Ajax-loader

A ​tejből savanyítással vagy melegítéssel készülő sajtok hosszú idők óta az emberiség egyik alapvető élelmiszerének számítanak, sőt, változatos fajtái a világ gasztronómiai kultúrájának is szerves részei. A sajtkészítés során felhasznált értékes nyersanyagoknak és a természetes technológiáknak köszönhetően a különböző típusú sajtok tápanyagtartalmuk révén kiemelkedő helyet foglalnak el az egészséges táplálkozásban. Könyvünkben beavatjuk az olvasót a sajtkészítés rejtelmeibe, recepteket adunk az otthoni sajtkészítéshez és sokrétű felhasználásához. A tartalomból: A sajt rövid története; Tények és legendák a sajt létrejöttéről; A sajtgyártás fejlődése a középkorban és az újkorban. A hazai sajtkészítés története; A legnépszerűbb sajtok Magyarországon. Az európai sajtkészítés története: Hollandia; Franciaország; Dánia; Olaszország; Svájc; Anglia. A sajtok fajtái és élettani hatásuk; Előállításuk szerint; A sajt állaga szerint; A tej eredete szerint; A sajtok élettani hatása. A sajtkészítés fő lépései; Az alapanyag kiválasztása; Zsírbeállítás; Pasztőrözés; A sajttej feljavítása; Alvasztás, az alvadék aprítása; Utómelegítés, utósajtolás; A savó leeresztése; Az alvadék formába töltése, préselés, sózás; Szikkasztás, érlelés; Csomagolás, tárolás. Házi sajtkészítés: Lépésről lépésre; Ízesített sajtok készítése. A sajt és a bor kettőse; Egy régi kapcsolat; A borok és a sajtok ajánlott párosításai. Receptek: Saláták szendvicsek, kenyérre valók, előételek; Levesek; Főételek; Köretek, mártások; Tésztaételek; Édességek, desszertek.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók