Ajax-loader

Recept ​élet-halálhoz:
“Végy egy világot, amelyben a Szabályzat a vezérelv, s ahol tudják, hogy a szabadság csak babona. Vannak felettesek, akiket sohasem látni, és vannak szolgálattevők, akik kitüntetésre és kiváltságokra vágynak.
Tégy a világ közepébe egy másikat: egy lepusztult roncsot, amelyben jogrend van, hogy meghatároza, kinek, milyen beosztásban hányszor van joga meghalni. E zárt világ tetejére ültesd a Vezért.
Küldj egy átlagembert a roncs őrzésére. Biztos lehetsz benne, magányában gondolkozni fog, majd elhagyja őrhelyét, és bemegy a tiltott világba, a roncs talányos labirintusába.
Hagyd menekülni a szerencsétlent. Az őr, akinek érzelmei vannak, a polgár, ha ad magára, beavatkozásod nélkül is a vesztébe rohan.
Ha szövetségesekre lel, nyugodtan hátradőlhetsz a fotelban, hiszen az ilyen ember előbb-utóbb a szabadságot is keresni kezdi, bár hallani sem akar róla. Meglátod, mi végre jut. A roncs akcióregény.
Ha van elegendő humorérzéked, vizesre röhögöd magad a fantaszikus mesén. Ha méltóságod is van, és netán magad is közember vagy, esendő, megérted, miért választják a józanok a menekvést a szabadság helyett; belátod, hogy nem a lét a fontos, hanem a helyed a létezésben.
Az ember létezési módja a szabadság. A szorongás csak a mérhető lét állapota.
Ezt a regényt megírása óta egyetlen elvhű kiadó sem volt hajlandó megjelentetni, pedig semmi felforgató nincs benne.”
- Szitányi György

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók