Ajax-loader

“Régi ​fényképeket nézegetek, felidézem gyermekkorom emlékeit. Mennyi meglepetés, mennyi szívet dobogtató részlet. Az erzsébeti ház, a párizsi pályaudvar a vén papagájjal, a Delawar szőke vize, a horgászbot izgalmai, az első szerelmes kísérletek Märyvel, a grund, a versírás az esti lámpafényben…
Velem történt mindez? Vagy egy idegen kisfiúval? Fürkészem, vallatom gyerekarcomat, milyen titkokat rejtenek a vonások? Hogyan élt, érzett, hogyan látta a köréje tornyosuló világot ez a kisfiú? Szeretném megtalálni és felfejteni a legfontosabb szálakat, hogy lassan megértsem az egész szövevényt: önmagamat.
De nemcsak emlékezem, gondolkozom is. Szétszedem és egybefoglalom a mai eszemmel mindazt, amit az emlékezés csilléiben sikerült a gyermekkor tárnáiból felszínre hozni. Nemcsak a gyerek érdekel, hanem a felnőtt is, aki a nyomába lépett, aki mai életével, jelenével folytatja az emlékeket. Vele is szembe akarok találkozni, őt is jobban meg akarom ismerni. Hiszen ennek az emlékekből összerakott, eltűnt kisfiúnak nem is volt talán más feladata, mint hogy engem megteremtsen.”

Fazekas László

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók