Ajax-loader

José ​Rodrigues dos Santos regénye szokás szerint valós adatokon, kutatásokon és idézeteken alapul. A szerző ismét bebizonyítja, hogy a rejtély nagymestere. Ám Az utolsó titok több mint regény: az Újszövetség legnagyobb rejtélyéről rántja le a leplet. Felteszi a nagy kérdést: Vajon mit szólna maga Jézus Krisztus, ha látná, milyen vallás épült az alakja köré? És vajon az egyház hogyan fogadná a visszatérését? Valóban azt tanította-e a tanítványainak, amit ma róla tanítanak? Ki volt ő egyáltalán?

Értékelések
3.6/5 - 4 értékelés alapján


Nagyon nem fogott meg a könyv. Engem az zavart történet nagyon kurta többi száraz tény bibliai utalások így számomra nem fogott meg, reménykedtem benne lesz olyan mint a Da-Vinci kód de a nyoába sem ér. Da Vinci kód sokkal izgalmasabb és fordulatosabb ennél a könyvnél4 csillag annak a hatalmas munkának és utánajárásnak, ami ehhez a könyvhöz kellett.
Gyakorlatilag ez egy nagyon érdekes, de szörnyen megírt regény. Nem olvastam még J. R. dos Santos-tól mást, de ezen könyv alapján nem jó regényíró. Dokumentarista könyvnek tökély lenne. Mindent szó szerint idéz, megkereshető a Bibliában is, érvekkel támaszt alá és nagyon jól és érthetően magyaráz. De a párbeszédek……… Kritikán aluli. A karakterek is. Ennél a nyomozónőnél irritálóbb olaszt még sosem formáltak meg! Elnagyolt, tipikus karaktert akart alkotni és lett belőle egy hisztérika. Fiatalnak írja le Santos, mégis úgy viselkedik, mint egy begyöpösödött öreglány, aki még életében nem hallott semmilyen kritikát a Bibliára. Lehet én nézek sok DoQ tv-t, de aki nem jár csukott szemmel és füllel az már egy két ilyen teóriát hallott, mindegy hogy vallásos vagy nem…
A háttértörténet meg teljesen felesleges. Kb. 20 oldalanként 1 oldalt kap a nagyon elhivatott gyilkos. Ennyi idő alatt nem is tudta felkelteni az érdeklődésem! Inkább ki is hagytam volna.

Biztos, hogy olvasni fogok még dos Santos-t, és csak reménykedni tudok, hogy ott jobb lesz maga a cselekmény.

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

https://moly.hu/konyvek/j-r-dos-santos-a-vegso-titok/en-es-a-konyv/marcsi


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
3.6/5

Statisztika

77.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók