Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Luca87
3.5/5

Ez ​nem volt olyan jó, sajnos. Több gondom is akadt vele.

Először is nem tetszett a nyelvezete, valahogy papírízű volt a szöveg. Lehet, hogy a fordítás miatt, lehet, hogy csak én éreztem így, mindenesetre kicsit nyögvenyelősen ment emiatt az olvasás.

Aztán az sem volt annyira jó, hogy nagyon lassan indult be a történet. Alapvetően nem baj nekem a hosszú felvezetés, ha történik is közben valami, de itt nem történt semmi. Az egész hatvan oldalas rákészülést össze lehet foglalni tíz oldalban, mindenki jobban járna úgy.

Az is baj, hogy semmi különlegeset nem nyújt az író által kitalált világ. Persze lehet, hogy igazságtalan vagyok, amikor a többi kitalált világos történet fényében értékelem a villangók világát, de valahogy nekem kevés, hogy dióhéjban utaznak, és szívószálat lopkodnak (igaz, ez utóbbit nem is villangók teszik, hanem M. csatlósai).

Végül pedig nem tetszett a kegyetlenkedés. Állandó humorforrás, hogy kegyetlen módon elbánunk az ellenségeinkkel, illetve olyan szerencsétlenekkel, akik csak pont ott vannak, és mi megijedünk tőlük. Villangómagasságból nézve rémisztő szörnyeteg a százlábú? Igaz, csak békésen csócsálja a leveleket, ránk sem bagózik, de azért kaszaboljuk le öt-tíz lábát, még úgy is marad neki elég, amivel elmeneküljön. Nem szeretjük M. talpnyalóit? Igaz, nem bántottak minket, mert fogalmuk sincs, hogy ránk vadásznak (nem ismertek még fel), de azért porlasszuk el a fejüket lángcsóvával, mert az milyen humoros már. Én ezeken nem tudok nevetni, és nem is érzem, hogy kellene.

Annak idején tetszett a film, bár az sem nyűgözhetett le olyan nagyon, mert a második részt már nem néztem meg. Mindenesetre megvettem mindkét kötetet, azóta várták, hogy sorra kerüljenek. Az első után nem olyan nagy kedvvel nézek a második elébe, és simán el tudom képzelni, hogy szegény további éveket lesz kénytelen várni. Bár igaz, hogy ha lenne időm, elég gyorsan lehetne vele haladni, szóval ki tudja, lehet, hogy átrágom magam, annyival is hamarabb túlesem ezen. De ez a történet sajnos nem jó :(


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók