Kapcsolódó könyvek
Lénárt Gitta - Lúgosítás élő ételekkel
A legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja. Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások. "Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos - savasító - étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak." Lénárt Gitta
Ismeretlen szerző - Gabonaételek
Új receptes könyvünkkel szeretnénk finom és egészséges gabonaételeket bemutatni. Könyvünk célja, hogy ismét közkedveltté tegyük az emberiség egyik legősibb alaptáplálékait, a gabonákat, melyek az egészség és az életerő forrásai. Ezeket az ételeket ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék egészségüket megőrizni, értékes táplálékokat beiktatni étrendjükbe, amelyek között kiemelt fontosságúak a hántolatlan gabonafélékből készült ételek. A könyv segítséget nyújt ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait.
Stephen D. Chang - A karcsúság titkai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Victoria Boutenko - A nyerskonyha legjobb receptjei
A legfontosabb élőétel-receptek lépésről lépésre
Fedezzük fel a nyersétel-készítés örömeit Victoria Boutenko, az élő ételek úttörőjének új, egyszerű és ízletes recepteket felvonultató könyve segítségével! A szerzőnő ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre könnyen érthető módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhető lelkesedése, a kezdő szakácsokat bátorító hozzáállása. Az ínycsiklandó receptek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet, trüffeleket és csokoládétortát is, melyek elkészítését Victoria minden részletre kiterjedően bemutatja. Nemcsak az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket és hozzávalókat ismerteti, hanem táplálkozási tanácsokat is ad. A kötetben bemutatott receptek olyan alapreceptek, amelyek bármely, nyers ételeket készítő szakács repertoárját gazdagíthatják. A részletes leírásoknak, valamint a színes fotóknak köszönhetően teljesen egyértelműek az egyes munkafolyamatok, ezáltal egy jól használható, minden részletre kiterjedő receptkönyvet tarthat a kezében az olvasó. A receptek ugyan rendkívül precízek, ráadásul a szerzőnő sok helyütt még receptváltozatokkal is szolgál, Viktória arra biztatja olvasóit, hogy az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.
Christine Bailey - Nyers ételekkel az egészségért
A nyers étrend nem csupán egy étkezési forma, hanem művészet, amely magában hordozza az egészséget, életenergiát és karcsúságot. A könyvben található ínycsiklandozó receptek bőséges választéka gazdagítja étrendünket, általuk megfiatalodunk, megtelünk frissességgel és életerővel. A pozitív eredmények megtapasztalásához nem szükséges azonnal teljes mértékben áttérni a nyers táplálkozásra. Együnk minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, kiegészítve friss csírákkal, magvakkal, s a hatás biztosan megmutatkozik. Az itt javasolt diéta:
• Csökkenti a testsúlyt
• Serkenti az emésztést
• Javítja az immunfunkciót – kevesebb megfázás és fertőzés
• Tisztább, ragyogóbb lesz tőle a bőr, egészségesebb haj”
„Akik még csak most ismerkednek a nyers ételek világával, azoknak azért ajánlom, mert a receptek pontosan tartalmazzák az alapanyagok mennyiségét, áztatási, elkészítési időket, így könnyen elkészíthetők. Többféle minta-étrend is segíti azokat, akik szeretnék megtapasztalni egy hétvégére, vagy akár egy egész hétre a nyers étkezés jótékony hatását. A „nyers életmód” programmal pedig bemutatja nekünk a könyv, hogyan térhetünk át erre az életformára, vagy hosszútávon hogyan egészítjük ki az étrendünket tápláló és egészséges, nyers ételekkel.
Akik már jártasak az élő ételek elkészítésében, azoknak azért ajánlom a könyvet, mert különleges étel-összeállításaival még változatosabbá tehető az eddig követett nyers étrend. A receptek között található sok-sok figyelemre méltó új alapanyag, ötlet, amivel jómagam is bővíteni fogom a saját recept-táramat.” Lénárt Gitta
Lénárt Gitta - Élő italok könyve
A smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe.
A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit.
Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk.
Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.
Ilse-Maria Fahrnow - Jürgen Fahrnow - Az öt elemen alapuló táplálkozás
Hogyan találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!
Brian R. Clement - Theresa Foy DiGeronimo - Élő ételek az egészségért
Az "élő étrend" számtalan embert hozzásegített már ahhoz, hogy olyan, életüket veszélyeztető betegségeket győzzenek le, mint a rák, a szívbaj vagy olyan krónikus betegségekből kúrálják ki magukat, mint az asztma. Ez az étrend méregteleníti a szervezetet s egyben a testsúly szabályozás természetes módja is. Ebben a könyvben megtalálható a nyers táplálékon alapuló életmód minden fortélyát, módszertani útmutatót és több mint száz pompás receptet, melyek nehézség nélkül elkészíthetőek.
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Stephen Blauer - Lékönyv
A friss gyümölcsök és zöldségek levét már az ókori népek is kedvvel fogyasztották.Kellemes ,változatos ízük élvezetén kívül egészségük fenntartására,erejük helyreállítására és a betegségek leküzdésére is használták.Napjainkra a szintetrikus alapanyagú szörpök vették át a helyüket.Pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára ma is nélkülözhetetlenek.
Mezei Elmira - Paleolit finomságok gyerekeknek
Sok mozgás, friss levegő, napfény és paleolit finomságok – ezekre van szüksége gyermekünknek, hogy egészséges és boldog legyen. Mezei Elmira régóta várt, új szakácskönyve változatos, ötletes és egyszerű receptekkel segít a paleo iránt elkötelezett szülőknek összeállítani az ideális étrendet gyermekük számára. Az életmódváltást fontolgató családok is számtalan hasznos tanácsot kaphatnak, remek ötleteket meríthetnek a könyvből, hogy miként kerülhetik el a modern nyugati táplálkozás csapdáit és buktatóit, és hogyan nyújthatnak egészségesebb alternatívát gyermekeiknek s önmaguknak egyaránt. Ez a kifejezetten gyermekek számára összeállított, hiánypótló receptkönyv segítséget nyújt a paleolit étrend híveinek, hogy minél egészségesebb és finomabb ételek kerüljenek gyermekeink asztalára, és azok is tanácsot/útmutatást kapnak, akik szeretnék már gyermekkorban megalapozni a természetes ízek és ételek szeretetét. Receptkönyvünkben a legapróbbaktól a tizenévesekig minden korosztály megtalálhatja a neki való finom és tápláló paleolit ételeket, melyeknek tápanyagtartalma hozzájárul a gyermekek egészséges fejlődéséhez.
Szendi Gábor - Mezei Elmira - Paleolit szakácskönyv II.
A szerzőpáros új szakácskönyve ezúttal is bizonyítja az olvasóknak, hogy a paleolit étrend és a kulináris örömök jól megférnek egymással - miközben minden egyes ízletes paleo falattal közelebb jutunk egészségünk helyreállításához, vagy épp a gyógyuláshoz korunk jellegzetes betegségeiből! S mindezt a természet csodálatos rendje szerint...
A recepteket összekötő elemzéseiben Szendi Gábor kitágítja a paleolit táplálkozás és a civilizációs betegségek összefüggéseit. Rámutat, hogy a mozgásszervi bajoktól kezdve az allergiás megbetegedéseken át egészen a hiperaktivitásig a legtöbb mindennapi baj szoros összefüggésben áll a táplálkozásunkkal. Mezei Elmira több mint 140 új paleolit receptje pedig bizonyítja, hogy a paleolit táplálkozás nem jár lemondással: változatos, ízletes és rendkívül kreatív ételkölteményei bárkit meggyőznek arról, hogy a paleolit elveknek megfelelő ételekkel a hétköznapokon és az ünnepek alkalmával is könnyen megőrizhetjük egészségünket, miközben lenyűgözhetjük családunkat, barátainkat.
Az új kötet különlegessége, hogy az egyes civilizációs betegségek kapcsán konkrét étrendi javaslatokat is megfogalmaz. Olyan receptgyűjteményt kap tehát kézhez az olvasó, amelyből bármikor biztonsággal válogathat!
Szendi Gábor - Mezei Elmira - Paleolit szakácskönyv
"Szakácskönyvünkkel rendhagyó receptkönyvet vesz kezébe a kedves olvasó. E könyv úttörő, mert ilyen, táplálkozástudományi kérdéseket tárgyaló szócikkeket tartalmazó paleolit szakácskönyv eddig még sosem jelent meg Magyarországon, de a világon sincs sok belőle.
A paleolit táplálkozás Magyarországon, széles körben, csak a Paleolit táplálkozás c. könyv megjelenése óta vált ismertté. Egyre többen és többen választják ezt a régi-új életmódot, mert önmagukon vagy környezetükön tapasztalják, látják a paleo pozitív hatásait. Így nem csoda, hogy növekvő érdeklődés és igény támadt az új étrend követését megkönnyítő szakácskönyv megjelentetésére. Sokan ugyanis nem tudják, hogyan is táplálkozhatnának változatos és ízletes módon a paleo elvei szerint – ebben szeretnénk „okos” könyvünkkel segítséget nyújtani. A paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk. Hogy mit is jelent ez bővebben? Erre kíván választ adni ez a szakácskönyv, amelynek táplálkozástudományi témái egyaránt szólnak a paleóval még csak most ismerkedő olvasóknak és azoknak is, akik már megismerkedtek a két előző – Paleolit táplálkozás, Boldogtalanság és evolúció című – alapkönyvvel. Az étrend kapcsán felvetődő leggyakoribb kérdésekre is kitérünk, ám mivel a szócikkek elsősorban az előző két könyv megjelenése óta felmerülő kérdésekre adnak választ, a paleo elmélete és a nyugati étrend kritikája iránt mélyebb érdeklődést érző olvasóknak érdemes azokat is tanulmányoznia."
Ismeretlen szerző - Gyógyító ételek - Ártalmas ételek
A táplálkozási szokások kismértékű megváltozása is jelentősen befolyásolhatja egészségünket. A Gyógyító ételek, ártalmas ételekből megtudhatjuk, miként. Étrendünk nemcsak a közérzetünkre van hatással, hanem életünk minőségére, sőt az élettartamunkra is. A riogatónak vagy biztatónak szánt, egymásnak ellentmondó "jó tanácsok" zűrzavarában e könyv elfogulatlan információkkal igyekszik segíteni az olvasót. Megvizsgálja a vitás kérdéseket, és tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tényeket sorakoztat fel. Szócikkei összesen több mint 300 táplálkozástani szakember, orvos és természetgyógyász tapasztalatait hasznosítják. A Gyógyító ételek, ártalmas ételek a táplálkozás és az egészség összefüggéseinek egyszerű, könnyen követhető, de részletes és megbízható kislexikona, amelyet az egészség javítására és megőrzésére vonatkozó gyakorlati tanácsok tesznek teljessé. Bár a táplálkozástudomány még mindig gyerekcipőben jár, máris nyilvánvaló, hogy kevés olyan betegség van, amelynek létrejöttében, megelőzésében, illetve kezelésében a táplálkozás ne játszana szerepet. A helyes étrend központi tényező a szívbetegségek, a rák és az ízületi bántalmak elleni küzdelemben, de a stresszt, az álmatlanságot, a meddőséget és a gyengeséget is segít leküzdeni. Könyvünk a hagyományos és a természetes gyógymódokat is figyelembe veszi. Megvizsgálja az olyan közkeletű bölcsességeket is, mint hogy "a répa jó a szemnek" vagy "a fokhagyma jó a torokfájásra", és rámutat, melyik alapul tapasztalatokon, és melyik puszta hiedelmeken...
Loren Cordain - Paleolit étrend
Egészséges, egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember természet adta táplálkozását igyekszik rekonstruálni. Dr. Loren Cordain, a neves táplálkozási szakértő állítja: ma is kőkorszakiak vagyunk, akik az űrkorszakban élnek! Étrendi igényeink legalábbis pontosan ugyanazok, mint egykori őseinknek. A szerző úgy véli, a paleolit étrend nem csupán a fogyni vágyóknak válhat hasznára, de korunk számos népbetegségére – a szív- és érrendszeri megbetegedésektől kezdve a diabéteszen át a rákig – jótékony hatással lehet. Cordain szerint ez a diéta valóban csodákra képes, pedig nem tartalmaz egyetlen varázsszert sem: csupán azokat az alapanyagokat, amelyekhez az ember az évmilliók során alkalmazkodott.
A könyvben több mint száz ízletes – és olykor egzotikus – étel receptjét is megtalálja az olvasó, amelyek a hathetes fogyókúrás programba illesztve fényesen bizonyítják: fenséges lakomák mellett is megőrizhetjük egészségünket!
Joan van Rooijen - Napeledel
A GLOBÁLIS LEHŰLÉST elősegítő konyhában a NAPELEDEL című receptkönyv utat mutat testünk természetesebb táplálásához. A könyv arról is szól, hogy az Élő Ételek fogyasztása során erősödik energiaszintünk, életerőnk, és kalória számolgatás és az úgynevezett jojóhatás nélkül testsúlyunkat egyensúlyban tarthatjuk. A könyv bemutatja, hogy új életstílus kialakításával hogyan kerekedhetünk felül betegségeinken.
A sütés-főzés nélküli ételkészítés hozzásegít, hogy megszeressük az Élő Ételek természetes, ínycsiklandó ízét és illatát.
Az Élő Ételek konyhájában az ételkészítés új módszereivel ismerkedhetünk meg, de nem kell elfelejtenünk a finom és kedvelt hagyományos ételeket sem: ezek új formában, frissen és színesen itt is szerepet kapnak.
Hihetetlennek hangzik, de az Élő Ételek konyhája alkalmas arra, hogy a közismert hagyományos recepteket tiszta élő alapanyagokból is elkészítsük. Például mandulából tejet, túrót, sajtot, tejszínhabot, gabonacsírából kenyeret, különféle zöldségből az úgynevezett NAP-KEX-eket napon vagy az aszalógépben szárítva, tésztát gumós zöldségekből stb.
Táplálékunk legyen ÉLŐ, természetes, jó minőségű és tápláló!
Legyen nektár, táplálja szervezetünket, szellemünket, lelkünket és fokozza öntudatunkat!
K. Kishonti Betti - Paleolit szakácskönyv - Étrend receptekkel
Ez a szakácsköny a Paleolit táplálkozásra történő áttérésünk első 28 napjának az étrendjét tartalmazza. A könyvben található diétának köszönhetően jelentős súlytöbblettől szabadultunk meg, és azóta is folyamatosan tapasztaljuk a Paleolit életmód pozitív, egészségjavító hatásait. Saját tapasztalataimból kiindulva ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.
Judita Wignall - Nyersből finomat
A nyersdiéta a méregtelenítés, bőrtisztítás, fogyás és közérzetjavítás rendkívül hatékony egészséges módja. De kevés embernek van ideje nehezen beszerezhető alapanyagok után járkálni és mindennap bonyolult receptek alapján főzni. Akkor hát hogyan fogjunk hozzá? Erre ad választ ez a szép kiállású, igényesen megírt és nagyon jól használható könyv, amelyből mindent megtudhatunk, amit a nyersdiétás étrendről, annak bevezetéséről, fenntartásáról és élettani előnyeiről tudni kell.
A Nyersből finomat olyan tematikus szakácskönyv, amelynek receptjei a legkényesebb kulináris ízlést is kielégítik. Örömüket fogják benne találni a kreativitásukat a konyhában kiteljesítő profik és ínyencek éppúgy, mint a kezdők és az elfoglalt háziasszonyok akik most ismerkednek a nyersdiétával.
A nyersételkészítés eszközeit és lépéseit a precíz leírás mellett bőséges képanyag szemlélteti.
A könyvben száznál több, csupa finom és egészséges étel-ital receptje található, amelyek mindegyike nyers alapanyagokból készül. Jó étvágyat!
Carla Bardi - Tészták
Az olasz konyha több mint 140 klasszikus és modern tésztaétele. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő.
Marga Zobel - Horst Weibelzahl - Lisa Mrose - Nyers ételek
A háziasszonyok mindennapos kérdése: MIT FŐZZEK MA? Szükséges-e egyáltalán minden nap főzni? Természetesen nem mindenkor indokolt a főzés. Miért ne tehetnénk változatosabbá étkezéseinket kevés munkával, főzés nélkül, rövid idő alatt? Ebben a könyvben 190 receptet találhatunk zöldségből készíthető salátákra, és több mint 100-at gyümölcsből készíthető ételekre. Bizonyára sokan idegenkednek majd az első pillanatban különösnek tűnő társításoktól, de ha kipróbálják, megváltozik véleményük. Bátran nekiállhatnak a salátakészítésnek: darabolják vagy reszeljék meg a hozzávalókat, keverjék jól össze, hintsék meg ízlésük szerint friss, zöld fűszerekkel és "szóróanyagokkal", és már készen is van a vitaminokban és ásványi, valamint rostanyagokban gazdag saláta!