Ajax-loader

Amikor ​felderítésre kerül egy bűncselekmény és megvan a gyanúsított is, a környezet reakciója mindig ugyanaz. “Képtelenség, hogy ő tette! Ő a szomszédom, kedves, gyermekszerető, segítőkész ember!” Aztán nem telik el 48 óra, és máris akadnak, akik így nyilatkoznak: “Igen, valahogy fura volt – olyan más.” Ez a reakció pontosan tükrözi, hogy nem látjuk, kivel van dolgunk nap mint nap. A sorozatgyilkos tökéletesen álcázza magát. Miközben abban a tévedésben élünk, hogy fel tudjuk ismerni az emberben a szörnyeteget.

Csakhogy nem az számít, hogyan néz ki valaki vagy mit mond, hanem az, amit tesz. Minden ember tud hazudni, bizonyos dolgokat megszépítve tálalni és a tényeket elferdíteni. A gyilkosokban rejlő emberi bestiáról azonban sejtelmünk sincs.

Dr. Thomas Müller a “mesterektől” akarta megtanulni, hogyan kell álcázni és hazudni. A legintelligensebb bűnözőkkel beszélt, sorozatgyilkosokkal és csalókkal; olyan emberektől szerzett információkat, akik a mindennapiság álarca mögött bújtak meg borzalmas tetteiket titkolva.

Ennek a könyvnek a segítségével bepillanthatunk egy olyan szakember munkájába, aki évek óta a hazugság, az álcázás, a csalás felismerését tanulmányozza. A könyv szerzője elismert sorozatgyilkossági szakértő; négyszemközti beszélgetéseket folytatott olyan tettesekkel, mint a “savas gyilkos”, aki sósavval teli hordókba tette női áldozatait, vagy a 11 prostituáltat megölő bűnözővel. Célja az volt, hogy különleges világukat, “kódjukat” megismerve talán sikeresebben lehet megelőzni, felderíteni más hasonló bűneseteket. Ez a könyv nem könnyű esti olvasmány, nem is fantáziaregény, hanem a valóság pontos, izgalmas bemutatása.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

56.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók