Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


WolfEinstein
4.5/5

Tiziano ​apu kedvenc festője, és be kell látnom, hogy van is benne valami. Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, azt mondta, hogy ha elolvasom, én is rajongani fogok a művészetéért. Igaza lett.
A könyv lenyűgözően érzékletesen mutatja be a művész életét. Az egyes szám első személyű beszámoló fokozza a hitelességet, amint öreg korában emlékszik vissza a fiatal életére. Megismerhetjük azokat a helyeket, személyeket, akik hatással voltak a festményeire, modelljeit, a korszak kiemelkedő művészeit, a XVI. századi Velence társadalmát, életmódját, szóval mindent, ami Tizianot a velenceivé tette.
A könyvből az is kiderül, hogy mennyire önteltek, beképzeltek, önzők voltak a nagy művészek, maga Tiziano egész életművére jellemző volt a képek befejezésének halogatása, amit a megrendelők nem néztek jó szemmel. És persze, mivel sokszor újdonságként hatottak a művek, vagy még inkább azért, mert nem akartak fizetni, rengeteget elégedetlenkedtek. De képek elkészültek, ma is csodálhatjuk őket, és ez a könyv segít abban, hogy jobban érthetőek legyenek.


Orshie
5.0/5

Tizianót ​sohasem szerettem különösebben, ennek a könyvnek a hatására sem tört meg a jég. Bár azt el kell ismernem, hogy a Mária mennybemenetele az egyik legfantasztikusabb hatású mű, amit valaha volt szerencsém élőben, eredeti helyén látni.
Viszont maga a regény első osztályú. Érdekes, olvasmányos, amennyire lehet ragaszkodik a valós életrajzi adatokhoz, szinte érezzük a korabeli velencei élet hangulatát. A festőcéh és a mesterek intrikáinak, egy falusi tanonc kezdeti nehézségeinek és végül kiemelkedésének, Tiziano festői technikájának leírása tökéletes. Több hasonlóan magas színvonalú festőéletrajzot szeretnék még olvasni.


Bartha_Helga
4.5/5

Jó ​kis életrajz, nem kellett sokat törnöm rajta a fejem, ez most pont jó volt! Szeretem a Weiss könyveit (meg általában az életrajzokat), sok mindent elmondanak egy adott korról, művészről, meg a környezetéről. Külön örülök a képeknek a festményekről, nem biztos, hogy másképp megjegyezném a Tiziano festményeket… És ha legközelebb Velencében járok mindenképp megkeresem a Frari templomot is!


acsferi
4.5/5

Az ​eleje kicsit nehezen indul, de azután magával ragadott. Remek életrajzi regény az itáliai reneszánsz festészet nagy alakjáról. Miközben a festő életútját nyomon követi az író, bepillantást enged a festmények keletkezési körülményeibe, emellett pedig a korabeli Velence festőit, azok egymás közötti rivalizálásait is megismerhetjük. Talán a történelmi háttér alaposabb bemutatásával adós marad a szerző, de ez a mű értékéből nem von le, a reneszánsz művészet iránt érdeklődőknek mindenképpen ajánlott.


nagy_csilla
5.0/5

Ez ​volt az első David Weiss könyv amit olvastam, de már fáj a fogam a következőre. Nagyon tetszett a stílusa ahogy bemutatta az akkori Velence életét , és a művésztáraival és önmagával küzdő Tiziano-t.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

7.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók