Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Deziréé
5.0/5

Ez ​az első Miss Marple történet, amit olvastam. Persze tudom, hogy nem ez az első része a sorozatnak…
Az írónő ismét behúzott a csőbe, mert nem jöttem rá, hogy ki lehet a gyilkos. Hiába én nem vagyok olyan zseniális, mint Miss Marple… :)


GytAnett
4.0/5

A.C.-vel ​az a baj, hogy nem mindig tud igazán lekötni. Sajnos ez most egy ilyen könyv volt, de a 4 csillagot így is megérdemli, hiszen nagyot tud alkotni. :)
Szegény Miss Marple el sem tud utazni pihenni valahová anélkül, hogy egy gyilkossági történetbe csöppenjen. :) De mint mindig, az öreglány csodaokos!
Egy idő után valahol a tudatom mélyén már gyanakodtam a gyilkosunkra, így különösebben nem lepett meg a kiléte. #Sajnálom, hogy még mindig nem sikerült átélnem azt az élményt, hogy A.C.-nek nem sikerül megvezetnie egy kicsit sem. :D#
Jobban örültem volna, ha csak Miss Marple gondolatait, tevékenységeit ismerjük meg, de igazából így sem volt olyan rossz, hogy másokból is kaptunk egy kicsit. :)


KingucK
4.0/5

Már ​többször jártam úgy a Miss Marple történetekkel, hogy az eleje annyira nem kötötte le a figyelmemet, hogy nagyon lassan haladtam vele. Most is így indult, de a tapasztalatokból tanulva, most nem adtam fel. :)
Amint eljutottam odáig, hogy a szereplőkről kiderült több információ, a felszin alatt megbújó történetek és igazságok, mindjárt kezdett izgalmas lenni az eset. Más szemmel nézem a vénkisasszony történeteit, bár még mindig nem a kedvenceim AC könyvei közzül. Talán a pletykák utáni nyomozás, vagy maga a pletyka terjesztése, ami nem teszi szimpatikussá.
Egész izgalmas történet volt :)


krlany
5.0/5

Teljesen ​biztos vagyok benne, hogy olvastam már egyszer hajdanán a könyvet, és abban is, hogy valamikor nagyon régen a filmet is láttam… és mégis úgy megkevertek az események, hogy csak kapkodtam a fejem. Jó sztori volt… Az elején még észben is tartottam azt a kis részletet, ami végül a megoldáshoz vezetett, de aztán elvesztem a pergő események sodrásában.
Mr. Rafiel-lel pedig szívesen megismerkednék, nagy lókötő!:)


Hoacin
4.0/5

A ​békésen kötögető Miss Marple annyira illik az Antillák pálmafái alá, mint egy öreg, veszekedő ragadozómadár, vagy mint egy félszemű, kitömött béka. Mégis mindhárman itt töltik nyaralásukat, utóbbiak név szerint a gazdag Mr. Rafiel, és az unalmas történeteket előadó Palgrave őrnagy. Egyetlen sztorija van, ami érdekes – meg is hal nem sokkal azután, hogy elmeséli. Egy le nem fülelt gyilkos esete, akiről tudtán kívül közös fotó készült egy hibiszkuszbokorral. Palgrave őrnagy éppen meglobogtatná a fényképet, de ekkor észrevesz valakit… és nem valószínű, hogy a mályvacserje áll bosszút a kéretlen lesifotóért.
De akkor ki tehette? Gyanúsított bőven akad, Miss Marple nem átall a tettek mezejére lépni. Vagy akár vetődni, ha a helyzet úgy kívánja! Elég egy körömráspoly és egy cipősarok, és a kedves kávénénike már laposkúszásban nyomoz, óvatosan, mint a nagyvadat cserkésző vadász, aki szél ellenében közelít meg egy antilopnyájat! :D
A trópusi környezetben persze megint akad, aki azt hiszi, jó ötlet megzsarolni egy gyilkost, valamint felvonul néhány elég tipikus karakter, akiknek megannyi Christie krimi után már sejteni lehet a motivációit. Ebből a könyvből is kiderül azért pár érdekes dolog, például hogy nincs jobb alibi egy dobzenekarnál, hogy Miss Marple révedezve emlékszik vissza egy bohém fiatalemberre, és hogy gyerekkorában pókhálót tettek a nyílt sebre, amit dr. Graham dicsérően nyugtáz.
A szereplők kicsit egysíkúak és jellegtelenek voltak nekem, de amúgy a történet hozza egy átlagos nyomozás színvonalát. A fotós ötlet tetszett, és a megoldás is. Nemezis. :)

“Fantasztikus, túlságosan is fantasztikus. Mindenki nevetne egy ilyen történeten. Adva van egy vén tökfilkó, aki elmond egy történetet egy történetről, amit neki mondtak el, és megmutat egy fényképet, és mindez egy olyan gyilkossággal kapcsolatos, amely évekkel ezelőtt történt.”


Navi
5.0/5

Még ​valamikor a múlt évezredben én ezt a könyvet egyszer már olvastam.
A tettesre emlékeztem, de semmi másra nem. Így olyan volt, mintha először olvasnám :)
Tetszett az új helyszín, Mr. Rafiel karaktere, nagyon jól dolgoztak Ms. Marple-lel :)


MHenimoly
4.5/5

Be ​kell vallanom, nem igazán olvastam még ezelőtt krimit. Viszont egy kihívás miatt keresgettem egy kicsit, és végül, mintha a sors akarta volna így, barátnőm a kezembe nyomta ezt a könyvet, hogy olvassam el, mert kíváncsi a véleményemre. Kezdetben kettős érzéseim voltak a könyvel kapcsolatban, hiszen teljesen más műfajról van szó, mint amit általában olvasok (fantasy, romantikus), de egyben izgatott lettem, hiszen csak kíváncsi az ember.
Kezdetben fura volt számomra az írónő megfogalmazása, hiszen nem ehhez szoktam, de egy idő után már nem is zavart a változás. Hihetetlenül tetszett, hogy nem volt túlságosan cselekmény gazdag, sőt, alig történt benne valami, de mégis úgy érzi az olvasó hogy pont elég. Az élmény, mikor oldalanként mást gyanúsítasz a könyvben szereplő gyilkossággal, majd kiderül, teljesen tévúton jársz, felemelhetetlen érzés. Olvasás közben nyugodtság árasztott el, bár lehet Miss Marple kedves, barátságos személyisége volt rám ilyen hatással. A kidolgozott szereplők miatt, teljesen családiassá vált a hangulat, és még a gyilkost sem igazán tudtam “hibáztatni”. Nem túlzottan szeretem az olyan fajta könyveket, ahol nagy részletességgel mutatják be a helyszínt. Örülök, hogy itt sem lett túlzásba véve. Egyszerűen tökéletes elolvasni akár egy stresszes nap után, hiszen engem például teljesen megnyugtatott. Hatalmas élmény volt. Rájöttem, nehéz krimiről értékelést írni úgy, hogy ne spoilerezzen az ember.


Számomra ​megunhatatlan darab, már esnek ki a lapok a könyvemből :)
http://czenema.blogspot.hu/2016/07/agatha-christie-rejtely-az-antillakon.html


gazibla
4.0/5

Olvastam ​már jobb Ac-t is. :) Egyszer olvasható, de kedvencem nem lett. :) Van ettől sokkal jobb Miss Marple történet is. :)


Saille
5.0/5

Imádom, ​mint Dame Agatha minden könyvét! Könnyed, gyors sztori, az imádnivaló Miss Marple-lal, aki öreg, de nem hülye, az ártatlan cseverészéseivel, éles meglátásaival és kritikus észrevételeivel. A szereplők egy-két ecsetvonással plasztikusan megrajzolt feledhetetlen alakok. A bűntény csavaros, szokás szerint, mindenkit végiggyanúsítunk, mire eljutunk az igazi tettesig. Mindez a Karib-tenger vakítóan szépséges háttere előtt. Nem tudom, mi ez a hangulat az Agatha Christie-krimikben, de századszorra is újra tudom őket olvasni élvezettel, pedig már rég tudom, ki a gyilkos, de olyan izgalmas figyelni az apró, rávezető, és félrevezető nyomokat még így is. Igazi nyaralásra ajánlható könyv!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.3/5

Statisztika

6.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók