Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
1.5/5

Nem ​tudom még miben reménykedem, mikor a sorozat eddigi részei sem voltak a szívem csücskei.
Tudom, hogy tinédzsereknek nagy szerelmük Laura könyvei, de ez a sorozat az alja.
Mielőtt hiszti roham érne bárkit is, mert szereti, nem kötelező rajonganom egy totál sötét osztályért és egy hisztis főhősnőért.
Most csak nekem van avval problémám, hogy egy elit gimnáziumról beszélünk, de a legtöbben bukásra állnak és a napi limit arról szól, hogyan élik meg a rendbontás és aktuális ki – kivel jár stb. eseményeit? Igen emlékszem, nekem is volt egy ilyen időszakom, de pont azért mert kemény és magas szintű oktatási intézményben végeztem, nem egyezik sehogyan sem. Majd meg gebedtünk, hogy jól tanuljunk, ugyanis a közepes érték azt jelenti eltávozás az iskolából. Ráadásul két tannyelvűbe jártam, alap az angol/német ismerete és plusz egy választott nyelv. Nekem az egyik alapból kiesett, tehát maradt a német és a francia. Renáta bár az utóbbi nyelvből jeleskedik, az angol totál távol áll tőle, a németet meg hagyjuk.
És ha szóba hoztam a hölgyeményt, az agyi felfogása egyenlő egy tíz évesével, alapvetően is egy nyomoronc senki, mivel már ne haragudjon a világ, adni kell valamit azért, hogy barátaid legyenek. Talán ha nem magával lenne állandóan elfoglalva, nem sírna a szája minden hülyeség miatt és a legfőképpen határozott célokkal tekintene a világba. Mikor segítenének neki ki van akadva, utána meg előadja a hőst.
Cortezt sem értem igazán, persze kell a csavar a könyvbe elvégre, ha már amire eddig vártunk megtörtént, valamivel fel kell tölteni a történet cselekmény és konfliktus helyzetét.
Mondhatnám, hogy Virág már nem tudott újat mutatni, de alapvetően, hogy egy ilyen iskolába fel se vennék az agyi kapacitása miatt egy dolog, de, hogy egy ilyen fiú mit eszik rajta már más kérdés. Valószínű anno vele ütötték volna agyon a mamutot.
A tanárok java homály, de az osztályfőnök a legnagyobb, mert nem oktat, vagy mit oktat, máig nem derült ki…
Nem óhajtok többet írni erről, két pozitívuma van csak. Kinga, aki eszénél van és, hogy gyorsan ki lehet olvasni.
Biztos nagy siker az ábrándos lelkeknek, nekem ennél több kell, és több kellett anno is.
Alig várom vége legyen a sorozatnak.


Lillsz
5.0/5

Újraolvasva ​is imádtam! ❤
Furcsa volt, mert nem emlékeztem mindenre, de így felelevenítve megint boldogsággal töltött el a sorozat ezen része. A poénokon még mindig könnyiemmel küszködve nevettem a szereplőket még annál is jobban megkedveltem.
Egyedül az fáj, hogy majd a 8. részt újraolvasva ismét el kell őket engednem. De tudom, hogy ha szükségem van bármelyik részre is csak le kell emelnem a polcról és olvasnom. 5/5


Naiva
5.0/5

Amikor ​belevágtam ebbe a sorozatba, nem gondoltam volna, hogy ennyire a szívembe fogom zárni Haller osztályát. Egyébként ő miért nem tanított nekik semmilyen tárgyat?! Mindegy. Már nem fontos. Már most, hogy csak egy rész híja van a sorozatnak érzem, hogy nagyon hiányozni fog az osztály, és a társaság. Neveletlenek, szófogadatlanok és még mindig komolytalanok, de rengeteg mosolyt csaltak az arcomra. Sokszor hangosan fel is nevettem. Ezt a részt keserédesnek éreztem, mivel már aligha lesz több közös pillanata az osztálynak. Továbbtanulás után pedig mindenki tudja, mi vár egy osztályra. legyen az akármennyire is összeszokott és összetartó. Történt némi változás, de van, ami a régi. Szegény Virág. Továbbra is aranyos, csupaszív, de szerintem nagyon erős túlzás, az a fajta ostobaság, amit ő képvisel. Reni és Cortez szerintem aranyosak együtt és örülök, hogy az ő kapcsolatuk megmaradt az igazi ifjúsági regény szintjén. Talán ezért sem látok bele úgy igazán. Főleg nem Cortez oldaláról, hogy mi tetszik neki Reniben, mit lát benne stb. Holott Reni saját bevallása szerint is „szürke” és „átlagos”míg Cortez mindenben az ellentéte. Bár meg kell hagyni, ő sem egy igazán társasági ember. Az egyszavas válaszaival, állandó telefonnyomkodásával erre tudok következtetni. Akit viszont nem tudok megérteni, sem elfogadni; az Vladár. Minden mondatából, minden tettéből árad, hogy mennyire gyűlöli Renit. Túlzás. Bármi van, őt hibáztatja, őt okolja, őt oltja le. Egy pedagógusnál szerintem ez nem megengedett magatartás. Szívem szerint vártam volna még az utolsó résszel, de a függővég miatt nem fogok tudni sokáig várni.


ZitussKa
5.0/5

– ​Akkor a köszöntő! – állt fel Zsolti, mi pedig vigyorogva figyeltük, és feltartottuk a poharunkat (Virág két kézzel, mert alig bírta el). – Emberek, azt kell hogy mondjam, közeledik a vége – kezdte. – Van még egy félévünk, csapassuk a dolgokat, hogy még tíz év múlva is emlékezzenek ránk a Szent Johannában! – kiáltotta ünnepélyesen.

Minden sorát, minden egyes poénnal és a társaság minden egyes tagjával együtt imádom :) Jó érzés volt úgy tölteni a napokat, hogy tudtam, este velük tölthetem az időmet. Főleg úgy, hogy őket is azok a dolgok foglalkoztatták és olyan dolgok nyomasztották, mint engem is.
Őrült egy társaság. Mondanom sem kell, hogy nagyon elpityeredtem a szalagavatón. Akarva akaratlanul is magamat láttam a szalagtűzésen :) De tudom, hogy a legvégén is sírni fogok.
Most viszont egy időre elköszönök tőlük, januárban találkozunk, kedves szent johannások :)


Röfipingvin
5.0/5

Nem ​igazán hiszem, hogy tudok bármi értelmeset írni.
A lényeg:
- Reni egészen magára talál és még humora is van :)(:
- Cortez normális, sőt a normálisabbnál is normálisabb
- Virág és Ricsi… ők szimplán Virág és Ricsi és szeretjük őket. pont.
- ahogy az összes többi felnőttség küszöbén álló szent johannást szeretjük

De hogy a francba lehet így vége??????????
Ez igazságtalanság. Pont.


Annyira ​elegem van az ultramenő kis johannitákból. Biztos én vagyok háklis, amiért ilyen intenzív utálatot érzek egy ilyen népszerű könyvsorozat iránt, de ez van, sosem fogok valamelyik könyvet lobogtatva Leiner Laura dedikálásra loholni.
Az #istenifantasztikusavilágonalegjobb# Osztály még mindig tele van gyökerekkel, de tényleg olyan idióták, hogy már kínos. Már többször is hangot adtam az értetlenségemnek azt illetően, hogy mi a francos francot keresnek ezek egy ELIT gimnáziumban. Mert akár kifizeti anyuci meg apuci, akkor sem hiszem, hogy felvennének olyanokat, akik folyamatosan bukásra állnak gyakorlatilag mindenből a nyelveket, a tesit meg a rajzot leszámítva. És igen, Renit sem, mert elég ciki, hogy még tizenkettedikben sem tud angolul egy mukkot sem, pláne egy nyelvi osztályban. Főleg, hogy franciából meg igazi kis talentum.
A hozzáállásuk meg… hát szerintem nem annyira menő, hogy semmi nem érdekli őket, csak hogy megszegjék a szabályokat, meg az egész osztályból egyedül Kingának és Jacques-nak vannak konkrét céljai. Az oké, ha nem tudják, mik akarnak lenni, de akkor esetleg próbáljanak rájönni, ne várják, hogy valaki a seggük alá tolja a megoldást, mint annak a szerencsétlen Renikének. Röhej, hogy amikor a szülei meg Kardos azt akarták, hogy magyar szakra menjen, akkor felháborodott, hogy helyette akarnak dönteni, de amikor Vladár elé rakta a pályaválasztási könyvet, hogy nesze, menj romanisztikára (vagy mittudomén), akkor rögtön megvilágosodott és döntött. Esetleg át kellett volna gondolni, vagy megbeszélni a szüleivel is. Talán.
A szalagavatós mizériát a hátam közepére sem kívántam, bőven elég volt túlélni a valóságban, köszönöm. Kicsit furcsálltam, hogy pont egy ilyen csökött osztály nem akar meglepetéstáncot, mert égő #mert amit általában leművelnek, az nem az, mi#, meg hogy külön ruhát varrattak a szalagtűzésre, de nem tudom, más iskolákban ez hogy működik.
Azt meg fel nem tudom fogni, Renáta szerint miért olyan döbbenetes a pánt nélküli ruha. Hűha, akkor én is nagyon merész vagyok.
Az, amit az a-sokkal csinálnak, nevetséges. Szerintem pont ugyanolyan gáz mindkét osztály, semmivel sem jobbak.
A menőegylet egyébként teljesen tudathasadásos. Persze, biztos nem isznak a szilveszteri bulin, amik úgy általában a piálásról szólnak. Főleg Ricsi, aki végigfesztiválozta a nyarat.
Ó, és ki ne hagyjam, hogy a tanárok gyakorlatilag minden nagyobb esemény és szünet előtt és után laza hetet(!) tartanak. Nem napot, egy egész hetet. Csak tudnám, hogy akkor mikor tanulnak.
Haller meg még mindig egy nagy kérdőjel. Fel nem tudom fogni, miért egy olyan tanár az osztályfőnökük, aki egyáltalán nem is tanítja őket. Heti egy óra alatt meg sem tudja ismerni őket rendesen. Amúgy mit tanít egyáltalán? Mert arról még nem volt szó.
Így, hogy a gigameganagy szerelem beteljesült, már nincs is értelme ennek az egész sorozatnak. Látszik, hogy az írónő próbál beleerőltetni némi izgalmat(?), de nem nagyon sikerül. Cortez szülei nem nagyon izgattak, nekem ugyanis nem az volt az első gondolatom, hogy „jesszus, a szülei elrabolják Cortezt Amerikába, mi lesz velünk”, hanem hogy tisztázzák a helyzetet. De ha nagy dráma lesz, az is hidegen hagy.
A másik, hogy nem értem, mi szükség volt arra, hogy az írónő visszahozza, aztán teljesen kiforgassa Arnoldot. Már megint ő lett a csúnya főgonosz, holott az egész nevetséges, Reninek azért nem voltak barátai, mert egy szerencsétlen, szürke kis nyomi volt, nem azért, mert Arnold nem engedte. Röhej.
Azt meg senki ne akarja már bemesélni nekem, hogy ha Corteznek tizenhat évesen már volt szexuális élete, akkor tizennyolc évesen szűzies puszikákat ad Reninek, és természetesen eszébe sem jut továbblépni ennél, akkor sem, ha már egy éve járnak és együtt töltik az éjszakát. Nem, eszébe sem jut, csak simizgeti Reni #hülye fejét# buksiját az ölében. Ugyan már…
Renátánk mellesleg nagyon felelőtlenül és gyerekesen viselkedik, mint mindig, közben meg erőltetett, coelhos életbölcsességeket nyom le az olvasó torkán. Tényleg, nem is értem, miért akadnak ki a szüleid, amikor kiszöksz a házból az éjszaka közepén, hogy elmenj a pasidhoz (természetesen csak beszélgetni), és hajnalban lopózol vissza. Ez teljesen rendben van, nem is tudom, mi bajuk.
Félreértés ne essék, a kedves Rentai házaspár még mindig pokolian idegesít és nem tudnak gyereket nevelni, de most igazuk volt.
A Renáta-féle munkamorál is dicséretes. Nem hiszem el, hogy olyan agyhalott, hogy játszótérnek használja a könyvesboltot. Most komolyan azt várta, hogy majd örülnek a barátainak, akik nem tudnak normálisan viselkedni?
És most rettenetesen haragszom, mert Leiner Laura meggyalázta a HIM-et. Nem tudom, az-e a nagyobb sértés, hogy a totál kúl és menő fiúkák meg Kinga leszólták, vagy hogy Reninek meg Virágnak tetszett. De mire is ment Reni azzal, hogy megnézte a dalszöveget? Tudtommal nem tud angolul, google fordítóról meg nem esett szó. :P
Jöjjön az a kevés dolog, ami tetszett (nagyjából):
- Végre észre lehet venni, hogy Gábor létezik.
- Kata egész normális.
- Ricsi beszéde aranyos volt, bár nem értem, hogy szeretheti bárki Virágot, a világegyetem legsötétebb teremtményét. Komolyan, csak le kéne lőni. Édes istenem, ez az idióta azt hitte, van prosztatája! O.o
- Kinga párszor lehülyézi „hősnőnket”.
Szóval most már végleg kijelenthetem, hogy hacsak nem történik valami isteni csoda az utolsó részben, akkor nem fogom szeretni a szent johannásokat. Soha. Reni folyamatos nosztalgiázása meg a hisztis vinnyogása iszonyú idegesítő, ahogy az írásmód és a szóhasználat is, úgyhogy alig várom, hogy végleg vége legyen. Már csak egy könyv. Hurrá.


Reni, ​Reni, Reni, néha annyira meg tudnálak simogatni egy baseballütővel!
Cortez, maradj olyan, mint amilyen vagy!
Zsolti, imádlak, ha ráunsz a konditermes csajokra, itt vagyok!
Arnold, lődd már le magad!
Virág, még mindig buta vagy, de azért szeretünk!
Ricsi, hozzád köthető a könyv legszebb vallomása, pacsi neked!
Kinga, te vagy a legvagányabb, csapj oda mindenkinek! :)

Amúgy meg köszönet Leiner Laurának, hogy két napra kiszakított a valóságból, hogy újra átélhettem a gimis szalagavatót, és hogy minden hibája ellenére ismét egy szerethető könyvet írt számunkra.


Elérkezett ​a vég, Reniék 12-sek lettek.
A könyv ugyan olyan hangulatú volt, mint eddig. A többiek hülyéskedtek, semmibe vették a tanulást, puskáztak, ám sokkal, de sokkal több érdekes dolog volt benne. Mint például a borítékokban szereplő csínyek, vagy a balhék a tovább tanulásokról, szalagavatói csók, egymás támogatása, Cortez szülei és még sorolhatnám. Mindegyik esemény különleges hangulatot vitt a történetbe. Igaz, sajnáltam, hogy Zsolti és Kinga [spoiler]szakítottak. Bírtam a párosukat, de Dave-Kinga formációt is szeretem[/spoiler].
Bár, a mostani rész függővéggel zárult, amit nem bántam. Így sokkal izgalmasabb, mint egy unalmas félévi lezárás. Hiszen mind Reninek, mind pedig Corteznek döntést kell hozni. Egy olyan döntést, ami mindkettejük életét kicsit megváltoztatja.


Ailey
5.0/5

HÁT ​MI AZ ISTEN VOLT EZ ITT A VÉGÉN? Egy sarokba akarok bújni, átkulcsolni a térdemet, és hintázni, mialatt a Star-Spangled Bannert dúdolgatom.
Imádom, az abszolút kedvenc részem, simán lekörözte a Reményt. (Nem, a borító színe nem befolyásolt. Annyira.)
Olyan szinten átitta az egész könyvet az a mindjárt vége hangulat, hogy sokszor összefacsarodott a szívem, szilveszterkor el is sírtam magam, labilis állapotba kerültem, azt hiszem.
Komolyan nem tudom, mit mondjak, ezen a részen nevettem a legtöbbet, mindenki imádtam, Dave, Gábor és Zsák hihetetlenül belopta magát a szívembe. A csavarokra azért számítottam, de mégis jó pár szíven ütött, mikor elértem hozzájuk.
És, jajj, most mit írjak? Cortezt még jobban imádom, mint valaha. Annyi minden kiderült, és annyira csodálatos, ahogy Renivel viselkedik, és egyszerűen meg akarom ölelni. I wanna hug him :c hug him tight :cccc (Azért még mondjuk morcos vagyok, mert kigúnyolta a brit akcentust. Oké, már nem vagyok morcos.)
És ez a hülye függő vég :c Eddig is mindig szenvedtem az új megjelenésig, de őszintén? A következő lesz az utolsó megjelenés, az utolsó dedikálás, az utolsó félév, a vége következik. És nem vagyok biztos benne, hogy akarom. Megöl a kíváncsiság, de túlságosan ragaszkodom.


blueviolet
4.0/5

Sajnos ​sokáig nem volt nálam a könyv, így kb. 3 hetet vett igénybe az elolvasása. ((Ez valószínűleg rekord lehet az SZJG könyvek történetében)) Mondjuk ettől függetlenül sem csúszott olyan jól ez a rész. Nekem túl sok volt benne a kínlódás, azzal viszont nem vádolnám, hogy túl eseménydús lett volna… Persze tudom és megértem, hogy mennyire nehéz meghozni a pályaválasztással kapcsolatos döntéseket, de számomra kissé fura, hogy {{Reni éjjel-nappal bújja a meghirdetett képzéseket, mégsem talál rá a francia szakra}}
A befejezés is olyan volt, amire számítani lehetett, de ott legalább volt egy kis izgalom. Összességében még mindig nagyon szeretem a sorozatot, csak nem ez lett a kedvenc részem. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.8/5

Statisztika

8.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók