Ajax-loader

A ​hagyományos megfogalmazás szerint a kémia tudományán belül a fizikai kémia szolgáltatja azokat az általános elveket és törvényszerűségeket, amelyeken a kémia többi ágában felhalmozott ismeretanyag rendszerezése és értelmezése nyugszik.
Indokolt, hogy a gyógyszerészhallgatók kémiai tanulmányaik és részben más szakmai tárgyaik megalapozásához fizikai kémiát is hallgassanak. Ugyanakkor a gyógyszerészhallgatók – az érthető tantervi korlátok miatt – a kémia szakosokénál kisebb óraszámban és egyfajta "felhasználói szemlélettel" tanulják ezt a tárgyat.
E jegyzettel a gyógyszerészhallgatók olykor megfogalmazódó tanulmányi gondjain kívánunk enyhíteni. Igyekeztünk a tananyagot könnyebben tanulható módon összefoglalni, ám ezzel együtt esélyt kívántunk adni azoknak is, akik a tárgyalt anyagnak az átlagosnál mélyebb megértését tűzik ki célul vagy szeretnének tanulmányaik adott fokán érthető ismertetést kapni bizonyos kapcsolódó témakörökről. Ez az oka annak, hogy a jegyzet – az oktatói válogatást is lehetővé téve – összességében több anyagot tartalmaz, mint amennyi a szokásos előadássorozat keretében el szokott hangozni. Ugyanakkor az állandóan formálódó előadásokon olyasmi is szerepelhet, ami e jegyzetben még nem kapott helyet.
Hálával tartozom Dr. Turányi Tamásnak az ELTE Fizikai Kémiai Tanszék egyetemi docensének fáradtságos lektori munkájáért. A jegyzet létrejöttét másként segítő számos kolléga név szerinti felsorolására e helyen nincs lehetőség, de összefoglaló módon szeretnék köszönetet mondani a KLTE Fizikai Kémiai Tanszék oktatói karának továbbá az MTA Reakciókinetikai és Fotokémiai Munkabizottságából és a hazai nemlineáris dinamikai közösségből ismert, segítőkész oktatóknak és kutatóknak.
Az olvasó most a jegyzet harmadik kiadását tartja a kezében, amelyet az oktatási tapasztalatoknak megfelelően módosítottam és részben átdolgoztam.
Az új kiadás kapcsán is eredményes fizikai kémiai tanulmányokat kívánok a gyógyszerészhallgatóknak és a jegyzet esetleges más felhasználóinak. Arra kérem őket, hogy észrevételeiket juttassák el hozzám.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók