Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Szücsi
3.0/5

Huh ​hát izé…nagyon vegyes érzéseim vannak a könyvel kapcsolatban…
Az eleje remekül indul. Ash Puck es Kacor segitségével megakarja találni az utat hogy emberé válhason és egyutt legyen Meghannel. Eddig minden szupi volt. Aztán a völgyben találkoznak a látoval {{Arielaval igen igen ash volt csajával}} es inentol minden nagyon nagyon nagyon gáz lett. Nagyon untam a könyvet gyakran elkalandoztak a gondolataim, nem volt kedvem olvasni, ezert is tartot ilyen sokaig elolvasni.
{{Értem en hogy Ash nagyon szerete Arit de könyorgom ott van már neki Meghan!!! Ez a folyamatos vacilalas a 2 csaj kozott kikészítet idegileg. Alapbol utálom a szerlemi 3szögeket amikor egy csaj 2 srac kozot veszodik hatmééég ha egy srac csinalja ugyanezt 2 csajjal. Nem volt szimpi. Kicsit sem.}}
{{Ash es Puck kozoti folyamatos feszultseget sem birtam. Igen igaz hogy Ash Puck miatt veszitete el Ariellat viszont Ash elfelejtetett egy nagyon fontos dolgot. Ha nincs Pucj Ash sose találkozik Meghanel, hiszen Puck segitet neki atjutni a tündérvikágba hogy megkerse ethant. Nincs igazam? De jo hogy a vegére kibékultek hiszen megiscsak barátok. Fura barátok de barátok.}}
Szóval az ash iranti rajongásim kicsit esett. A legszivesebben gyakran agyoncsaptam volna es a fulébe orditottam volna: Ember engedd mar el a multat hogy vegre boldog lehes a jovoben!!! (Ezt amugy a Jegkorszak mesebol haottan, ugye milyen jok a mesek? :D)
A másik dolig meg a francba már ezekel a hülye igéretekel. Ne azert a nyomorult igéret miatt akarjon emberé válni Ash mert muszáj, hanem azert mert AZ AKAR LENNI Meghan miatt hogy vele legyen.
Aztán a vegére Ashnak benő a feje lágya, lezárja magábol a multat es csak elore néz. Inentol az egesz sokkal jobb volt.
Szeretem az akciot viszont ez a folyamatos ertelmetlen harc untatott. Tudom veszlyes egy ut de komolyan muszáj minden egyes lepesnek efy szornybe botlani? Kicsit uncsi volt es mint már mondtam korában semi ertelme nem volt.
A probateteleket viszont imadtam. Julie pontosan leirta milyen embernek lenni egy olyan lenynek aki halhatatlan. Nagyon otletesek voltak a probatetelek mindegyik tetszett foleg az utolso. Igen nem egyszeru embernek lenni es ezt Ashnak fel kelett ismernie. De vegul sikerult. Es mostmar boldog aminek nagyon orulok.
Kacor te valami eszmeletlen vagy meg mindig.imadom ezt a macskat nagyon xd. Melette nagyon erdeges karakter volt a nagy gonosz farkas. Imadtam a civakodasaikat. Es muszaj megemlitenem Kierant. {{Kieran pontosan olyan vagy mint az apad.}} Van egy olyan erzesem hogy hamarosan veled is talalkozok ;)
Szóval ez van. Az eleje szar volt a vegére viszont egesz jo lett de sajna az a kozepeig tarto semmi miatt nem tudom 5 csillagot adni mert gyakran megfordult a fejemben hogy abbahagyom.
Igyhát mindenkinek azt tanácsolom aki elfogja olvasni hogy legyen turelmes. En tényleg nagyon abba akartam hagyni de makacs személyiseg vagyok es ha eldontom hogy valamit elfogok olvasni akkor azt el is fogom. Szoval elolvastam es oszinten, nem bantam meg. A konyv kozepéig elége uncsi lesz viszont a vegeert mar megéri elolvasni. A vegén megis csak boldog happy endje lett ennek a gyönyörű tundermesének :).


Tufuka
4.5/5

Eléggé ​vacilláltam, hogy végül is 4 vagy 4,5 csillagot érdemel a könyv és még most sem jutottam dűlőre magammal.

Vártam ezt a részt, hiszen az Iron Queen-ben nem kaptunk meg a Happily Ever After-ünket és Ash-nek még volt egy fogadalma, ami teljesítésre várt. Nem indult rosszul a könyv, örültem, hogy Grim mellett egy korábban megismert szereplő [spoiler]Big Bad Wolf[/spoiler] is csatlakozott Puck és Ash csapatához. Azonban, ahogy elértük a Völgyet és ott találkoztunk [spoiler]Ariella-val[/spoiler] eléggé lejtmenetnek indult a sztori. Sokszor unatkoztam, de ami rosszabb volt, hogy rendkívül idegesítő helyzet alakult ki egészen addig még a Templom előtt Ash ki nem mondta azt, hogy a múlt lezárt, és ez az egész nemcsak a fogadalmáról szól.
Innentől kezdve a könyv valahogy végre magára talált. A próbák, a szereplők összetartása és ez az egész varázslatos világ végre olyan volt, amilyennek lennie kell.
Eleinte a csalódottságom miatt úgy gondoltam nem biztos, hogy olyan jó ötlet volt ez a könyv, valahogy úgy éreztem jobb lett volna az egészet lezárni az Iron Queen-nel, persze kissé másabb befejezéssel. Azonban ahogy haladtunk előre rájöttem, hogy örülök, hogy megszületett Ash története is. Rengeteg mindenen ment keresztül és ebben a részben megismerhetjük őt. Ez az ő könyve. A múltról, a megbánásról, a barátságról és a Meghan iránti érzéseiről, sőt önmaga megismeréséről is.
Társai is fontos szerepet töltöttek be, mind máshogy, de hozzájárultak ahhoz, hogy Ash eljusson oda, ahová indult.

Ezzel a könyvvel lezárult egy varászlatos világ, ami bár ismert forrásból merített, de mégis képes volt azt saját képére formálni. Nehezen indult, de méltó lezáró kötete lett annak a történetnek, ami egy kisgyermek elrablásával és egy lehetetlen feladat megvalósulásával záródott.


vikiniki2
4.5/5

Ash ​szemszögéből láthatjuk az eseményeket. Ez a rész kicsit kilóg a sorozatból, és mint azt az írónő is közölte, alapvetően nem tervezte, hogy lesz negyedik rész, így ez teljesen érthető. Pont emiatt a legtöbb fordulatnak itt nincs előzménye a korábbi kötetekben, ezért a könyv nagyon sok meglepetést tartogat. Asht itt sokkal jobban megismeri az olvasó, és ha eddig nem volt oda érte, itt ez biztosan meg fog történni. Összegezve ez a könyv tele van meglepetésekkel és így nagyon izgalmas, még némi szerelmi vívódás is kerül bele, ami ugyancsak érdekesebbé teszi, Ash karaktere pedig itt bontakozik ki a leginkább, főként amikor a végső döntésre kerül a sor.


Dr_Szöszi
3.5/5

Bizakodva ​kezdtem bele ebbe a kötetbe, de sajnos alulmúlta a várakozásaimat. Szintén voltak benne izgalmas, érdekfeszítő részek, melyeket nagyon szerettem olvasni, de itt is ugyanaz a séma, mint az előző három kötetben, ami nekem már negyedszerre kicsit unalmas volt. Továbbá számomra nem adott túl sok mindent az eddigiekhez.


Hihetetlen, ​de ez most tetszett. Persze akárcsak a Pokoli szerkezetek végén, itt sem lehetett meglépni a teljesen logikus, viszont szomorú végkifejletet , de ehhez már kezdek hozzászokni. Nem is beszélve az {{újabb szerelmi háromszögről, ami még 2 fiú+1 lány felállásban is halál idegesítő, hát még a jóval ritkább – és emiatt bizonyos szinten felüdülést jelentő – 1 fiú+2 lányról}}. Külön vicces volt, ahogy szerencsétlen srác sorra veszi a rémesebbnél borzalmasabb akadályokat, miközben végig attól fél, hogy ha ez csak az odavezető út, mi lesz itt a tulajdonképpeni teszteknél…aztán az egész annyiból áll, hogy {{de biztos ember akarsz lenni? Tuti jól meggondoltad? Várj, megmutatom a legnagyobb hátrányokat, hogy láthasd mit adsz fel. Na jó, még egyszer megkérdezem, hogy tuti-e. De biztos? Várj, akkor még legyen a szükséges áldozat olyan, hogy az utolsó pillanatban azt is meg lehessen gondolni.}} Még mindig Grim és Puck viszi a pálmát {{(azért is lett volna jó, ha maradunk a sima Ash-meghal-ahogy-az-egy-emberré-vált-tündéhez-illik-dolognál, hogy aztán Meghan a megfelelő idő letelte után nála nyerjen vigasztalást)}}, az ő beszólásaikat élvezet volt olvasni.


Cheril
5.0/5

Ash ​szemszögéből látni a dolgokat, más volt, mint Meghanéből, hiszen Ash múltja nagy része nem derült ki az előző kötetek során, de ebben sok mindenre fény derül. Nagyon örültem, hogy a trilógia kiegészült ezzel a kötettel, hiszen nem éppen boldogan ért véget a harmadik része.
Szóval INNENTŐL SPOILER
Ash a Világ végére igyekszik, de közben találkozik élete első szerelmével Ariellával. Nekem személy szerint nem szimpatikus Ariella és nem bántam volna, ha nem jelenik meg. Talán az volt az eddigi legizgalmasabb rész, hiszen Ashnek két szerelme közt választania kell, de közben a harc sem marad el. Őszintén szólva örültem a végének, hogy így alakult. És az epilógus nagyon aranyos volt, ahol a párunk jövőjébe láthatunk bele. Csodás befejezése volt a könyvnek.


ma_ya17
3.5/5

Nos,befejeztem ​a sorozatot,és nem lett kedvenc.Egyszer elolvastam,de többet nem fogom. Jó indult az eleje,pörgött a történet,aztán kezdett nyafogóssá válni. Ash szempontja volt,és mégsem szerettem annyira mint vártam volna.Igazából a macska meg Puck tetszett az egész történetben.
A vége nagyon összecsapott lett. Nem tudom mire számítottam,de valami hiányzott nekem. Örülök hogy a vége HEA és kb ennyi.


Arianrhod
3.5/5

Hivatalosan ​ez az utolsó része a sorozatnak, de végül született még egy novella, aminek végül is nem kellett volna megszületnie. Mert a mesék úgy érnek véget, hogy a hősök “boldogan éltek, amíg meg nem haltak”. Ezzel a könyvvel ez így is lett volna, de a novella előkészít egy következő sorozatot, tehát kénytelenek voltunk megtudni, hogy nem olyan nagyon boldogan éltek. Szerencsére az nem derül ki, hogy meghaltak-e. Még.

Az utolsó “hivatalos” részt megelőző novella nagyon jól sikerült, reménykedtem is, hogy ez így marad, de nem így történt. Bár maga a mese, az alaptörténet jó, és angolul jobban tetszik, mint a már lefordított első két rész stílusa, azért végig voltak fenntartásaim. Azzal nincs gondom, hogy egy mese, mítosz, vagy több történet megihlet egy szerzőt, hiszen mindannyiuk valahonnan szerzi az ötleteit. A feldolgozás a problémám, mint mindig.

Ez a rész példul teljesen olyan volt, mintha Ende meséit összevágva, azokat kiegészítette volna máshonnan ollózott részletekkel, és az egészet felnőttebb horrormesévé írta volna át. Minden olyan ötletet sajnos felismerek, amelyiknek az eredetijét már olvastam, legyen az a Momo, a Végtelen történet, A gyűrűk ura, valamilyen Shakespeare-dráma, esetleg északi germán vagy kelta verses eposz (A Mag Thuiredi csata, Edda, Beowulf), és számtalan Grimm-mese. Ne adj isten, Gaiman és Riordan történetei. És az épp a napokban olvasott Lord Dunsany meséi. És ezek csak azok, amiket én is olvastam és felismertem

Az mind szép, hogy az írónő művelt és olvasott. És nem mondom, hogy nincsenek eredeti ötletei is. Csak nem sokat találtam. Valamint nem tetszik az, hogy az ötleteinek forrása felismerhető, és tökéletesen változatlan formában átvett, mi több, könnyen beazonosíthatóan. Én nem vagyok író, talán nincs is tehetségem vagy fantáziám hozzá, hogy az legyek. De ha írnék valamit, utalásokat ugyan tennék az engem megihlető olvasmányokra, átvennék biztosan képeket, történéseket is, de egyéni stílusban dolgoznám fel azokat. Itt néha – a rosszabbul sikerült részleteknél – olyan érzésem volt, hogy csak összehányta az író a fellelt és épp oda illőnek gondolt mesedarabokat.

Végeredményben – kisebb frászkitörésektől eltekintve – élveztem a mesét, jól felépített történet volt, ha klisékből építkezett is. Az örömömben üröm – a fentebb kifejtetteken kívül, – talán az volt, hogy túl sok szóval ír, sokszor ismétli önmagát, túlmagyaráz és bő lére ereszt olyan eseményeket, amelyeknek nincs igazán nagy jelentősége.

Mindazonáltal végül nem bántam meg, hogy elolvastam, és biztos, hogy megtekintem, mi történt a következő trilógiában az itt megalkotott tündérvilággal. Ha Robin Pajtás is szerepel, elégedett leszek. Ő teszi élvezetessé a művet, és az ő alakja kiragyog a többi szereplő közül, élettel telien és sok csínytevéssel fűszerezve.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók