Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


csillagka
5.0/5

Írtam ​egy szép hosszú értékelést, volt benne szó a kutyám nevéről, apukámról, páromról, a gyerek tátott szájáról és elsősorban rólam mivel ez az én könyvem, személyes viszonyom van vele és nem tudok rá kívülről tekinteni, rájöttem nem biztos hogy másokat is érdekel, ezért most mellőzöm publikálását, csak az utolsó mondatott hagyom meg a többi a saját történetem :)
Eredeti értékelés utolsó mondata.
Nem igazán ajánlom, ez az élmény az enyém, és mindenkire irigy vagyok aki elveszi :P


Az ​eddigi abszolút kedvencem Rejtőtől, A három testőr Afrikában c. légiós regény. Imádtam Tuskó Hopinks, Csülök és Senki Alfonz karakterét, de valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy más regényben is szerepelnek még. Most, egy kihívásnak hála kezdtem neki épp ennek a regénynek, Az elátkozott partnak. S láss csodát, három kedvencem, a Török Szultánnal és Potrien őrmesterrel kiegészülve, ismét feltűnt a színen, ráadásul nem folytatásként, hanem épp előzményként.

Rendkívül szórakoztató, könnyed és humoros írás, amiben az elbeszélő természetesen a művelt, intelligens és erkölcsös Csülök barátunk lesz, kinek már nagybátyja is kántor volt – innen ez a fene nagy kifinomultság.
Olyan izgalmas kalandban és becsületmentő akcióban vesz részt a három #jómadár#, akarom mondani, a három jó barát, ami Orantól Tamaragdáig, a kikötői lebujoktól, a kormánybiztosig gyűrűzik. Az eseményeket egy ellopott nadrág indítja be, de a különböző ruhadarabok a későbbiekben is nagy szerephez jutnak, Tuskó Hopkinsnak hála. Csodálatos ember ez a Tuskó, egy igazi kaméleon, csoda, hogy bírja a szíve, amit minden bizonnyal, már csak az ereiben csordogáló whisky és rum hajt. Senki Alfonzból valaki lesz, Csülök barátunk pedig talán megtanul a történet végére egyet, s más a nőkről, legalábbis a legközelebbi csábos szempilla-rezegtetésig.
A három fős különítménynek a légió sem jelent kihívást, főleg a tiszteletbeli katonának Tuskónak, aki minden poszton kiválóan megállja a helyét, legyen bár hajószakács, vagy százados. Szegény Potriennek ebben a regényben sem lesz könnyebb az élete, miután megismeri hőseinket. Vajon erre mit mondana őexcellenciája?
A Török Szultán pedig (aki minden bizonnyal Fülig Jimmytől vett helyesírás órákat) újfent bebizonyítja, hogy a látszatnak sosem szabad hinni, s neki mindenre van magyarázata.

A történet végére természetesen az áldozat becsülete, és Franciaország is meg lesz mentve ismét, a nem mindennapi, Rejtőtől talán szokatlan bűnös, pedig elnyeri büntetését. No meg a többi tettestárs is, de ők nem okoztak meglepetést. Élvezetes és izgalmas, szórakoztató olvasmány, aminek olvasása után, a második hely is elkelt a Rejtő toplistámon.


KingucK
4.5/5

A ​három testőr Afrikában jól ismert főhőseivel egy igazán rejtői kesze-kusza vicces regény :)
Jó volt újra olvasni, a ismert hírhedt karakterekről, akik hozták a formájukat.
Miért nem készítettek több filmet a Rejtő regényekből???!!!
Olyan jó sorozatot lehetne összehozni ezzel a három “különleges képességű” figurával :D

A kikapcsolódni vágyóknak melegen ajánlom!


moni79
4.5/5

Nem ​nagyon olvastam még Rejtőtől, de egy ideje tervben van. A legjobban a különböző stílusparódiák keveredése tetszett a könyvben, ami gondolom minden írására jellemző. Olyan, mintha egyszerre olvasnám egy szokványos krimi, kémregény, társadalmi szatíra, romantikus történet, tájleírás paródiáját; és közben mondjuk Bud Spencer filmjeit nézném.


Tíci
3.0/5

Na ​idde. fittyelj te llo. Nem vollt. ez ojjan rozz hotty háromm csillagott adly. Iggaz, hoty 1 kittsit túl. bonnyólitottúk megg a Duskó Hoppkinsz. és a Dörrög Zultánn zupper. hösőkké vállltak. de azzért. egynek jóó vollt eez, te marrrha!


Aquarius
5.0/5

Egy ​ilyen csapattal, akár a világot is meg lehetne váltani, nemcsak Laméter kapitány életét és becsületét.
Tuskó Hopkins a kaméleon, ezer arca van és mindig képes megújulni. Emellett igen jó ízlése van szivar és ceruza ügyben. Csülök a szeleburdi, de szíve a helyén van. Senki Alfonz okozta a legtöbb meglepetést számomra, az ész és a logikus gondolkodás birtokosa. Török Szultán volt a sötét ló, de sejteni lehetett, hogy segítsége a csapat irányába – melyre legtöbbet Csülök szorult – nyilvánvalóvá tette hovatartozását. Nos, a helyesírásáról inkább nem nyilatkozom.
Rendkívül vidám, összeszedett, jól felépített történet, melyet végig kuncogtam. Hihetetlen karaktereket vonultat fel a szerző. Ötletgazdag és nincs benne üresjárat.
Nagyon kellemes szórakozást nyújtott. A könyv öt csillagot kap, a szerzőt pedig a kedvenceim közé avanzsáltam. Fogok még tőle olvasni, eddig nem okozott csalódást.


sztimi53
5.0/5

Az ​egész bonyodalom egy nadrággal, illetve annak hiányával kezdődik. Mert hát anélkül nem lehessen kimenni az utcára, meg ugye fontos, hogy anyánk névnapján csak egyenes úton intézhetjük a dolgokat. Szeretem a szereplők Old Shatterhand színvonalú arroganciáját és önteltséget. A nadrágcsereüzlet után jön a zavar és kavarás, aztán a jól megszokott légiós, pofozkodós, bonyodalmas történet gonosz nővel meghintve, a végére nyilván minden kisimul, nem így az én nevetőráncaim. Sokadjára hallgatni sikerült olvasás helyett, Gálvölgyi megkapja a becsületrendet a hangsúlyozásért, gyémánt is járna neki, de az nincs.


Rendkívül ​szórakoztató, tele zseniális poénokkal, párbeszédekkel, valamint olyan emlékezetes figurákkal, mint Senki Alfonz, Csülök, Tuskó Hopkins, a Török Szultán és Potrien őrmester. Hangulatjavítónak kiváló, de könnyen függőséget okozhat.


Sola
5.0/5

Nagyon ​humoros, hamisítatlan Rejtő regény. Jó volt újraolvasni. :)


Roland_Rahl
5.0/5

Nos ​véletlenül akadt meg a szemem a boltban rajta, és úgy gondoltam miért ne. Ez volt az első Rejtő regény olvasásom, habár már szemezgettem Piszkos Fred a kapitánnyal de azt majd később.
Jelentem megvett kilóra, és habár nem nagy kedvenceim a “normálisabb kalandok” (fantasy függő vagyok) a humor és a remek szereplők teljesen lekötötték figyelmem.
Be kell vallanom továbbá, hogy ezt most kivételesen hangoskönyvként hallgattam, de egyáltalán nem bántam meg. Gálvölgyi János előadása hatalmas ahogy egymás után szólaltatja meg a szereplőket. Hihetetlenül jól hozza a különböző karaktereket, ha az ember belefeledkezik el is felejti, hogy egy ember mondta végig. Nagyon jól csinálta az öreg. Szóval szinte biztos, hogy további Rejtő könyveket is olvasok majd, kezdetnek mondjuk a polcon porosodó Piszkos Fred a Kapitányt!
Ja és ahogy jó öreg Tuskó Hopkins barátunk mondaná! FEL A FEJJEL! :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók