Ajax-loader

E ​kiváló monográfia a francia forradalom átfogó történeti, történetfilozófiai elemzésére tett monumentális kísérlet. Nem újabb hozzájárulás a francia forradalom hatalmas történeti irodalmához, hanem olyan kísérlet, amely egyesíteni igyekszik a politikaelmélet problémáit a gyakorlati tapasztalatokkal. A szerző elsősorban azt vizsgálja, hogy mi teszi különlegessé a francia forradalmon belül a jakobinizmust, amely megsemmisítette a forradalom politikai, társadalmi egységét.
Fehér alapos és eredeti művében részletesen bemutatja a jakobinizmus általános jellemzőit, rámutatva azokra az ellentmondásokra, melyek ellenére e gazdaságilag szűklátókörű és a totalitarizmus jegyeit viselő politikai mozgalom a forradalmi átalakulás paradigmájává vált.
A kötet 1987-ben jelent meg angolul a Cambridge University Press kiadásában, s mind a szakmai, mind a széles olvasóközönség előtt igen nagy sikert aratott.
A megfagyott forradalom közreadásával kezdi el a Cserépfalvi Könyvkiadó Heller Ágnes és Fehér Ferenc magyarul még nem hozzáférhető műveinek kiadását.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók