Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


LyennSunny
5.0/5

Ezer ​éve szerettem volna elolvasni ezt a könyvet. Imádom a Tudor-kort és mindent ami vele kapcsolatos. Néha túl tömör volt a könyv, de végig fenntartotta az érdeklődésemet. Szóval nagyon jól esett. :) A Tudor-kor rajongóinak kihagyhatatlan.


Juditha
5.0/5

Nagyon ​szerettem ezt a könyvet.
Pontos, adatokkal alátámasztott, igazán profi munka. Nem nevezném könnyed olvasmánynak, kifejezetten velős, nem árt mellé némi történelemtudás is. De nagyon élvezhető annak, akit érdekel a középkor, a középkori udvari élet és Anglia története.


csilla0923
3.5/5

Nagyon ​alapos munka, érdemes elolvasni. Én azért pontoztam le, mert csomó könyvet olvastam a témában, és én néhol érzek hiányosságokat a könyvben. És egy kicsit zavart, hogy a lábjegyzetelések az irodalmat jelölik és nem plusz infókat, aminek gondolnám. De ettől függetlenül sok újat megtudtam, minden elismerésem az utánajárásnak!


R
4.5/5

Érdekes ​olvasmány, de persze csak annak aki szereti a történelmi dokumentum könyveket. Tetszett, de a Catherine Parr-ról szóló részek már kicsit vontatottak voltak, emiatt vonok le fél csillagot.


Bizonyára ​elfogult vagyok Antonia Fraserrel, de ezt a könyvet egyszerűen öröm olvasni. A kedvencem a történelemmel foglalkozó művei közül. Hol ironikus, hol tényszerű, hol szórakoztató, hol megdöbbentő. Játszva eligazít a bonyolult családfák, a túlzó követjelentések és a pszichologizáló történészek legendái között, miközben végig ráér arra, hogy a téma adott részleteire elméletet is építsen – megmagyarázva, miért voltak ilyen sokan, mit jelentettek férjüknek, miben hasonlítottak és miben tértek el ezek a királyi asszonyok. A téma nem VIII. Henrik tehát, hanem a hat feleség: de mire becsukjuk a könyvet, tudjuk mit ettek, hogyan öltözködtek, miképpen szültek, mit sportoltak a korabeli személyek, leláttunk a Tudor-kori politika, történelemcsinálás és vallás legmélyére, s sok izgalmas mellékszereplő mellett mégiscsak kirajzolódott előttünk magának Henriknek a nagyon ellentmondásos, érdekes, furcsa személyisége is. Kiváló, pontos, megbízható olvasmány, a legjobb történelmi esszé, amit ismerek! Mindenkinek ajánlom, akit kicsit is érdekel a korszak, legalább olvasson bele!


Natasa_Fizel
5.0/5

Nagyon ​jó könyv, mindenkinek ajánlom!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

10.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók