Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Ha ​jobban megnézzük, minden Agatha Raisin történet receptje ugyanazokból az összetevőkből áll: az események középpontjában Agatha áll, aztán jönnek a macskái, egy jó nagy adag James Lacey után való epekedés, aztán a hirtelen kiábrándulás James Laceyből, ezek után következik egy rejtélyes gyilkosság, no és persze ott van történeteink fő helyszíne, a csodálatos angol falucska Carsley, ahová én azonnal beköltöznék, de ne feledkezzünk meg a falu lakóiról sem, akik nélkül egy Agatha Raisin történet sem lenne az igazi.
Egyszóval minden egyes Agatha-kötet kézbevételekor egy jó nagy adag móka és kacagás vár ránk, és emellett még nyomozgatunk is egy kicsit. Elárulom én legtöbbször sosem jövök rá, hogy ki a gyilkos, úgyhogy a könyvek végén mindig jól meg is lepődök.
Bővebben://http://konyvutca.blogspot.co.ke/2016/03/m-c-beaton-agatha-raisin-es-az.html


Levandra
4.0/5

Egy ​idegen felbukkanása Agatha Raisin környezetében, nem jó ómen. Vagy holtan találják előbb-utóbb, vagy ő maga lesz gyilkos. Megvenni egy házat, amiben egyszer már történt gyilkosság, könnyelműség, de hogy ugyanazon a helyszínen történjen egy második gyilkosság, szinte kizárható. Viszont mióta Agatha feladta az állását és vidékre költözött, folyton belekeveredik valamilyen gyilkossági ügybe, úgy vonzza magához a bajt, mint a mágnes. A falusiak persze ezt időnként fel is emlegetik neki, csak úgy mihez tartásként.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/07/m-c-beaton-agatha-raisin-es-az-elultetett-kertesz.html


Judit_Sike
5.0/5

Harmadik ​kötet :D Csak úgy falom a könyveket.

Nagyon nevettem megint :D Agatha karaktere szenzációs, a kertészet témakör és a kertészeti kiállítás nagyon sok vicces momentumot adott a könyvhöz :)
James elég fura egy karakter, és még mindig alig tudunk róla valamit, de most legalább már kiderült pár dolog. Nekem elég fura, hogy ebből a könyvből hiányoznak azok a részek, ahol más szereplő meséli a történteket. Volt pár oldal, amiben James mesélt, de igazából nincs mesélő váltás. Mindig Agatha. Ami nem baj, egyáltalán, sőt így lehet találgatni, hogy a többiek mit gondolnak. De James nekem még mindig óriási kérdőjel.

Két tippem volt a történésekkel kapcsolatban, egyik sem jött be:
[spoiler]Végig két dolgot vártam. Az egyik, hogy James teszi tönkre a kerteket, Agatha iránt érzett szerelme jeléül :D Hogy segítsen neki nyerni. A másik pedig, hogy Mary skizofrén. Mert ugye egyszer vidám, boldog, csacsogós, aztán meg egy csúnya, gonosz, banya.[/spoiler]

Viszont ez a gyilkosság elég brutálisra sikeredett, és hát hogy is mondjam, rettenetesen beteg. :D
Plusz a szokásos, borító és cím, imádom :))


Bajnoczianna
5.0/5

Agatha ​Raisin a szerelemben nem túl szerencsés, és megvannak a maga ellenségei. Azonban a gyilkosági ügyeket furfangosan képes megoldani. Minden egyes apró részletre oda figyel ennek köszönhetően semmi nem kerüli el a figyelmét.


pannik
4.0/5

Könnyed ​olvasmányka.
Semmi extra izgalom, hiába van benne gyilkosság, semmi felkavaró nem történik, pláne hogy az áldozat nem volt valami szimpi. Kicsit ellentmondásos is itt-ott a felépítése.
Nem tudtam ki a gyilkos, nem gondoltam, hogy az lesz aki lett. De igazából talán azért is nem, mert a szereplők olyan kevéssé lettek bemutatva, hogy vissza kellett lapoznom, ki is volt, mit tudtunk meg róla korábban.
Szóval unalom űzőnek és kikapcsolódásnak megfelel. De túl sokat ne várjon senki tőle.
Ami még előnye, az az angol vidék sajátosságainak leírása. Szerettem olvasni a helyi szokásokról szóró részeket.


Azt ​hiszem, most már tényleg nem állíthatom nyugodt szívvel, hogy nem szeretem ezt a nőt. Megint hozta a formáját, én meg jókat derültem a kertészkedésén. Kertészek jöttek, kertészek mentek, természetesen megint felbolydult a hangyaboly. A gyilkosságot kissé talán elhúzták most, már-már kezdtem azt hinni, nem is lesz #nem#. A gyilkosra abszolút nem gyanakodtam {{csak mikor már mindenki elmesélte, mennyi konfliktusa volt az áldozattal, ő meg világba dicsérte, na akkor már hirtelen gyanús lett}}. Szeretem ezeket a szórakoztató, humoros krimiket, de néha túlságosan is jelentéktelennek, háttérbe szorulónak érzem a bűntettet. Itt is így volt, de azért a nyomozás részét kifejezetten élveztem ebben a kötetben. Aki viszont mérhetetlenül idegesített, az James #igen, már megint#. Nem is értem, mit eszik rajta Agatha. Most már egyre kíváncsibb vagyok, fog-e változni még a véleményem.


Gyöngyi0309
5.0/5

Nagyon ​örültem neki, hogy ez a rész visszahozta a kedvem Agatha történeteinek olvasáhához, mivel a második részt túl összecsapottnak éreztem az elsőhöz képest, félve álltam neki.
Ezeket a történeteket nem úgy értékelem, mint pl. egy skandináv krimit, mert ezek a soft verzióhoz tartoznak. Könnyed, vicces, szórakoztató. Mostmár magabiztosan mozgok Carsely-ban, ismerősökként köszöntöm a szereplőket, Roynak nagyon örültem {{ bár ismerve magam Bill Wong hamarosan lekörözi a szimpátia tekintetében }}
Nagyon tetszett a belevaló vetélytárs, illetve imádom a két főszeplő évődéseit olvasni, diákkori szerelmeket idéz a gyerekes viselkedésük :)
Bírom még mindig Agatha magabiztos-magabizonytalan kettősségét, hiúságát, az angol vidék meg szokás szerint elvarázsol, egyszer az életben is látnom kell a kiskocsmáival együtt. Ebédelnék én is, vagy innék egyet a Vörös oroszlánban {{ ami a Csengetett Mylord miatt is “kedvenc” angol kocsmanév }}


klaratakacs
4.5/5

Ez ​most egy nagyon rövidke és egyszerű történet volt, amelyben Agathaban ismét felhorgad az első részből már ismert versenyszellem. Többszörösen is, kertészként és nőként egyaránt. A gyilkosság nekem ennél a sorozatnál igazából csak egy mellékzönge, ami indítja és mozgatja a szereplőket, ráadásul most szinte csak a könyv közepén történik meg, így többet láthatunk Carsley életéből. (Mindig elgondolkodom, hogy be tudnék-e illeszkedni egy ennyire zárt közösségbe, a válasz általában az, hogy ehhez én túl zárkózott vagyok.)
Az egyenes vonalú történetben Agatha Royjal fogyózik (nagyon röhögtem pedig nem bírom Royt), kertészkedik (haha, én is totál béna vagyok hozzá), Jamesnél próbálkozik és persze kinyomozza az elültetett kertész gyilkosát. A történet vége viszont tetszett, méltó volt a falu életéhez.


konyvolvaso
4.0/5

Ismét ​jót szórakoztam Agathával. Könnyed történet, jól és gyorsan olvasható. Megemlíteném még a közismert mondást Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. Egy kertész hölgy költözik a faluba aki virágszépségversenyt szervez, hogy kinek a kertje a legszebb.A virágok a történet főszereplői ennek a történetnek, megismerkedhetünk többfajta növénnyel. Nagyon szeretem a virágokat, szivesen nevelem, gondozom az erkélyen, kertben. Minden virág és krimi szeretőnek javaslom.


kolika
4.5/5

Agatha ​Raisin utazgatása után döbben rá, hogy menyire megszerette a kis falut és lakóit.
Kivéve, ha azok nem vetik szemüket az általa kinézett agglegényre. Érzései hullámzóak, s ezért sokszor még ő maga sem tudja, hogy mit tesz a következő pillanatban.
Az viszont továbbra is változatlan, hogy előre nem látott helyzetekbe kergeti önmagát, s tettek embere. Nem tud nyugton ülni. Hol valamelyik gyűlésen bukkan fel, hol olyan tevékenységeb fog, amihez nem is konyít, s hogy sikeres legyen kész csalásra is, amit bán ugyan, de … Az ilyenfajta természetéből fakadnak mulatságos történetek, de ebből fakad az is, hogy addig megy, kutat, keres, míg csak ráakad a falut elborzasztó tettes nyomára.
Egyszóval Agatha most is hozta a tőle elvárt formát


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.7/5

Statisztika

28.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók