Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Gorkie
5.0/5

Ismét ​érdekes és zseniális regény az Írónő tollából.
Tetszett az alapfelállás, 4 konkrét személy közül kell kideríteni, ki a tettes. A történetbe beleszőve egy kártyajáték, ami egyedivé teszi.
A vége felé csavar csavart követett, de még az utolsó pár oldalon is meglepő végkifejletet kapunk.
Nekem nagyon tetszett ez is. :)


Megint ​egy mestermű a krimi koronázatlan királynőjétől, ráadásul egy teljesen szokatlan felállásban:
“Adva volt négy ember, akik közül az egyik biztosan gyilkolt, de melyik? Volt valami áruló jel? Tulajdonképpen semmi. Nem volt használható nyom, se ujjlenyomat, se terhelő irat vagy egyéb dokumentum. Csak maguk az emberek voltak. És egyetlen használható tárgyi bizonyíték: a bridzsparti négy eredménylapja.”
Természetesen Hercule Poirot (mint mindig) brilliánsan oldja meg ezt a rejtélyt is, nem szakítva a Christie-féle hagyománnyal: a gyilkos természetesen megint nem az, akire gondolnál…
A könyv már csak egy hiányérzetet hagyott maga után: valahogyan muszáj megtanulnom bridzselni….


AfterEight
5.0/5

Nagyon ​érdekes krimi. Már maga a történet eleje is izgalmas, majd szépen
ringat bennünket, mintha a hátunkon fekve lebegnénk a vízen. A végén pedig
hirtelen sodrásba kerülünk és egy-egy meglepő örvény húz le majd vet ki magából, csak azért, hogy kapkodva levegőt vegyünk majd újra megforgasson egy másik
az ellenkező irányba.
Nem tudok bridzselni, de akik ezt a kártyajátékot játszák valószínűleg még jobban
élvezik. Ajánlom lélekbúvároknak, romantikusoknak, bridzselőknek, fecsegőknek ,
jóhiszeműeknek, krimirajongóknak, házasoknak és magányosoknak.


h_orsi
5.0/5

Nagyon ​tetszett az alaptörténet, miszerint 4 gyilkos és 4 kopó van. Tehát 25% rá az olvasó esélye, hogy eltalálja avagy sem a gyilkos személyét.Innentől kezdve mondhatnánk azt, hogy könnyű dolgunk van, hiszen nem kell számolnunk azzal, hogy a komornyik volt mégis a tettes vagy esetleg valamelyikük felbérelte az ablaktörlő fiút, hogy helyette gyilkolja meg Mr. Shaitana-t. Azonban nekem és a négy “nyomozónak” is igen komoly fejtörést okozott ez a probléma.
Persze mint most is nagyon izgalmas volt a történet, hiszen nem csak egy, hanem 4 másik korábban elkövetett gyilkosságot is figyelembe kellett vennünk. Poirot itt is zseniálisat alakított, nem csak azzal, hogy Ő volt az egyetlen aki meg tudta fejteni a rejtélyt, de magával a személyiségével is kitűnt.
Kedvencem tőle #hagy osszam meg!#:
“– A kérdés most már csak az, vajon tévedhet-e Hercule Poirot.
– Senki sem tévedhetetlen – válaszolta ridegen Mrs. Lorrimer.
– Én az vagyok – vágott vissza Poirot.”
IMÁDOM A PASAST!
Nem mondom, hogy ez AC legjobb regénye (nálam az Orient expressz és a Tíz kicsi néger mindent visz), de lehet belőle okulni és mindenképpen remek olvasmány ;)

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/02/agatha-christie-nyilt-kartyakkal.html


tgorsy
5.0/5

Na ​egyezzünk meg, h. csak azért nem találtam ki, mert nem tudok bridzsezni. Különben…. mint a pinty… úgy rájöttem volna!!!


Annie_Cresta
5.0/5

Mit ​is mondhatnék? Agatha Christie-nek megint sikerült átvágnia, pedig látszólag könnyű feladatom volt: négy ember közül eldönteni, hogy melyikük a gyilkos. Nem is tűnik olyan nehéznek, ugye? Nos, nekem így sem sikerült megfejtenem a rejtélyt. Az elejétől fogva volt egy tippem és végig kitartottam mellette, akkor is, ha közben másokat is meggyanusítottam. Jó ideig azt hittem, hogy zseni vagyok és kitaláltam, mire hatalmas büszkeség öntött el. Aztán jött Poirot és egyetlen mondatával teljesen elintézett. Az #(egyik)# életcélom továbbra is az, hogy megfejtsek egy AC rejtélyt.


Orsi_olvas
5.0/5

Hogy ​az a…..!!!
Pedig majdnem megvolt! Majdnem rájöttem, fene büszke voltam magamra, el is újságoltam a férjemnek: “Képzeld, erre rájöttem, kitaláltam!”
Aztán az utolsó pár oldalon kiderült, hogy a nagy francokat találtam ki…
Agatha Christie megint jól bevitt az erdőbe és Poirot persze most is jobban olvasott a nyomokban, mint én.
Szerintem ez egy igen zseniális történet volt, nem csak a mostani, de a múltbeli bűntettek felfedezése, kinyomozása is mesteri volt.
Azt kell mondjam a könyv elején feltett kérdésre válaszolva: Poirotval értek egyet, ez bizony a legizgalmasabb esetek között van.
Kérem a következőt!


KingucK
4.5/5

Ismét ​érdekes felállás a “Gyűjtő” meghívja a gyűjteménye legszebb darabjait és ezzel aláírja a saját kivégzését.
Christie mesterműveihez híven a végéig folyamatosan terelődik a gyanú a szereplők között és csak a legvégén hull le a lepel a valódi bűnösről.
Az eleje számomra kicsit vontatott volt: a kikérdezések nem kötöttek le, de a fináléban ez is kiderül, hogy mi volt a célja. Az utolsó harmadában felgyorsultak az események, folyamatosan váltakoztak a gyanúsítottak, fordulatokban gazdag eseménysor következett.


Lisie87
5.0/5

Ismét ​egy zseniális regény AC-től!
Adott 4 potenciális elkövető, és annyira eltérő karakterek, hogy nem is tudtam volna teljes bizonyossággal állítani, hogy melyikük az elkövető! Jól vezette fel a bűntényt, majd a nyomozást és a szereplők hátterét és múltbeli cselekedeteit. Poirot ismét zseniális volt, bár tetszett, hogy a végén kicsit megingatták. Az írónő pedig megint behúzott a csőbe, és nem várt fordulattal zárta le a regényt, erre tényleg nem számítottam, már elkönyveltem {{ Miss Meredith-t a gyilkosnak, erre nem kiderül, hogy a doki volt! :D Bár az elejétől fogva nem volt szimpatikus. }}


Kukuucs
5.0/5

Rájöttem, ​hogy Agatha Christie-től a Poirot történetek közelebb állnak hozzám, mint azok, amelyekben Miss Marple szerepel. Megszerettem ezt a mindentudó, soha nem tévedő detektívet, aki minden ügyet felderít.
A Nyílt kártyákkal hasonlóan a Gyilkosság az Orient Expresszen és a Tíz kicsi néger stílusára zárt környezetben játszódik: egy bridzspartival egybekötött vacsorán történik a gyilkosság, a lehetséges elkövetők száma 4. Mindenki gyanús és közben senki sem az.
Megjelenik Poirot-n kívül még Battle felügyelő és egy Agatha Christie klón, Mrs. Olivers is, aki detektív regény író. Ők nyomoznak hát közösen, de a megoldást természetesen újra Poirot szolgáltatja.
Nagyon tetszett, rengeteg fordulatot tartalmaz, és most sem jöttem rá a valódi gyilkosra.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

8.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók