Ajax-loader

Egy ​meleg nyári reggelen a Missouri állambeli North Carthage-ben Nick és Amy Dunne ötödik házassági évfordulójára készülődik. A romantikus reggeli után a jóképű Nick okos és csodaszép felesége eltűnik. Nickre egyre nagyobb nyomás nehezedik a rendőrség, a média, valamint a lányukért elvakultan rajongó szülők részéről. Nick pedig valamiért folyamatosan hazudik és különösen viselkedik: furcsán ködösít és láthatólag megkeseredett – de valóban gyilkos? Amy naplója és Nick elbeszélése egy szépen induló, ám fokozatosan megromló kapcsolat klausztrofób, nyomasztó világába nyújt betekintést. A kérdés csupán az, ha nem Nick a tettes, akkor hová és miért tűnt el a szépséges feleség? És vajon mit rejt az ezüstpapírba csomagolt doboz a gardrób hátuljában?

“Leleményes és alattomos thriller… Miközben a cselekmény egyre vadabb fordulatokat vesz, a szöveg egyben szellemes és okos kommentárja is a férfi-női kapcsolatok ingatag hatalmi viszonyainak, és megmutatja, hogy sokszor hatalmasabb erők játékszerei vagyunk.” (Entertainment Weekly)

Értékelések
4.1/5 - 7 értékelés alapján


B. K.
0.5/5

Életem legrosszabb könyv-élménye. A történet vége annyira felbosszantott, hogy napokig dohogtam miatta.
a vége eleje nagyon izgi és várja az ember és a végén kicsit lazít és konklúziót von, de nem zárja le…
nekem feszültség maradt a lezáratlanság miatt
Egyetértek a korábbi véleményekkel, hogy jól átgondolt és kicsit beteges könyv.
A történet izgalmas, fordulatos, természetesen eltitkol részeket, hogy meghökkentő legyen, mikor az olvasó elé kerül más megvilágításból a sztori.
A lényege: feszegeti a feltétel nélküli szerelmet/kapcsolatot, a házasságon/kapcsolaton belüli megszokottságot és a távolságot, a közös életben felgyűlt ismereteket és gondokat a másik felől.

Egyedül az zavar, hogy a végén nem oldja fel a feszültséget az író, nem zárja kerek egésszé, hanem nyitva marad a befejezés. De talán pont ez marad az emberre, hogy ennek ismeretében átgondolja a történet egészét.

Mindenkinek ajánlom!

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

https://moly.hu/konyvek/gillian-flynn-holtodiglan


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.1/5

Statisztika

175.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók