Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


tgorsy
3.5/5

Fellini ​az Amarcordban ezt azért jobban csinálja.


katacita
1.5/5

képtelen ​voltam végigolvasni, annyira fárasztott. lehet, nem vagyok elég művelt, hogy megértsek mindenféle kis utalást, és elhiszem, hogy umberto eco iszonyat okos, de sajnos én földi halandó ezzel nem megyek sokra, ha mindezt így tálalja.


balagesh
4.0/5

Mindvégig ​megbíztam Ecóban, hogy majd csak összeáll. De azért sajnáltam, hogy ezt nem lehet csak úgy élvezni. Ez egy erőfeszítést igénylő olvasmány (persze, anno a Kőszívű is az volt nekem). Össze is állt valami. Ám a végén mégiscsak a szégyenérzet maradt: az a bizonytalanság ült meg engem, hogy belenéztem a könyv alefjébe, és mindent láttam – és az nem volt sok. A rafinált bűvész levette kézfejéről a fekete selyemkendőt, s a kis fehér galamb elrepült…


Csabi
4.0/5

Ahogy ​látom Eco könyve erősen megosztja az olvasókat és a kritikusokat is. Meg engem is. Az elejét élveztem, ahogy leírását adja egy amnéziás útkeresésének, gondolatvilágának. A középső rész is elég jól kezelhető, amolyan kis történelemkönyv 60-as nosztalgiázó olaszoknak. A harmadik rész azért már nekem is sok volt, 200 oldalon keresztül olvasni egy kamaszkori szerelem utáni sóvárgásról, ehhez még én is fiatal vagyok. ~300 oldalon egy zseniális könyv lett volna, így meg egy unalomba fulladó bravúr.
Jegyezzük meg, hogy Barna Imre fordítása kiváló, meg kell ezt becsülni manapság.


molke
4.5/5

Olvastam ​az értékeléseket, elég vegyes a kép. Alighanem előnyben vagyok a többiekkel szemben, mivel nekem ez volt a második Eco-olvasásom, nem volt előzetes elképzelésem, elvárásom – kivéve, amit a Rózsa neve olvasása után érez az ember…
Nem is akarom ahhoz hasonlítani, annyira más ez a könyv. Egyben nagyon hasonlított hozzá: folyton hátra kellett lapoznom. Ennél viszont olvasás közben internet közelsége is szükségeltetett, hogy tudjam, miről olvasok :)
Nekem nagyon tetszett mindhárom rész: az elsőben az amnézia pontos leírása, a vágy az emlékezésre; a másodikban a fasiszta Olaszország története könyvek, képregények, plakátok és dalok felidézésével, hogy ez milyen kérdéseket vet föl az íróban magáról, a környezetéről; a harmadikban az agyvérzés utáni emlékezet-visszatérésben – talán a halál előtti pillanatok – az ellenállás, a háború utáni első időszak filmeken, füzeteken keresztül.
Elég személyes írásnak érzem; nem tudom, mennyire önéletrajzi, de nagyon benne van az író maga. A Lila-szálat nem igazán értettem, illetve nem tudtam vele azonosulni, de efölött elsiklottam a többi érdekes olvasnivaló miatt.
Azért nem 5 csillag, mert már nagyon meggondolom, hogy mi az…


oross
4.5/5

picit ​más, mint a többi..a stílus néha engem zavar. én nem szeretem a “videoklipp” jellegű vágásokat. a hatalmas tudás már már félelmetes, amellett,hogy lenyűgöző. viszont büszke vagyok magamra, én ismerek olyan “padlásirodalmat” amit Eco nem :-) de lehet,hogy egyszer küldök neki egy Fekete István: Csönd-et…szóval, ha az ember szégyenkezni akar,hogy mennyire műveletlen, vegye a kezébe, ha szórakozni akar, vegye a kezébe, ha tanulni akar vegye a kezébe….olvassátok!


Hetven ​évesen, amikor én is csak visszaemlékezgetek majd, talán élvezni fogom, így harminc körül viszont az volt az érzésem, mintha irodalmi formában megírt lexikont olvasnék. Lényegében nincs cselekménye, az Ecótól megszokott rejtvényfejtés-múltnyomozás pedig annyira személyes, annyira én-regény jellegű, hogy érzelmileg egyszerűen nem tudott bevonni. Sajnos emellett irodalmilag sem kiemelkedő: lineáris szerkezetű, minden nyelvi bravúrtól mentes átlagszöveg (az olasz eredeti esetleg tartalmazhatott valami különlegeset, ami a fordításban nem jöhetett át), így aztán a könyv szerintem legfeljebb arra jó, hogy kicsit belelássunk Eco múltjába; de ez meg ugye félrevezető, hiszen azért mégsem önéletrajzi regény.


Izolda
3.0/5

Az ​elején a kultur-nyomozósdi nagyon jó volt, utána sok olyan könyvről képregényről volt szó, ami nekem tökéletesen idegen volt, így hosszú és unalmas. A végét utáltam.


Joculator
3.5/5

valahogy ​nem…


vikcsu01
4.0/5

Könnyen ​olvasható regény, amely rengeteg információt közöl az olvasóval. Nagyon tetszettek benne az idézetek, mert sokat felismertem belőlük. Az említett regények közül is sokat elolvastam. Tetszett, hogy a történelemről is beszámol. A könyv vége nem igazán tetszett, már vontatottnak éreztem és a befejezése sem tetszett. Ennek ellenére érdekesnek találtam.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

32.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók