Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


VERDI
5.0/5

A ​Biblia olvasása nálam nem kényszer, csak élvezet egy hitből épített alak szíve teste lelke mája, a templomainak, tanításának elemi romantikája. Ez csak élvezet a rajta levő gondolkodásnak, és elmélkedéseknek. Nem azért olvasom a Bibliát (Újszövetséget) mert kell, hanem mert akarom, és ennek az akarásnak a hit ad e értelmet, (kell e hogy egyáltalán adjon neki valami, vagy valaki értelmet) nem tudom. De egyet tudok, valahogy több vagyok azzal, hogy elolvasom e sorok dolgait.
Az, hogy így volt e, vagy nem, teljesen értelmét veszti a könyv mondanivalója miatt. Ha valaki azért nem szereti, mert nem hisz, vagy nem hisz a hitben, vagy nem hisz a papságban, tegye. De a lelki nyugalom tava, ha e könyvnek az olvasásával nyugszik le, illetve, az alapkérdések megvitatása, az alaperkölcsök elsajátítása ilyen formában történik, és ez valakinek jó, akkor jó. Érezni kell, hogy mi a jó.

Én hiszek e? Talán igen. Járok e templomba? – nehéz kérdés, mert úgy vagyok ott, hogy nem vagyok ott, de a hit a belsőm része, ott is marad, akár mi is az, meg itt is marad.
Még egyszer, járok e templomba(?), talán igen. Jó volt olvasni. Miért, mert éreztem a szabadságot, jó volt.

Akármikor a kezembe veszem, eszembe jut az a szabadság, amikor csak megtehettem, hogy Bibliát olvashattam a nap fénye alatt, és abban a pár órában csak az érdekelt, az olvasásalatt hogy elfelejtsem azt ami akkor nyomta a vállamat, és sikerült. (?)
Hit kell (?) – igen, – hinni valamibe kell, de ha már ezért az érzésért megéri, miért kell mindig hangoztatni, hogy ki miért olvassa:

Mert megtehetem, és mert akarom.

Nem azért olvasom a Bibliát (Újszövetséget) mert kell, hanem mert akarom.

Bonyolultabban:
Sajnos van olyan, amit azért kell olvasni mert kell, és nem ezért nem kell, mert akarom.

Nem a lényeg a lényeg, hanem a cél lényege az erkölcs, és az értelmi vetület.

Ez jutott eszembe közbe:

“Jézus a kérdés és a válasz,
Jézus az ami nem lehetsz,
Jézus csak azt kéri: Válassz!
Nem Ő dönt, erre nem mehetsz!”

……………így alakult. Ennyi.

Fainthoar
5.0/5

Ez ​a zsebújszövetségem, amit mindenhová magammal hurcolok és folyamatosan cetlikkel látok el.


K_S_Liliána
4.5/5

Újra ​elolvastam, elemeztem. Még mindig a Jelenések könyve a kedvencem. Körbe-körbe olvassa az ember, és teljesen kiemelkedik az ember a megszokott, beskatulyázott, bibliaszagú világból.


Ami ​a kiadást illeti, örök iskolai emlék, ezerszer forgatott, utazásra-elkísérő könyvecske. Nagyon praktikus, mert pici, de az Újszövetség mellett benne vannak a Zsoltárok is, ami számomra igen fontos. A belsejéről nem írhatok.


ablonczy
4.5/5

Nagyon ​jó fordítás Károli alapján revideálta Ravasz László ref. lelkész. Ami tökéletessé tehetné ha a hivatkozásokat meghagyták volna az Ó-és Újszövetség más igerészeire, illetve ha vastaggal szedik a lényeges igerészeket.


Nagyon ​jooo


M_Martin
5.0/5

Még ​középiskolába kaptam, tesi óra után osztották én meg fáradtan azt se tudtam mi van. Amúgy praktikus méret szempontból de úgy utólag gondolkozva azért belerakhaták volna az ószövetséget is.


mongúz
5.0/5

Már ​a Bibliánál leírtam.
Attól, hogy a keresztény egyházak milyen negatív hatással voltak a nyugati kultúra és filozófia fejlődésére, attól ez még alapmű.
És elfér a farzsebben is.


padamak
5.0/5

Nagyon ​jó volt ez alapján végigolvasni az Újszövetséget! Nem egyszer tettem eddig sem. A saját példányom hátuljában már van 4 hallott bölcsesség…


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók