Ajax-loader

A ​Da Vinci-kódex Leonardo eredeti munkáinak felbecsülhetetlen értékű gyűjteménye – vagy mégsem? Mikor Vance Erikson olajkutató mérnök – s a világ egyik legelismertebb Da Vinci-szakértője – felfedezi, hogy a kódex több lapja is hamisítvány, kezdetét veszi az eredeti dokumentumok lázas keresése, amely során döbbenetes titkok…

Értékelések
2.5/5 - 2 értékelés alapján

Csalódást okozott. Nem kicsit. Konkrétan ez a könyv nem szól semmiről. Az első 300 oldalig meghal vagy két tucat ember, de mégsem derül ki, hogy miről is akar szólni. Aztán kb. 3 oldal erejéig összecsap az író egy pápa elleni merényletkísérletet, majd további száz oldalon keresztül megint nem szól semmiről. Akció az van benne, de érthetetlen, követhetetlen, kaotikus az egész. Hol vannak a döbbenetes titkok, amiket ígér a szerző?? És hogy Dan Brown a Da Vinchi kódban plagizálta volna ezt a könyvet? Ugyan mit is?


A történet maga nem volt rossz: pörős, akciódús. A könyv eredetileg (ez áll az impresszumban) 1983-ban jelent meg először. Én egy 2004-es kiadást olvastam, ami tele volt számomra zavaró dolgokkal. A könyvet megpróbálták talán aktualizálni? Nem tudom. A szereplők már Euróval fizettek (58. oldal), de senkinek nem volt mobiltelefonja, és az Exelsior nevű luxushotelben még csak most kezdték kialakítani a szobákban a saját fürdőt (60. oldal). Említést tesz az író 2001.09.11-ről (205. oldal), de a poloskával kihallgatott beszélgetést még szalagos magnón hallgatják vissza (313. oldal). Ha következetes lett volna a szerkesztés (aktualizálás?), élvezetesebb lett volna a könyvet olvasni.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
2.5/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók