Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Trudiz
5.0/5

Rímfaragó ​mesterek, kik itt összegyűltetek
Sok kedves, szép verssel megörvendeztettetek.
Több mint 150 vers a javából
Mindenki választhat bárkinek tollából,
Garantált a találat,
Legyen téma hiszti, fiúvécé, bevásárlás, világjáró malacika.
Kedvenceim:Kovács A.F., Tóth Krisztina,
No és persze Kányádi, Ranschburg s még sokan… :)


Gelso
3.0/5

Nagyon ​felületesen olvastam át, de sajnos, a legnagyobb jóindulattal is csak egy közepesre értékelem… lehet, hogy másnál más értékelés jut, de az én szempontom még mindig a szavalóversenyre való válogatás – és elvétve találok benne megfelelőt.
Nagyon vegyes az összeállítás, rövid, hosszabb, hosszú és túlhosszú versek.
Van, aminek témája nincs, van, amiben túl nehéz szavak vannak, vagy kisgyerek-szájába nem valók; van, ami nem tetszik, van, ami rímtelen, van, ami érthetetlen, csattanónélküli, ami meg tetszene az épp lányos, vagy túl hosszú…
Szóval nyűgös lettem a végére, persze azért kijegyzeteltem úgy 18 címet. Attól azért már el lehet indulni… :-)
Amúgy emlékeztet a Nefelejcs-re színesben…

9.o. Szabó T. Anna: Vörös mozdony, 13.o. Müller Péter Sziámi: Jó, ha van…, 16. o. Kovács András Ferenc: Kínai dallam, 22.o. Gryllus Vilmos: Jégeső, 23. o. Kántor Péter: Körúti szél, 28.o. Oravecz Imre: A szobában tavasz van, 33.o. Gryllus Vilmos: Kárókatona, 36.o. Kovács András Ferenc: Egy pettyes petymeg, 90.o. Eörsi István: Szigetországi tragédia, 92. o. Szabó T. Anna: Famese, 97.o. Szilágyi Ákos: Ti tokhalak titokhalak!, 105.o. Vörös István: Műanyag játékok, 109. o. Tóth Krisztina: A londoni mackók, 119.o. Eörsi István: Az ördögfióka és a tündér, 120.o. Kovács András Ferenc: Világjáró malacika, 139.o. Schein Gábor: Hét piros hal, 138. Kányádi Sándor: Az elveszett követ


anesz
4.0/5

borító ​és illusztráció: 4
tartalom: 4
stílus: 4
élmény: 4
mondanivaló: 4

Vegyesek az élményeim. Egyrészt örültem, hogy ennyiféle költő igazán sokszínű verseit olvashattam. Voltak viccesek, komolyak és olyanok is, amik számomra érthetetlenek voltak. A borítóval és az illusztrációkkal ki voltam békülve. Kedvenc versek is akadtak. Egyrészt a világutazó malac, aki a lépegetős kihívásomra emlékeztetett: kovács András Ferenc: Világjáró malacika. Másrészt a humora miatt: Kányádi Sándor: Az elveszett követ. Volt ismerős is, még egy Halász Judit bakelitlemezről: Eörsi István: Szigetországi tragédia.
Tetszettek a tematikus fejezetek, a sokrétű téma és az újszerű, friss hangvétel. Örülök, hogy a könyvtáros a kezembe nyomta.


zsofigirl
3.5/5

Volt ​benne egy pár nagyon ötletes, jópofa, vicces vers, amiket imádok (családun xerete talapu!) Aztán néhány elég jó. És egy jó csomó (számomra) értékelhetetlen.


meseanyu
4.0/5

Nekem ​azért továbbra is a kedves, aranyos, hagyományos versek jönnek be ezek közül is, de szerencsére sok ilyen is van a kötetben (no meg egy-két számomra emészthetetlen, de sebaj :-).


dianna76
3.0/5

Ebből ​a kötetből Kiss Ottó és Ranschburg Jenő általam már ismert gyerekszáj versein kívül vajmi kevés tetszett. Még olyan is akadt, ami kimondottan irritált. És annyira az illusztrációkat sem tudtam szeretni.


bozs
-/5

Megpróbálkoztam ​gyerekversekkel, hátha azok jobban tetszenek, mint a felnőtteknek íródottak, sajnos nem jött össze.
Persze van egy-két költő, aki nagyon kellemeseket ír, ahol a szavak vége összecseng, ahol van értelme a versnek. De ennél sokkal többet találtam, aminek az elolvasása után húztam egyet a számon és fordítottam tovább a fejem.
Volt egy vers, amit felolvastam a nagyobbiknak, felnézett rám, összehúzta a szemöldökét, majd közölte, ezt nem kell erőltetni.
Az illusztráció viszont 100%-os tetszést nyert el.


Szivecskedo
5.0/5

Minden ​versét nem olvastam, de mégis kedvenc. Egyszerűen élmény kézbe venni. Az illusztrációk, a versek, jól összeszerkesztett könyv. Vicces és szép. És vannak benne Dorottya-versek, úgyhogy külön jó :)


Pennmenelien
4.0/5

Ahogyan ​minden verseskötetnél, úgy itt is van, ami tetszett és van, ami kevésbé. Azonban ajánlom a tanítók figyelmébe, hogy a versmondó versenyekre nagyon jó alapanyagok vannak benne.


Nihilchan
4.0/5

Nem ​vagyok száz százalékosan meggyőzve arról, hogy ezek tényleg gyerekversek; háztáji tapasztalat szerint mifelénk a rokon gyerkőcök nem kedvelik a formabontást, náluk az szokott beválni, ami egyszerű, érthető és szellemes. Felnőttként sok verset nagyon hangulatosnak, aranyosnak és viccesnek találtam (kedvenceim az állatosak voltak), Varró Danit meg kifejezetten imádom, de sokszor csak csóváltam a fejem, hogy ez mégis mi.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

23.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók