Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


mokus33
4.0/5

,,Nem ​az a baj, hogy kevés idő áll a rendelkezésünkre, hanem főképp az, hogy sokat elfecsérelünk abból, ami adatik.’’ (Seneca)
Ezzel teljesen egyetértek, bár ez az idézet nem Mussotól származik, hanem a könyvben fellelhető idézetek egyike. A könyv története viszont – úgy érzem – nem követi ezt az alapigazságot, mert a szereplők konkrétan elfecsérelik az életüket, annak ellenére, hogy az időutazás csodája folytán nekik minden esélyük megvan arra, hogy átlássák, mennyire könnyű ebbe a hibába esni.
Olvasás közben folyamatosan vártam egy olyan fordulatra, ami kirántaná a történetet abból a pici gödörből, amibe került, de sajnos ez a fordulat nem jött. Pedig izgalmasnak ígérkezett a téma, megvolt benne a lehetőség a mondanivaló átadására, mégis úgy érzem, hogy a könyvnek ez nem sikerült maradéktalanul. A szereplők nem lettek szimpatikusak, néha érthetetlen dolgokat cselekedtek, talán leginkább Elliott, és az időutazás csodájával nyert információk hatására sem tudta megoldani azt, hogy élete ne legyen elfecsérelt. Legalábbis én így láttam…


Droci
4.5/5

Első ​olvasásom Mussotól és remek választás volt. Tele volt a könyv izgalommal, nem várt fordulatokkal. Sokszor el is gondolkoztam olvasás közben, hogy vajon ha én is kaphatnék ilyen csodakapszulát mit csinálnék másként vagy esetleg ki lenne az a szeretett személy akit viszontlátnék? Egyértelműen mindig anyai nagypapám jutott eszembe és már ezért megérte számomra a könyvet elolvasni. A fejezetek elején lévő idézetek többé – kevésbé tetszettek, jól illeszkedtek a történet magjába. A fél csillag levonást azért adtam, mert a vége túlságosan egyszerű lett, nem kimondottan happy-endet vártam.
A könyv végén lévő bepillantások a másik regényekbe meggyőztek, hogy nem szabad itt abbahagyni a “Mussozásomat” és legközelebb remélem, hogy gazdagíthatom majd magam egy újabb gyöngyszemével.

Végig döntések sorozata vonul fel előttünk az olvasás közben, hiszen mindig adott a lehetőség, a kétkedés, hogy helyes utat választunk-e. Az életünk apró döntések sorozata (akár kisebb – nagyobb) és nagyon sokszor már utólag nem változtathatunk. Ez a könyv pont azt taglalja, hogy ha adott volna még az életünkben egy utolsó lehetőség, hogy megmásítsunk egyik nagy kihatású döntésünket vajon élnénk a lehetőséggel? És akkor ott abban a pillanatban lenne erőnk másként dönteni?


clarisssa
5.0/5

Az ​időutazós történetek mindig izgalmasak, hiszen ki az, aki nem vágyik valami jövőből érkező megnyugtató infóra, vagy nem menne szívesen vissza a múltba, hogy kijavíthassa egykori hibáját? Mindennek ellenére azonban én mégsem rajongok értük, ugyanis egy ponton mindig elérnek egy olyan logikai bukfenchez, ami számomra már zavaró. Most sem volt ez másképp, de szerencsére sikerült szemet hunynom felette – ami nem is volt nehéz feladat, hiszen pörögtek az események és szinte faltam az oldalakat!
Pedig az a könyv, amit Mussotól tavaly olvastam, nem sok jót engedett remélni a szerző más köteteitől sem… (http://moly.hu/ertekelesek/1374217) Hatalmas szerencse, hogy mégis újra bizalmat szavaztam neki, mert az Ott leszel? nagyságrendekkel jobb az És azután -hoz képest, amit anno olvasás közben legszívesebben ötpercenként földhöz vágtam volna. Nemcsak a történet izgalmas és a karakterek szerethetőbbek, hanem valami magával ragadó báj és finom humor is átlengi az egész könyvet. Nagyon jó ötlet volt a köztes, a történet szempontjából látszólag eseménytelen évek áttekintése is, mert talán ott kerülnek igazán közel hozzánk a szereplők. Ezeket az oldalakat hol mosolyogva, hol pityeregve olvastam, sőt, olyan is volt, hogy a kettőt egyszerre sikerült véghezvinnem.
Nem hibátlan könyv és nem világrengető jelentőségű, de saját kategóriájában mindenképpen ötcsillagos. Igazi kikapcsolódást nyújt, de nem üres vagy idegesítően gagyi, és nem nélkülözi a mondanivalót sem, ugyanakkor mégsem akar hatalmas életigazságokat az olvasó szájába rágni és nem puffogtatja tonnaszámra a közhelyeket. Kellemes könyv, azt hiszem ez rá a legjobb, legtömörebb kifejezés.


FreeAngel
5.0/5

Nagyon ​régen vettem ki a könyvtárból és előtte jó ideig a várólistán volt, de valahogy nem tudtam rávenni magam, hogy elkezdjem, elolvassam. Nem volt annyira szimpatikus meg kedvem se volt hozzá, mindig volt fontosabb, sürgősebb, érdekesebbnek tűnő könyv. Így, hogy befejeztem, már nem is értem, miért tartottam tőle, illetve sajnálom, hogy nem olvastam el hamarabb.
Mégis azt mondom: nehéz erről a könyvről írni..magával ragadó, ugyanakkor nem lehet “büntetlenül” átszaladni rajta, mert annyira sok háttérüzenete van és gondolkodnivalóval szolgál, hogy hiába fejezi be hamar az ember a könyvet, még sokáig ott motoszkál az agyában a tartalom, a mély mondanivaló és az érzések, amiket kiváltott..
Humoros és mégis teli van komoly életbölcsességekkel, sodor magával ez az egyébként nem túl pörgős, de annál inkább érdekes történet.
Kicsit szerelmes, kicsit komoly, kicsit humoros, könnyed és mégis időt kell hagyni a megemésztésére… Csak ajánlani tudom. Mindenkinek. Legalább egyszer….


Shanara
3.5/5

Kíváncsian ​kezdtem neki a könyv olvasásának. A fülszöveg nagyon tetszett, a könyvtárban elő kellett jegyeztetnem, mert állandóan elkapkodták előlem. Ebből már gondolhattam, hogy egész jó könyv lehet. Az eleje számomra egy kicsit döcögős volt. Találtam benne néhány logikai bakit is. Addig váltogatta az idősíkokat az író, hogy már ő maga is belekeveredett a történésekbe, részletekbe egyszer-kétszer. Néha szívesen felpofoztam volna a szereplőket. Máskor megdöbbentett a könyv a fordulataival. Az utolsó 20-30 oldal történésein pedig – töredelmesen bevallom – elsírtam magam, zokogtam, potyogtak a könnyeim, mint a záporeső.
Még egy dolog lepett meg: olvasom a könyvet, lapozok és vége, pedig még 50 oldal hátra volt. Ja persze, ajánlók. A kiadó saját magát és a könyveit reklámozza. Inkább a történetet olvastam volna még. Elromlott az élmény, csökkent a hatás. De ez nem az író és nem a könyv hibája.
Ha romantikus hangulatú könyvre lesz szükségem, amely mégis cselekményes és van mondanivalója is, akkor biztos, hogy előveszem az író következő könyvét is.


Mariann_
4.0/5

Az ​előzőleg olvasott VISSZAJÖVÖK ÉRTED után közvetlenül olvasva ez a sztori nekem nem igazán jött be. Vagy csak a másik történet jobb volt ?
Nem tudom, de kicsit össze-vissza csapongott a 30 éves és a 60 éves énje közt a történet.
Pedig jól indult, a varázspirulák izgalmasnak ígérkeztek.
Így ez most 4 csillag nálam.
Ennek ellenére MUSSO még mindig a kedvenceim közé tartozik.


esztie
4.5/5

Megadnám ​neki az öt csillagot is, ha egy kicsit jobban össze lennének fésülve az idősíkok. Akad benne egy-két logikai bukfenc, ami nem lett figyelembe véve, ez picit böki a csőröm, de összességében olyan jól esett olvasni, hogy ezen nem állok le szőrszálakat hasogatni. :) Különösen tetszett, amikor a fiatalabbik énje életét évről évre követhettem, a ’90-es évek kifejezetten nosztalgikusan hatottak rám, és picit elméláztam, hogy milyen jó lett volna akkor is kipróbálni, hogy milyen lehet felnőttnek lenni. :) Szerettem a sorsszerűséget, szerettem, hogy hagyta magát sodorni az áramlattal, szeretnék én is így élni minden fájdalom és aggodalom ellenére.


serengeti
5.0/5

Flow ​élmény (“nembíromletenni” érzés): 5
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 5
Tartalom (mondanivaló): 4,5
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3
Érzelmek (ábrázolása): 4,5
Izgalom: 5

Tetszik. Az író és a könyv is. Forgatókönyvért kiált, csakúgy, mint a többi Musso-regény.


Izolda
2.5/5

Olvasmányos, ​az tény, és nem is teljes a happy end, ami sokat levon a nyál-faktorból, de azon nehezen teszem túl magam, hogy bár a tetoválással és az asztalba égetéssel üzen magának a jövőbe, nem kezd el emlékezni a megváltoztatott múltra. Akkor ez most egy alternatív valóság vagy nem?


Aquarius
5.0/5

Mi ​lenne, ha visszamehetnénk a múltba és megváltoztathatnánk az eseményeket, élet-halál felett dönthetnénk?
Tényleg olyan egyszerű, mint ahogy gondoljuk? Vajon a döntéseink biztos helytállóak, vagy esetleg egy másfajta lavinát indíthatunk el?
A választ Elliott, Ilena és Matt története rejti. Zseniális regény. Szerettem az alapötletet – még akkor is, ha nem túl egyedi -, azon belül maga a cselekmény magával ragadt és sodort. Fifikás, izgalmas és tanulságos.
A karakterek megnyerőek, kidolgozottak. Szerelem, barátság és a hivatás a főbb vonalak. Amikor pedig azt gondolnánk, már mindent tudunk: jön a meglepetés!
Nem írok róla többet, ezt olvasni kell! Öt csillag és kedvenccé avanzsáltam.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

19.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók