Ajax-loader

Már ​életében a legnagyobbak közé sorolták, és lángeszének titkát máig nem tudták megfejteni. Mintha valóban varázsló lett volna, vagy éppen félisten lett volna, mindig mindenben a legnagyobbat alkotta. A festőecsetet, a szobrászvésőt, a mérnöki vonalzót egyforma tehetséggel és nagyratöréssel forgatta a kezében. A renaissance szülötte volt Leonardo da Vinci, a művészi kifejezés új útjainak, a természet kutatásának és szeretetének polihisztor zsenije. Mégis keveset alkotott, és az emberiség nagy kárára még kevesebb maradt fent alkotásaiból. Önkínzó tépelődések óráin és napjain formálgatta magában mondanivalóját, hogy aztán elemi erővel törjön ki belőle képben, szoborban, mérnöki tervben, hadigépben, lantban és énekben a legteljesebb, a végleges megoldás.
Murányi-Kovács Endre mindvégig lebilincselő, szép regénye Leonardo ifjúságát eleveníti meg olvasója előtt. Az ifjú tehetség kibontakozásának ábrázolása nem könnyű feladat.
Murányi-Kovács Endre mély művészi átéléssel sikeresen oldotta meg feladatát. Az olasz renaissance főurainak mérhetetlen hatalomvágyáról, meg-megújuló merényletekről olvashatunk izgalmas fejezeteket, miközben megérint bennünket a kor sajátos hangulata, az antik művészi ideálok feléledésének izgalma.
A szépen kiállított könyv Leonardo da Vinci ifjúkori munkáinak reprodukcióival jelenik meg.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók