Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Mariann_
5.0/5

A ​pap felesége a férfihoz megy hozzá, vagy a munkájához ?
Végig ez a kérdés motoszkált bennem.
Ugye nem mindenhol engedélyezett a papok házasodása, de most komolyan elgondokodtam , hogy talán nem is véletlen.
Igaz ez itt csak egy eset, egy példa, hogy ilyen is lehet, lehet, hogy máshol nem ütköznek ki ezek a problémák, de akkor is számításba kell venni, hogy ilyen is adódhat.

Anna, a pap felesége, aki egy oxfordi nyelviskolában dolgozik házasságkötésük előtt.
Első gyermekük megszületése után fel kell hagynia ezzel a munkával.
Férje áthelyezése során egy olyan közösségbe cseppennek, akik nem igazán fogadják el őket, fiatalnak, tapasztalatlannak tartják a házaspárt.
Ennek tudatában felvállalják a nők – és gyermekek istápolását, innentől kezdve nem volt nyugalmuk. A telefon, a csengő a nap bármely órájában megszólalhatott, a vendégszoba és a konyha tele hangoskodó emberekkel.
Nyomorban éltek, közben idegenek árgus szemek figyelték a ház belsejét, milyen körülmények között élnek , rend van-e ?
Anna elsősorban gyermekei érdekében megbocsáthatatlan lépésre szánja el magát, jelentkezik árufeltöltőnek egy áruházba.
Kínos perceket él át, amikor felismerik.
Férje odáig is elmerészkedik, hogy ő mondja fel ezt az állást. A viszonyuk elmérgesedik.
Teljes mértékben egyet tudtam érteni a feleséggel, nem ilyen életet érdemelt.
A végére némi kárpótlást kapott.
Sokszor előjött a templomok hangulata , a gyerekkori emlékeim.
Véleményem szerint méltatlanul áll ilyen rossz értékelésen.
Én még napokkal az olvasása után is gondolok rá, tehát nem egy sablonos könyv volt ez.


Bár ​csak idén fedeztem fel az írónőt magamnak, de már tudom, hogy a munkái garancia arra, hogy olyan valós élethelyzeteket, igazi hús- vér embereket és valós reakciókat kapok a lapok között.
A pap felesége tökéletesen bemutatja a házas nők oly gyakori helyzetét, hétköznapi küzdelmeiket, amikor az anyaság és feleség létben kínszenvedés saját egyénként is létezni. Kísértésekkel, valós elvárásokkal, közben lelkileg kicsit megnyomorodva, hiába a külvilág elvárása és normatívái.


juanito_b192
5.0/5

Azt ​hiszem, sejtem, miért szerepel a borítón az hogy “a családregények nagymesterétől”. Mert Trollope arról a világról ír, amiben mi is élünk. Olyan szereplőkről, akik köztünk élnek, olyan szituációkról, helyzetekről, amelyek akár velünk is megtörténhetnek. Mindezt olyan nagyszerű stílusban teszi, hogy az olvasó egy pillanatra se unja el magát. Az összes karakter emberi, a kedvencem Anna volt, fejet hajtok a bátorsága előtt, {{hogy mert más lenni, mint amit a környezete elvárt volna tőle.}} Petert nem tudtam hova tenni, kezdetben még sajnáltam is egy kicsit, de hamar kiderült, {{hogy nem több, mint egy önző, hisztis fráter, aki ugyan semmit se tenne, hogy jobb legyen a családja élete (pedig ezt lelkészként is megtehetné), de még szinte el is várja, hogy mindenki más is szenvedjen vele.}} Régóta szemeztem Trollope műveivel, idénre többet is beterveztem, de ezek után nagyon kíváncsian várom őket.


btunde
2.5/5

Nem ​tudom, tényleg megjelentek-e a borítón szereplő idézetek az adott lapokban, de az már sokat elárul szerintem a hitelességről, hogy név nélküli “idézetekről” van szó. Nevetségesek! Azt is olvasom a borítón, hogy rendszeresen szerepel a bestseller listákon. Nem néztem utána, remélem csak valahol a vége felé. És ha az Austenhoz hasonlítás Jane Austent takarja, ezen mélységesen fel vagyok háborodva.
Azért kezdtem el olvasni (azon túl, hogy kaptam, magamtól soha nem vettem volna meg, de még könyvtárból sem ki), mert vágytam egy kis vidéki hangulatra, és hogy nyugodtan méltatlankodhassak az egyház lelketlenségén. (Belátom Austen bármelyik könyve jobb választás lett volna ettől.)
A legbosszantóbb az, hogy maga a téma nagyon tetszik, de ennek a “nagyszerű” írónőnek valahogy semmit nem sikerült kihozni belőle. Ráadásul annyira könnyű megoldás(oka)t választott.
Ami nagyon tetszett (kb.5 oldal), a kizárólag saját magával törődő, sikeres barátnőnél töltött pár nap leírása.


l2njpx
0.5/5

Hű, ​de unalmas és érdektelen volt volt. És sehol egy szimpatikus szereplő. Azt sem értettem, hogy a pasik mikor, miért szerettek bele Annába, hisz kb. egyszer látták, a gyerekek érzéketlensége az apjuk halála fölött pedig elkeserítő volt. Pocsék.


amyylee
3.5/5

Kölcsönbe ​kaptam ezt a könyvet.Ha a boltban meglátom,a fülszöveg alapján én nem vettem volna meg.Egy könnyű kis szerelmi történetnek gondoltam,ami igaz is volt,de közben bepillantást kaphatunk egy “papfeleség” életébe.Érdekes volt olvasni hogyan is élnek és itélkeznek felette.A befejezést nem nyerte el a tetszésem,de egy könnyed olvasmánynak megérte.


Manna2017
2.0/5

Ez ​volt az első könyvem Trollope-tól, azért vettem ki a könyvtárból, mivel állítólag ez az írónő egyik legjobb műve. Remélem ez nem így van, mivel nekem ez a regény kifejezetten csalódást okozott. Tudom ez az én hibám,mivel ez a regény egy tipikus szerelmes történet, egy egyszerű ponyva, nekem is így kellett volna a könyvhöz állni.

{{A regény főhősébe, Annába, mindenki első látásra beleszeret, sőt már az is elég a heves érzelmek fellángolásához, ha messziről látják, hogy Anna kimegy a veteményesbe az elnyűtt ruháiban. A szereplők jelleme – talán a főhőst kivéve – egyáltalán nincs kidolgozva, teljesen klisések. A párbeszédek szerintem unalmasak és vontatottak, a kislány eleve úgy beszél, ahogy egy ilyen korú gyerek sosem beszélne. A regény vége is kiábrándító, az írónő egyszerűen eltakarította a férjet az útból, mert talán ez volt a legegyszerűbb befejezése a regénynek.}} Végigolvastam a könyvet, mert nem szerettem volna abbahagyni, de engem kifejezetten untatott.

Egyedüli pozitívuma számomra az volt (amit látom, valaki pont negatívumként jegyzett meg :) ), hogy érdekesnek tartottam az anglikán egyház vidéki parókiáinak életét a felmerülő gondokkal együtt, mivel ezekről eddig sosem olvastam.


Színek
4.0/5

A ​Mostohák és a Sógornők után picit csalódott vagyok. Ennek talán kicsit az is az oka, hogy távol áll tőlem a parókiák világa. Eddig nem is gondoltam milyen hatalmas kihívás lehet papfeleségnek lenni. Osztozni a férjen Istennel, az egyházzal, a hívek rajongásával, és még nem is beszélve arról micsoda lehetetlen küzdelem megfelelni egy vidéki egyház közösség évszázados elvárásainak, kárörvendő rosszindulatának. A történetben mi már csak a keserű, csalódott Petert ismerhetjük meg. Anna megfosztva minden önállóságától, mintha le volna kötözve keze lába ebben a házasságban, elvárások, megfelelések, -béklyók mindezek az Ő szabad lelkületének. Sok mindent elvisel egy feleség a házasságban, ha meg van az egyenlőség, de ha csak a megfelelési kényszer nehezedik rá menekül a lélektelen kapcsolatból. Törvényszerű, hogy talál valakit akinek Ő a fontos, az első. Érdekes fordulat miként változik, erősödik meg, tartása tiszteletet elismerést vív ki környezetében.A történet folyamán megismerhetjük, mint feleséget, anyát, mint nőt, és végül a múlttal megbékélő embert.


AgiJovi
4.0/5

Érdekes ​történet egy pap feleségéről, személyiségének átalakulásáról.
Tulajdonképpen tetszett, az írónő stílusa egyszerű, de mégis jó, nincsenek benne felesleges leírások.
Voltak a könyvben olyan dolgok, amikkel egyet értettem, és voltak olyanok, amikkel nem (vagy nem értettem).
Peter halála a végén meglepett, kíváncsi lettem volna a “bonyolultabb” befejezésre, mi történt volna, ha életben marad és a halálával nem oldódnak meg a problémák.
Összességében elgondolkodtató olvasmány volt.


mokata
4.5/5

Erős, ​hitelesnek tűnő, néha kicsit hideglelős könyv. Egészen döbbenetes, mennyire képtelenek kommunikálni benne az emberek egymással. A falusi elvárás- és sztereotípiadömping pedig kifejezetten ijesztő. Szép, érdekes feloldás a végére, jóleső.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

51.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók