók nézegetése is gyönyörűséggel tölthet el bennünket.
Mautner Zsófia - Gyere velem főzni
Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká. Viszlát, homár – szervusz, karalábé! A Chili&Vanília blog szerzője könyvében vadonatúj receptek sokaságával hívja ízes és sikeres felfedezésekre olvasóit. Nyugodtan bízzák rá magukat! Ebből az új könyvből főzni olyan, mintha ott állna mellettünk egy segítőkész barátnő. Nem véletlen, hogy blogjának eddig több 3 millió látogatója volt: ő bizony tud valamit, amit senki más nem.
Családi ebédek, Irány a piac!, Utazás – ez a három fejezet tagolja ezt a változatos receptgyűjteményt. Az első fejezet az emlékeké és a nosztalgiáé, olyan receptekkel, amelyeket a szerző gyermekkora ihletett, és amelyek a mai generációnak is izgalmasak. Töltött libanyak, vörösboros marhapofa, ropogós slambuc, egérke és Ferdinánd – mind csupa régi, újra felfedezésre váró étel.
A második fejezet főszereplői a hazai piacok zöldségei és gyümölcsei. Mautner Zsófia nagyszerű, izgalmas receptekkel újítja meg a sokszor elfeledett vagy méltatlanul unalmasnak gondolt alapanyagokat – a karalábéból tüzes kókusztejes-gyömbéres krémlevest, a a vajbabból üde bodzás vajbabfőzeléket, a birsalmából pedig isteni, bő fél óra alatt elkészülő karamellizált hagymás-csirkés ragut készít.
A harmadik részben utazásra hív a szerző, többek között török, arab, kínai, koreai, vietnami és olasz vidékekre. Hogy milyen egyszerű összedobni a tökéletes török bárányhúsos lepényt (lahmacun), hogy mennyire kényeztető a chilivel és vaníliával sült csirke, és hogy hogyan készül az igazi pho leves (vietnami marhahúsleves rizstésztával) vagy a török csicseriborsós rizs (nohutlu pilav), amelyhez szaftos báránycsülök dukál? Mindez kiderül a könyvből, melyben a precíz, többszörösen tesztelt recepteket olvasmányos élménybeszámolók foglalják hangulatos keretbe.
Mautner Zsófia Magyarország egyik legolvasottabb, több mint 3 millió
látogatót számláló gasztroblogjának, a Chili&Vaníliának a szerzője. 2009-ben brüsszeli diplomataéletét cserélte fel a gasztronómiai szakértő szabadúszó státuszával. Miután hazaköltözött, megjelent az első szakácskönyve, amely óriási sikert aratott. Ezután sorra jöttek a felkérések: éttermek, főzőiskolák, rádiós és televíziós műsorok, valamint számos nyomtatott és internetes magazin dicséri munkáját. Jelenleg Budapesten él.
Hugh Fearnley-Whittingstall - River Cottage minden napra
"Ebben a könyvben ismét megpróbálok minél többeket boldogabbá tenni. Ezért aztán leírom, milyen ételeket eszem nap mint nap otthon, mi a viszonyunk a kenyérrel, a hússal, a hallal, a gyümölcsökkel és a zöldségekkel; három éhes iskolás gyerek mellett hogyan zsonglőrködünk a reggelivel, és dolgozó szülőkként mit eszünk a hétköznapokon ebédre. Azt is elmesélem, hogy miért készítünk rengeteg ételt (köztük néhány abszolút kedvencünket) előző napi maradékokból. Megpróbálom bemutatni, a családi főzések alkalmával hogyan helyezhetünk nagyobb hangsúlyt a zöldségekre és gyümölcsökre, és miként hozhatjuk ki a legtöbbet a legértékesebb alapanyagokból, például a húsból és a halból. Néhány hasznos ötlettel rávilágítok, hogy az otthoni vendéglátás kevésbé ijesztő, olcsóbb és alapvetően örömtelibb is lehet. Az olvasók elé tárom a recepteket, amelyeket a családomnak főzök, és azokat is, amiket - amikor igazán szerencsés vagyok - ők készítenek nekem."
Hugh Fearnley-Whittingstall díjnyertes író, médiaszemélyiség; a szezonális termények fogyasztása és a lelkiismeretes állattenyésztés rendíthetetlen harcosa. Tizenöt éve készít és vezet műsorokat a brit Channel Four televíziós csatornán, ez a hatodik River Cottage-könyve. Korábbi munkái közül a The River Cottage Cookbook cíművel elnyerte a Glenfiddich-díjat. A The River Cottage Meat Book és a The River Cottage Fish Book egyaránt megkapta az André Simon-kitüntetést, a The River Cottage Family Cookbookot pedig a Gasztronómiai Írók Szövetsége az év szakácskönyvének választotta. A Guardianben hetente olvasható receptrovatot vezet. Hugh családjával Devonban él, egy kőhajításnyira a River Cottage HQ-tól, ahol ő és csapata tanít, valamint különféle rendezvényeiken fejezik ki a helyi, szezonális alapanyagokból készített ételek iránti szeretetüket.
Vrábel Krisztina - Főzd magad!
Kriszta évek óta harcol az ipari adalékanyagoktól és mesterséges aromáktól hemzsegő készételek ellen. Jelszava: készíts el inkább mindent saját magad! Főzd magad! című, gyönyörű képekkel illusztrált könyvében megmutatja mennyire egyszerűen készíthetjük el azokat az ételeket, amelyeket eddig a boltok polcairól pakoltunk a bevásárlókocsinkba.
Ismeretlen szerző - A szakácsművészet bibliája
Az ínycsiklandó fotókkal illusztrált kötet nagyszerű segítséget nyújt azoknak a kezdő szakácsoknak, akik nem tudják, hogyan fogjanak hozzá a főzéshez. A receptek között szinte mindenféle étel leírását megtaláljuk, a fejezetek elején pedig részletes tájékoztatót olvashatunk az előkészületekről, a főzésről, a sütésről és a tárolásról.