Ajax-loader

Szép ​számú szóbeszéd kering egy titokzatos úriemberről, aki állítólag Jane életének szerelme volt. Talán most feltárul az igazság… Mi volt Jane Austen titka? Elegendő volt pusztán az istenáldotta tehetség, a sorstól ajándékul kapott rendkívüli érzék az iróniához, hogy a sokgyerekes angol vidéki lelkész vénkisasszony lányának sercegő lúdtolla alatt olyan fordulatos regények szülessenek, amelyek ma is világszerte a sikerlisták éllovasai, s amelyeket révült boldogsággal bámulunk, ha filmvászonra vagy éppen televíziós képernyőre kerülnek? Hogyan tudhatott egy nő – akinek alig volt módja valóságos élményeket gyűjteni – olyan életteli figurákat teremteni, akikre mindmáig úgy gondolunk, mint közeli ismerőseinkre? S főként: hogyan tudhatott akkora beleérzéssel írni a szerelemről, ahogyan tette, hiszen e téren végképp nem volt tapasztalata? Nos, az utóbbi kérdésre ad választ kitűnő regényében a sikeres amerikai író, Syrie James, aki felhasználja, hogy Jane Austen életrajzából hiányzik valami, ez életének egy olyan szakasza, amelynek minden dokumentumát gondosan eltűntették a családtagok.

Értékelések
4.0/5 - 5 értékelés alapján

Rég nem csalt könyv ilyen mosolyt az arcomra. Bájos és szórakoztató. A kritikák elolvasása után kellemes csalódás.


Nagyon szeretem ezt a korszakot! Nem csalódtam mintha ott lettem volna! Elhittem hogy tényleg Jane naplóját olvasom! :)


Boros Andrea
5.0/5

Imádtam a könyvet. Persze a fülszöveg alapján választottam és tetszett meg a könyv. Na és persze elolvastam egy csomó „rajongó” és egy halom „lehúzó” véleményt is róla, de úgy gondoltam, hogy mivel nagyon akarom, nem érdekel ki mit ír :-) És milyen, de milyen jól tettem… élveztem, ahogy belecsöppenek az 1700-as évek brokátruhás, „fenséges” beszédű, modoros, lelassult világába. Így olvastam a könyvet is. Lassan, hogy mélyen belém ivódjon, hogy minél jobban ott érezzem magam a kastélyban, nagyszoknyás, csillogó anyagú, gyöngyös ruhában.
A történet nagyon magával ragadó, szívszorongató szerelmi történet, amibe szépen belecsempészte S. James Jane Austen életének egy-egy mozzanatát.
Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

40.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók