Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


gazibla
5.0/5

Ez ​volt az első Tommy és Tuppence történet amit olvastam, nem tudom hogy a többi könyv milyen, de ez nagyon tetszett. :) Van két új kedvenc karakterem, vagyis inkább három. :) A két éves Betty nagyon jól meg lett rajzolva. :) Aki még nem olvasott Tommy és Tuppence történetet, mindenképpen ezzel kezdje, mert kedvet ad a többi elolvasásához. :)


h_orsi
4.5/5

Agatha ​mindig is az a szerző, akit a nagy olvasási válságaim közepette is szívesen olvasok.
Tommyban és Tuppenceben azt szerettem, hogy teljesen hétköznapi emberek. Úgy nyomoznak, mint bármelyik másik ember: szépen lassan és bukdácsolva. Többször is megfordul az ember fejében, hogy soha sem fognak rájönni a tettes kilétére, de váratlan események és némi logika segít nekik eligazodni. Először csak a vak sötétben tapogatóznak, majd elkezdenek információt gyűjteni a vendégekről.
Akikről elég sokat megtudhatunk. Egyrészt nincsenek olyan sokan. Másrészt annyi információt tudhatunk meg róluk, ami pont elegendő ahhoz, hogy ne keverjük egymással őket. A kedvenc szereplőm egy kis totyogó lett, aki a Betty névre hallgat. Saját tudta nélkül rengeteg galibát okozott mind a német ügynökeinknek, mind a nyomozóinknak és barátaiknak.
Az ok, amiért levonok egy fél csillagot, az rendkívül egyszerű: túl könnyű volt a feladvány. Igaz, nem az első pillanattól kezdve, de a regény közepe felé már erősen sejteni lehetett, hogy ki lesz a “tettes”.
http://konyvkoktel.blogspot.hu/2017/11/agatha-christie-n-vagy-m.html


gybarbii
4.0/5

Jó ​volt újra Tommyról és Tuppence-ről olvasni, hiszen korábban nagyon megszerettem őket. Ami a könyvet illeti, ez inkább egy kémregény volt, amivel Agatha Christinél korábban még nem találkoztam, de úgy érzem, tökéletesen megoldotta a feladatot.
Ami magát a történetet illeti, szerintem – ha Tommynak nem is, de – Tuppence-nek igenis tudnia kellett volna, hogy ki N vagy M… Az előző könyveik alapján ezt vártam volna tőle, de azért így sem panaszkodhatom, mert jó kis csapdát állítottak. :)


Kukuucs
5.0/5

Az ​első Tommy és Tuppence történetem, és nagyon tetszett!
Nem egy szokványos Agatha Christie krimit olvastam, nincsenek hullák, nincs Poirot vagy Miss Marple. Helyette kapunk egy szerethető amatőr nyomozó házaspárt, és egy II. világháborús kémtörténetet.
Tetszett Tommy és Tuppence nyomozási stílusa, az, hogy igazi társak voltak, és a feleség is bőven kivette a részét a nyomozásból.
A tengerpart melletti penzió a gyanús lakói közül természetesen mindenkit meggyanúsítottam, de a végső megoldásra nem sikerült rájönnöm.


augumaug
4.5/5

Valami ​olyasmire számítottam, mint az összes többi részben, {{Tommy-t ugyan itt is elrabolják}} de Tuppence kevésbé volt idegesítő és a cselekmény sem volt annyira a valóságtól elrugaszkodott. Talán nem is véletlen: Agatha Christie ezúttal sokkal hazaibb pályán játszott. A kémtörténet szinte csak a keret, valójában egy családias hangulatú angol panzió párszereplős életébe nyerhetünk bepillantást. Ízig-vérig brit krimi, a jobb regényektől elvárt csavaros megoldás és a tipikus karakterek sem hiányoznak. Pozitív csalódás, emelte a sorozat színvonalát.


Amapola
5.0/5

Mert ​a jó krimit akkor is élmény olvasni, ha tudjuk a megfejtést :-)


Első ​Tommy & Tuppence regényem, nagyon nem sokadik kémregényem, közepesen sokadik Christie-m (magamhoz képest, nem az írónő munkásságához mérve), és abszolút pozitív meglepetés volt ez a kötet, mert megint úgy vágtam bele, hogy semmit nem olvastam előtte róla, aztán csak úgy faltam a sorokat.
Maga az ügy, illetve annak felderítése nem is feltétlenül volt olyan furmányos, egészen hamar megsejtettem, hogy ki lesz a ludas, és talán nem is volt olyan sokszor megcsavarva a történet, mint más eddig olvasott Christie krimikben, mégis összességében nagyon élvezetes kis könyv volt. Tommy és Tuppence karakterei rendkívül szerethető, jópofa, szórakoztató és hiteles figurák voltak, nagyon megkedveltem őket olvasás közben, és arra is kíváncsi leszek, Betty milyen szerepet kap majd a későbbiekben.
Tetszett az egész regény hangulata, ez most egy kicsit más volt, mint a többi – de talán pont ezért. Miközben az ügy felgöngyölítése egész könnyed, csetlő-botló stílusban folyt sokszor, a II. világháború okozta feszültség végig ott lebegett a háttérben, nem csak magának az ügynök kilétének felgöngyölítése kapcsán, hanem a hétköznapokba lopózva rátelepedett minden szereplő életére. Christie nem tett hosszú kitérőket a háborúval kapcsolatos gondolataival, mégis kellő súlyosságú mondanivalót tudott a sorok közé szőni a háború emberi oldaláról.
Szerettem (ezt is), jöhet a többi.


Skeletrino
4.5/5

Mit ​nekem Poirot vagy Miss Marple? Egyiktől sem ájuldozom, mióta megismertem Tommy-t és Tuppence-t. Imádom őket. Olyan hétköznapiak, de nagyon szórakoztatóak. Pont olyanok, mintha nekem kéne nyomoznom, pont olyan lassacskán, kicsit ügyetlenül, kicsit bután. De nagyon is a megfelelő tempóban, a helyzetnek megfelelően elég ügyesen, okosan (hát, kis idő elteltével, ahogy belerázódnak :D). Christie krimijei közül nekem ez a sorozat tetszik a legjobban.


korkata
4.5/5

Nem ​a megszokott Agatha Christie. Inkább kémtörténet, mint krimi. Ettől függetlenül tetszett.
Egy kicsit hiányoztak a megszokott nyomozók.


Tommy-t ​és Tuppence-t már korábbi történetek alapján ismertem és kedveltem őket. Nem okoztak csalódást. Imádom a beszélgetéseiket, stílusukat. Tetszett ez a történet, tiszta James Bond feeling. Élveztem a történet haladását, tetszett, hogy Tommy-ék családja is szerepel a történetben. Mosolyogtam mikor Deborah {{rájött, hogy Tuppence nem ott van, ahol mondta.}} Tetszett, hogy méltatlankodott az anyja miatt. :-)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
2.5/5

Statisztika

10.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók