Ajax-loader

A ​Forma 1 gyors, tomboló, drámai és veszélyes – bátran kijelenthetjük, hogy az autósportok csúcsa. Mégsem arról szól csupán, hogy ember és gép a világ tizenhét különböző helyszínén zajló futamokban megküzd a világbajnoki pontokért. A szappanoperákat is megszégyenítő forgatókönyv szerint bonyolódó Forma 1 egyéniségek és több millió dolláros összegek története, melyet világszerte évről évre milliók kísérnek feszült figyelemmel. Nincs még egy sportág, mely Riótól Monzáig és Silverstone-tól Monte Carlóig gyorsabb pulzust és magasabb adrenalinszintet idézne elő, mint a Forma 1 – és ha ez igaz a nézőkre, akkor gondoljuk el, mit éreznek a versenyzők!

A Forma 1 nagyenciklopédia a Forma 1 világának legátfogóbb illusztrált kézikönyve, mely a sportág valamennyi vonatkozását részletesen ismerteti az 1950-ben megrendezett első Grand Prix-ktől kezdve egészen napjainkig. Az információk valóságos kincsesbányája ez, melyben olvashatunk Juan Manuel Fangio szélsebes és mégis páratlanul könnyed stílusáról, Stirling Moss soha be nem teljesedett karrierjéről, Ayrton Senna boszorkányos tempójáról és Damon Hill flegmatikus elszántságáról.

A Forma 1 nagyenciklopédia a területek elismert szaktekintélyeinek tollából származó írások segítségével nem csak a legnagyobb csapatokról és a sztárversenyzőkről, hanem a ma már klasszikusnak számító futamokról, a híres kocsikról, a legmodernebb technikáról, a legnevesebb versenypályákról és a sportág “belpolitikai” csatározásairól is ismerteti a legfontosabb tudnivalókat, vagyis a Forma 1 történetének valamennyi fontos témakörével részletesen megismerkedhetünk.

Az 1894-ben megtartott legelső országúti versenytől a mai száguldó nagycirkusz ultramodern világáig nyomon kísérhetjük a sportág fejlődésének minden fázisát, megtudhatjuk, mikor melyik híres márka milyen mértékben és milyen sikerrel vett részt a versengésben, és megpróbálunk választ találni arra a kérdésre, hogy mi különbözteti meg a legnagyobbakat a “csak” jóktól. A kötetet a futamgyőztesek listája, a sportág részletes kronológiája teszi a legmagasabb oktánszámú sportág kedvelőinek nélkülözhetetlen információforrásává.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók